Naar de inhoud Naar het menu

FRITZ!Box WiFi-toegang voor gasten aanzetten

Hoe zet je WiFi-toegang voor gasten aan?

Deze handleiding gaat er vanuit dat de FRITZ!Box in het Nederlands is ingesteld. Is deze in het Engels ingesteld? Ga dan naar FRITZ!Box WiFi Guest Access ENG.

Om gasten makkelijk toegang te geven tot je WiFi-netwerk heeft de FRITZ!Box de optie 'WiFi-toegang voor gasten’ ontwikkeld. Dit is een apart WiFi-netwerk dat gescheiden is van je eigen WiFi-netwerk. Zo geef je gasten wel toegang tot internet, maar niet tot jouw gegevens en bestanden die je op je eigen netwerk deelt.

Stap 1

Om in te loggen op je FRITZ!Box ga je naar http://fritz.box/ of http://192.168.178.1/.

Log in met het wachtwoord dat op je FRITZ!Box staat. Kijk op de onderzijde of achterzijde van je modem naar 'FRITZ!Box Password' met daaronder een bestaand Engels woord met cijfers. Gebruik dat wachtwoord om in te loggen.

stap 2

Klik in het linkermenu op 'WiFi' en vervolgens op 'WiFi-toegang voor gasten'.

stap 3

Je ziet nu een overzicht met daar de instellingen van WiFi-toegang voor gasten. Standaard staat deze uit. Om het aan te zetten klik je op het vakje naast ‘Toegang voor gasten actief’.

stap 4

Laat het bolletje staan op ‘privé-WiFi-toegang voor gasten’. In het midden van de pagina zie je staan: ‘WiFi-toegang voor gasten/hotspot’.

Hier kun je de naam en het wachtwoord aanpassen voor je WiFi-toegang voor gasten.

stap 5

Klik op ‘Toepassen’.

Je hebt nu het WiFi-netwerk voor je gasten aangezet. Uitzetten doe je door het vinkje weer uit te schakelen en op ‘Toepassen’ te klikken.