Naar de inhoud Naar het menu

DECT toestel aanmelden

Hoe meld je een draadloze telefoon aan op de FRITZ!Box?

Deze handleiding gaat er vanuit dat de FRITZ!Box in het Nederlands is ingesteld. Is deze in het Engels ingesteld? Ga dan naar Dect toestel aanmelden EN.

Je kunt de meeste DECT telefoons makkelijk op je FRITZ!Box aansluiten. Er zijn 2 manieren om een DECT telefoon aan te melden.

Er zijn wel 2 dingen waar je rekening mee moet houden:

  • Je kan maximaal 6 DECT toestellen aansluiten.
  • De toestellen welke je aansluit moeten DECT-GAP ondersteunen. Of jouw toestel dit ondersteunt kun je nagaan bij de fabrikant of in de handleiding.

Een toestel aanmelden via de gebruikersinterface

stap 1

Om in te loggen op je FRITZ!Box ga je naar http://fritz.box/ of http://192.168.178.1/.

Log in met het wachtwoord dat op je FRITZ!Box staat. Kijk op de onderzijde of achterzijde van je modem naar 'FRITZ!Box Password' met daaronder een bestaand Engels woord met cijfers. Gebruik dat wachtwoord om in te loggen.

stap 2

Klik op ‘Telefonie’ en vervolgens op ‘Randapparatuur’.

stap 3

Klik op ‘Nieuw apparaat inrichten’.

stap 4

Selecteer de optie ‘Telefoon (met en zonder antwoordappraat)’ en klik op ‘Volgende’.

stap 5

Kies nu voor de optie ‘DECT (draadloze telefoon)’ en klik op ‘Volgende’.

stap 6

Start nu de aanmeldprocedure op je telefoon, klik vervolgens op ‘Volgende’ op de pagina van de FRITZ!Box en volg de instructies.
Als het telefoontoestel om een pincode vraagt kun je ‘0000’ invullen tenzij je de pincode zelf aangepast hebt.

Het wisselt per model hoe je de aanmeldprocedure moet starten op je telefoon. Lukt dit niet? Raadpleeg de handleiding of neem contact op met de fabrikant.

stap 7

Na het aanmelden controleerd de FRITZ!Box de aanmelding door de telefoon over te laten gaan. Klik op 'Ja' als je telefoon overgaat.

stap 8

Je kunt nu het telefoon toestel een naam geven als je dit graag wilt. Laat de voorgestelde naam staan of verander deze en klik op 'Volgende'.

stap 9

Kies het telefoonnummer voor uitgaande gesprekken en klik op 'Volgende'.

stap 10

Kies het telefoonnummer voor inkomende gesprekken. Heb je meerdere telefoonnummers? Dan is het mogelijk om een toestel op meerdere of juist op maar één nummer te laten reageren. Klik na het instellen op 'Volgende'.

stap 11

Je krijgt nu een overzicht van de instellingen te zien. Controleer deze en klik hierna op 'Toepassen'.

Een toestel aanmelden via de DECT knop

stap 1

Zet je telefoon in de aanmeldmodus. Het wisselt per model hoe je de aanmeldprocedure moet starten op je telefoon. Lukt dit niet? Raadpleeg de handleiding of neem contact op met de fabrikant.

stap 2

Druk op de 'DECT'-knop van de FRITZ!Box. Houd de knop ten minste 6 seconde ingedrukt, tot de 'DECT'- of 'Info'-led van de FRITZ!Box begint te knipperen. Zolang de led knippert, bevindt de FRITZ!Box zich in de aanmeldmodus.

Als het telefoontoestel om een pincode vraagt kun je ‘0000’ invullen tenzij je de pincode zelf aangepast hebt.