Naar de inhoud Naar het menu

FRITZ!Box WiFi Guest Access ENG

Hoe zet je WiFi Guest Access aan?

Deze handleiding gaat er vanuit dat de FRITZ!Box in het Engels is ingesteld. Is deze in het Nederlands ingesteld? Ga dan naar FRITZ!Box WiFi-toegang voor gasten aanzetten.

Om gasten makkelijk toegang te geven tot je WiFi-netwerk heeft de FRITZ!Box de optie 'Guest Access’ ontwikkeld. Dit is een apart WiFi-netwerk dat gescheiden is van je eigen WiFi-netwerk. Zo geef je gasten wel toegang tot internet, maar niet tot jouw gegevens en bestanden die je op je eigen netwerk deelt.

Stap 1

Om in te loggen op je FRITZ!Box ga je naar http://fritz.box/ of http://192.168.178.1/.

Log in met het wachtwoord dat op je FRITZ!Box staat. Kijk op de onderzijde of achterzijde van je modem naar 'FRITZ!Box Password' met daaronder een bestaand Engels woord met cijfers. Gebruik dat wachtwoord om in te loggen.

stap 2

Klik in het linkermenu op 'Wireless' en vervolgens op 'Guest Access'.

stap 3

Je ziet nu een overzicht met daar de instellingen van Guest Access. Standaard staat deze uit. Om Guest Acces in te schakelen klik je op het vakje naast 'Guest access enabled'.

stap 4

Laat het bolletje staan op 'Private wireless LAN guest access'. In het midden van de pagina zie je staan: 'Wireless Access for Guest Access/Hotspot'.

Hier kun je de naam en het wachtwoord aanpassen voor je Guest Access.

stap 5

Klik op 'Apply'.

Je hebt nu het WiFi-netwerk voor je gasten aangezet. Uitzetten doe je door het vinkje weer uit te schakelen en op 'Apply' te klikken.