Naar de inhoud Naar het menu

Domein registreren

De Mijn omgeving is vernieuwd. De onderstaande instructie(s) komen mogelijk niet 100% overeen met de vernieuwde Mijn omgeving. We zijn bezig om dit aan te passen.
 

Wil je bij ons een domein registreren?

Dat kan. Je kunt als Founding Member of als Freedom Member één .nl domein bij ons registreren. De domeinnaam kun je alleen registreren als deze nog niet door iemand anders is geregistreerd. Hieronder volgt een stappenplan met uitleg over hoe die registratie precies in zijn werk gaat.

Stap 1

Log in op MIJNfreedom met het e-mailadres dat eindigt op @freedom.nl en het wachtwoord dat daarbij hoort.

Stap 2

Klik links in het menu op het 'hamburgermenu' (streepjes) om het menu uit te klappen wanneer het menu nog niet uitgeklapt is.

Stap 3

Klik in het menu op 'Domeinen'.

Stap 4

Klik op de knop 'Toevoegen'.

Stap 5

Je krijgt nu de keuze om een domein te koppelen of een nieuwe domeinnaam te registeren. Klik op de knop 'Registreer een nieuwe domeinnaam'.

Stap 6

Op dit scherm kun je een eigen domeinnaam kiezen en daarna registreren - tenminste als de door jou gewenste domeinnaam nog vrij is. Dit wordt automatisch gecontroleerd als je de domeinnaam invult. Je kunt de beschikbaarheid van domeinnamen ook checken op de website van SIDN (Stichting Internet Domeinregistratie Nederland).


Na het kiezen van de domeinnaam klik je op de knop 'Registreer deze domeinnnaam'.

Stap 7

Klik op 'Bevestigen' om je aanvraag in gang zetten.

Stap 8

We gaan de aanvraag van de domeinnaam nu verwerken. Dit kan enkele uren duren. Je wordt nu weer terug gezet naar het beginscherm van de MIJNfreedom omgeving. Je kunt dit scherm sluiten als je wilt.

Stap 9

In het menu van 'Domeinen' kun je de voortgang in de gaten houden.

  • 'pending_register' = de aanvraag wordt nog verwerkt. Kom later terug om gebruik te maken van het domein.
  • 'active' = de aanvraag is verwerkt. Je kunt nu gebruik maken van het domein.