Naar de inhoud Naar het menu

FRITZ!Box WiFi-naam aanpassen

Hoe pas je de naam aan van je WiFi-netwerk?

Deze handleiding gaat er vanuit dat de FRITZ!Box in het Nederlands is ingesteld. Is deze in het Engels ingesteld? Ga dan naar FRITZ!Box WiFi-naam aanpassen ENG.

Standaard heeft de FRITZ!Box al een unieke naam aan je WiFi-netwerk gegeven. Wil je die graag veranderen in een andere naam? Dat kan.

Let op: Gebruik als het kan een bekabelde verbinding om de naam van je WiFi-netwerk aan te passen. Dit scheelt veel extra werk mocht je bijvoorbeeld ook nog het wachtwoord willen wijzigen.

Stap 1

Om in te loggen op je FRITZ!Box ga je naar http://fritz.box/ of http://192.168.178.1/.

Log in met het wachtwoord dat op je FRITZ!Box staat. Kijk op de onderzijde of achterzijde van je modem naar 'FRITZ!Box Password' met daaronder een bestaand Engels woord met cijfers. Gebruik dat wachtwoord om in te loggen.

stap 2

Klik in het linkermenu op 'WiFi'. Klik vervolgens op 'Draadloos netwerk'.

stap 3

Onder het kopje 'Naam draadloos netwerk' zie je op de tweede regel staan:
'Naam van het draadloze WiFi-netwerk (SSID)', met daarachter een tekstveld.
In dit tekstveld kun je de naam van je WiFi-netwerk aanpassen.

Wil je een apparte naam voor de 2.4 GHz bandbreedte en de 5 GHz bandbreedte? Zorg dan dat je in je FRITZ!Box  'Geavanceerd aanzicht' <link geavanceerd aanzicht aan> hebt aangezet.
Vink 'Verschillende benamingen van de draadloze netwerken op 2,4 en 5 GHz' aan en je kunt beide netwerken een andere naam geven.

stap 4

Klik op 'Toepassen' om de wijzigingen op te slaan.

Je hebt de naam van je WiFi-netwerk succesvol veranderd. Nu kun je verbinding maken met de nieuwe naam van je WiFi-netwerk.