Naar de inhoud Naar het menu

Opnemen, afspelen & VOD

Op deze pagina leggen we alles uit over:

Een opname starten of afspelen

Je kunt tot 100 uur opnemen in de Cloud bij Canal Digitaal. Het grote voordeel van programma's in de Cloud opnemen is dat ze overal terug te kijken zijn, zowel via de tv-ontvanger als via de app. De meeste opnames blijven 365 dagen beschikbaar na het opnemen. Behalve de opnames van FOX, deze worden na 180 dagen verwijderd.
Het aantal opnames dat je kunt starten is onbeperkt. Worden er toevallig 10 programma's tegelijkertijd uitgezonden die je allemaal wilt kijken? Dan kun je deze allemaal opnemen. Zolang je maar niet meer dan 100 uur aan opnames op je account hebt staan.

Je kunt een opname makkelijk starten via de RECORD knop op de afstandsbediening.
Een andere optie is vanuit de programma details.

In het opnamemenu kun je bij terugkerende programma's een serie-opname instellen. Alle programma's met dezelfde titel worden dan automatisch opgenomen.

De gemaakte opnames zijn te vinden via de Mediatheek in het menu of via de Mediatheek-knop (knop met AV boven de knop) op de afstandsbediening.
Weet je niet zeker of het inplannen van een opname gelukt is? Kijk dan of het programma te zien is onder Geplande opnames (bij een enkele opname) of Geplande serie-opnames voor de opnames van een programmareeks.

LET OP: je kunt niet bij elke zender opnemen of vooruit spoelen. Welke zenders dit zijn zie je in het zenderoverzicht van Canal Digitaal.

Video's huren

Canal Digitaal biedt klanten een wisselende Video on Demand bibliotheek, te vinden in de Mediatheek bij Films & Series als Canal Digitaal Films. Blader door de genres om films te zoeken.
Ook biedt Canal Digitaal een wisselende Video on Demand bibliotheek met erotische films. Deze zijn tegen betaling voor een bepaalde tijd te huur en beschermd met een pincode.

Films kun je tijdelijk pauzeren, maar ook helemaal stopzetten. De Mediatheek onthoudt waar je stopt en geeft bij terugkeer de mogelijkheid om de film in z’n geheel te bekijken of verder te kijken waar je de vorige keer gestopt bent.

Tot slot zijn er nog 'Film1' films, alleen toegankelijk voor Film1-abonnees.

In Mijn Account kun je de betaalpincode instellen om de huur van betaalde Video on Demand te beheren.

Begin Gemist

Heb je het begin gemist van het programma dat je wilt bekijken? Als het programma de ‘Begin Gemist’ heeft kun je het programma vanaf het begin bekijken.

Stap 1

Kijk naar het programma waar je naar wilt kijken. Heb je het begin gemist (en heeft het programma ‘begin gemist’) druk dan op de schuine ‘i’ op de afstandsbediening, zodat je het informatiemenu ziet.

Stap 2

Druk nu een paar maal op de knop naar rechts op je afstandsbediening zodat je door het informatie menu heen gaat en selecteer ‘Begin Gemist’

Stap 3

Druk op ‘OK’ om het programma vanaf het begin te kijken.

Klaar met kijken? Zap dan naar een andere zender of volg de bovenstaande stappen, maar selecteer dan ‘Live TV’.

TV Gemist

Programma gemist? Geen probleem! Een groot deel van de Nederlandse tv-zenders staan het terugkijken van programma’s toe tot maximaal 7 dagen na de uitzending.

Via de Mediatheek in het menu of de Mediatheek knop (de knop met AV daarboven) op de afstandsbediening opent de mediatheek en navigeer je naar de TV Gemist sectie. Per zender staan hier een beperkt aantal beschikbare programma’s, klik op 'Toon alles' in het menu om alle items van een zender zichtbaar te maken.

De TV Gemist programma’s zijn gegroepeerd als serie: klik op een programma om alle afleveringen te zien die beschikbaar zijn om terug te kijken.