Naar de inhoud Naar het menu

MIJNfreedom - E-mail exporteren

De Mijn omgeving is vernieuwd. De onderstaande instructie(s) komen mogelijk niet 100% overeen met de vernieuwde Mijn omgeving. We zijn bezig om dit aan te passen.

Hoe moet je een Freedom mailbox exporteren?

Met het exporteren van mail maak je een back-up van de mail die in je mailbox bij Freedom staat. Je kunt dit bestand (.mbox) maixmaal één keer per dag aanmaken, daarna is dit bestand nog vier dagen te downloaden in MIJNfreedom.
Je gebruikt dit bestand als je per ongeluk al je e-mail verwijderd hebt (wij maken geen back-up van je e-mail) of als je overstapt naar een ander e-mailadres.

Het exporteren van een mailbox kan op elk e-mailadres dat je bij ons afneemt. Ook bij een eigen domein en een gekoppeld domein. Met de export functie maak je een bestand aan dat in de meest voorkomende e-mailprogramma's geïmporteerd kan worden.

stap 1

Log in op MIJNfreedom met het e-mailadres waar je de export wilt starten (@freedom.nl of @eigendomein.nl).

stap 2

Klik op 'Export'.

stap 3

Klik op 'START EXPORT'.

stap 4

Vul het wachtwoord in van je e-mailadres en klik op 'SAVE'.

Stap 5

Als de export klaar is krijg je van ons een melding per mail. Daarna kun je de export downloaden via het dashboard. Onder Export staan alle actieve en gearchiveerde exports. Deze kun je downloaden en desgewenst verwijderen. Ook kun je de status van de verschillende exports zien.