Naar de inhoud Naar het menu

Domein koppelen

Wil je jouw domeinnaam koppelen aan je freedom account?

Wij kunnen de e-mail afhandelen van een domein dat bij een andere hostingprovider geregistreerd is. Dit noemen wij het koppelen van je domein.

Je kunt dit alleen doen met een domein waarvan jij de eigenaar bent of met toestemming van de eigenaar mag handelen. Je moet namelijk toegang hebben tot de DNS-editor of het dashboard van de hostingprovider zodat wij kunnen verifiëren dat jij de eigenaar bent of handelt met toestemming van de eigenaar. Lees alle stappen even door voordat je het proces begint.

We raden je aan om nu een extra tabblad in je webbrowser te openen en in te loggen bij je hostingprovider.

Houd beide pagina's open terwijl je aan het koppelen bent totdat het hele proces is afgerond en het domein is gekoppeld. Let op: bij elke provider is de werkwijze anders. Als de koppeling niet lukt, neem dan even contact op met je hostingprovider.
 

Stap 1

Log in op MIJNfreedom met het e-mailadres dat eindigt op @freedom.nl en het wachtwoord dat daarbij hoort. Dit freedom e-mailadres is je hoofdaccount en hieraan wordt het domein gekoppeld.

Stap 2

Ga bovenaan de pagina naar het tabblad 'Domeinen'.

Stap 3

Klik op de grote blauwe knop 'Toevoegen'.

Stap 4

Je krijgt nu de keuze om een bestaand domein te koppelen of een nieuwe domeinnaam te registeren.

Klik op de knop 'Koppel mijn bestaande domeinnaam'.

Stap 5

Op dit scherm kun je je eigen domeinnaam invullen in het veld achter de @.

Het systeem controleert vervolgens of dit domein al ergens gekoppeld is. Als het nergens anders gekoppeld is, dan kan dit domein gekoppeld worden aan het freedom account. Klik op de knop 'Sluit dit domein aan'.

Stap 6

Op dit scherm kun je controleren of je de correcte domeinnaam hebt ingevuld. Is dit inderdaad jouw domein en wil je het koppelen? Klik dan op de knop 'Bevestigen'. Als de domeinnaam niet klopt, klik dan op 'Annuleren'. Je kunt een stapje terug gaan (zie stap 5 hierboven) en de juiste domeinnaam invullen.

Stap 7

Hier worden de TXT records weergegeven. Deze records moeten bij de hostingprovider worden toegevoegd aan het DNS record om te verifiëren dat dit domein inderdaad van jou is. Voor deze stap moet je dus even naar het dashboard van je hostingprovider.

Let op: sluit niets af in je browser, maar werk met verschillende tabbladen (of een nieuw venster), zodat je heen en weer kunt schakelen. Blijf dus ingelogd in zowel het dashboard van 'MIJNfreedom' als dat van de hostingprovider - zo kun je de volgende stappen goed doorlopen.

Het toevoegen van deze records gaat bij elke hostingprovider weer anders. Als je hier niet uitkomt, dan kun je het beste hulp vragen van je hostingprovider.

Zodra de records zijn toegevoegd, klik dan op de knop 'Verifieer' om te controleren of de records goed zijn toegevoegd. Na het toevoegen van de correcte records kan het even duren voordat het domein geverifiëerd is.

Stap 8

Als de verificatie voltooid is krijg je in dit scherm het MX-record te zien dat bij de hostingprovider moet worden toegevoegd om e-mail te kunnen ontvangen via Freedom.

Het toevoegen van dit MX-record gaat bij elke hostingprovider weer anders. Als je hier niet uitkomt kun je het beste hulp vragen aan je hostingprovider.

Na het toevoegen van het MX-record kan het even duren voordat dit actief wordt. We raden je aan de TTL op 1 uur of korter te zetten, zodat je zo snel mogelijk weer mail kunt ontvangen.

Klik op de knop 'Alles is geverifieerd, doorgaan' om door te gaan naar het dashboard van het domein. Het domein is nu gekoppeld en je kunt mailboxen aanmaken als je wil.