Naar de inhoud Naar het menu

Op deze pagina leggen we alles uit over opnemen en afspelen, Video on Demand en TV gemist via de TV-ontvanger.

Een opname starten of afspelen

Je kunt tot 100 uur opnemen in de Cloud bij Canal Digitaal. Het grote voordeel van programma's in de Cloud opnemen is dat ze overal terug te kijken zijn, zowel via de tv-ontvanger als via de app. De meeste opnames blijven 365 dagen beschikbaar na het opnemen. Behalve de opnames van FOX, deze worden na 180 dagen verwijderd.
Het aantal opnames dat je kunt starten is onbeperkt. Worden er toevallig 10 programma's tegelijkertijd uitgezonden die je allemaal wilt kijken? Dan kun je deze allemaal opnemen. Zolang je maar niet meer dan 100 uur aan opnames op je account hebt staan.

Je kunt een opname makkelijk starten via de RECORD knop op de afstandsbediening.
Een andere optie is vanuit de programma details.

In het opnamemenu kun je bij terugkerende programma's een serie-opname instellen. Alle programma's met dezelfde titel worden dan automatisch opgenomen.

De gemaakte opnames zijn te vinden via Mijn Opnames in het menu of via de PVR-knop op de afstandsbediening.
Weet je niet zeker of het inplannen van een opname gelukt is? Kijk dan of het programma te zien is onder Geprogrammeerde opnames (bij een enkele opname) of Geprogrammeerde serie-opnames voor de opnames van een programmareeks.

LET OP: je kunt niet bij elke zender opnemen of vooruit spoelen. Welke zenders dit zijn zie je in het zenderoverzicht van Canal Digitaal.

Video's huren

Canal Digitaal biedt klanten een wisselende Video on Demand bibliotheek, te vinden in de Mediatheek bij Films & Series als Canal Digitaal Films. Blader door de genres om films te zoeken, gebruik de optie 'Toon meer' om het totale aanbod per genre te zien.
Ook biedt Canal Digitaal een wisselende Video on Demand bibliotheek met erotische films. Deze zijn tegen betaling voor een bepaalde tijd te huur en beschermd met een pincode.

Films kun je tijdelijk pauzeren, maar ook helemaal stopzetten. De Mediatheek onthoudt waar je stopt en geeft bij terugkeer de mogelijkheid om de film in z’n geheel te bekijken of verder te kijken waar je de vorige keer gestopt bent.

Tot slot zijn er nog 'Film1' films, alleen toegankelijk voor Film1-abonnees.

In Mijn Account kun je de betaalpincode instellen om de huur van betaalde Video on Demand te beheren.

TV Gemist

Programma gemist? Geen probleem! Een groot deel van de Nederlandse tv-zenders staan het terugkijken van programma’s toe tot maximaal 7 dagen na de uitzending.

Via de Mediatheek in het menu of de LIBRARY button op de afstandsbediening opent de mediatheek en navigeer je naar de TV Gemist sectie. Per zender staan hier 10 beschikbare programma’s, klik op 'Toon Meer' in het menu om alle items van een zender zichtbaar te maken.

De TV Gemist programma’s zijn gegroepeerd als serie: klik op een programma om alle afleveringen te zien die beschikbaar zijn om terug te kijken.

Om een hele dag vooruit of terug te gaan gebruik je de |<< en >>| toetsen op de astandsbediening.