Naar de inhoud Naar het menu

Domein verhuizen naar een andere provider

De Mijn omgeving is vernieuwd. De onderstaande instructie(s) komen mogelijk niet 100% overeen met de vernieuwde Mijn omgeving. We zijn bezig om dit aan te passen.

Hoe verhuis je een bij ons geregistreerd domein?

Je kunt een domeinnaam die via ons geregistreerd is natuurlijk altijd verhuizen naar een andere hostingprovider. Bijvoorbeeld omdat je graag een website wilt draaien op je eigen domeinnaam. Hier onder lees je stap voor stap hoe je het domein kunt verhuizen van Freedom naar een andere provider.

stap 1

Log in op MIJNfreedom met het e-mailadres eindigend op @freedom.nl en het bijbehorende wachtwoord.  

stap 2

Nadat je bent ingelogd, klik je bovenaan op het tabblad 'Domeinen'.

stap 3

Onder 'Jouw domein' kun je het domein zien staan. Klik op het prullenbakje erachter.

stap 4

Er verschijnt nu een token. Met dit verhuistoken kun je het domein verhuizen.
Let op: Kopieer het token en bewaar het goed. Met dit token kun je aantonen dat jij eigenaar van het domein bent en het domein ergens anders weer onderbrengen.

Je hebt nu twee opties:
- Wil je het domein en de mailboxen bij Freedom (nog) niet definitief verwijderen, sluit dan het venster of klik op 'Annuleren'. Dit is de veiligste weg. Pas als het domein verhuisd is, verwijder je alles bij Freedom.
- Of je kiest voor het direct verwijderen van het domein en alle e-mail. Klik dan op 'Bevestig verwijdering'. En zorg dus dat je het verhuistoken hebt!

Neem verder contact op met je (nieuwe) hostingprovider als dat nodig is. Het verschilt namelijk per hostingprovider wat de vervolgstappen zijn.

Heb je in de vorige stap gekozen voor de tweede optie en het domein verwijderd? Dan ben je klaar, het domein is verwijderd en je e-mail is weg.

Heb je voor de tweede optie gekozen en op Annuleren geklikt? Dan zijn het domein en de mailboxen bij Freedom (nog) niet definitief verwijderd. Wij kunnen dan de e-mail nog steeds voor je afhandelen. Je moet dan wel even controleren of je MX-record nog op mx.soverin.net staat. Dit doe je bij de DNS-instellingen van de nieuwe hostingprovider en kan indien gewenst ook daar aangepast worden.

Wil je de koppeling met ons na de verhuizing helemaal verbreken? Dan moet je het domein nog verwijderen. Op Domein verwijderen leggen we uit hoe je dit doet.