Naar de inhoud Naar het menu

E-mailadres / mailbox aanmaken op domein

Hoe maak je een mailbox / e-mailadres aan op je eigen domein?

Wanneer je een domein bij ons hebt geregistreerd of een bestaand domein hebt gekoppeld kun je mailboxen aanmaken. Maximaal vier. De termen mailbox en e-mailadres betekenen hier overigens hetzelfde.

Stap 1

Log in op MIJNfreedom met je e-mailadres dat eindigt op @freedom.nl en het wachtwoord dat daarbij hoort.

stap 2

Klik na het inloggen op het tabblad 'Domeinen' bovenaan de pagina.

stap 3

Op deze pagina zie je staan 'Jouw domeinen'. Daar kan één domein staan, maar daar kunnen ook meerdere domeinen staan. Je kunt één domein bij ons registreren en je kunt meerdere domeinen bij ons koppelen.

Je kunt maximaal vier mailboxen aanmaken. Je kunt deze wel verdelen over de verschillende domeinen.

Om een mailbox bij jouw domein aan te maken, klik je achter die domeinnaam op 'BEHEER'.

stap 4

Klik op 'VOEG E-MAILACCOUNT TOE'.

stap 5

Vul achter 'E-mailadres' het veld voor de @ in. In het veld voor de @ kun je alles invullen wat je wil. Het veld erachter staat al vast. Dit is het domein dat je nu aan het beheren bent. De domeinnaam kan hier dus niet veranderd worden.

Vul ook het mobiele nummer in dat je wil koppelen aan deze mailbox. Dit nummer hebben we nodig ter verificatie als je het wachtwoord bent vergeten. Het moet een mobiel nummer zijn.

Klik vervolgens op 'MAILBOX TOEVOEGEN'.

stap 6

Je krijgt nu een code toegestuurd per sms. Dit is je wachtwoord. Wil je dit wachtwoord wijzigen, ga dan naar MIJNfreedom en log in met het zojuist aangemaakte e-mailadres en de code.

stap 7

De mailbox is nu aangemaakt. Je kunt stap 4 en 5 herhalen als je nog een mailbox wil toevoegen op deze domeinnaam.

Als je een mailbox wil toevoegen op een ander domein, ga dan terug naar stap 3 en kies voor 'BEHEER' achter een andere domeinnaam.

stap 8

Er kunnen maximaal vier mailboxen op actief staan. Actief betekent dat je e-mail kunt ontvangen en versturen. Je kunt de mailbox hier ook op inactief zetten. De inhoud van een mailbox die op inactief staat blijft bestaan. Een inactieve mailbox kan weer op actief worden gezet.

stap 9

Je kunt de mailbox hier ook verwijderen door op het prullenbakje te klikken. Let op: De mailbox die je verwijdert wordt ook echt definitief verwijderd.

Voordat je verwijdert raden we je aan een kopie/export te maken.