Wil je meekijk-vrij internet?

Freedom Nieuwsbrief 5

d.d. 27 maart 2020

 1. Freedom Internet verschuift datum voor aanvragen internetverbindingen
 2. Freedom kiest Canal Digitaal voor televisiediensten
 3. Freedom Internet beschikbaar op alle E-fiber glasvezelnetwerken
 4. Tips van Freedom voor video conferencing
 5. Aangepaste openingstijden helpdesk
 6. Crowdfunding en belastingaangifte
 7. FRITZ!box standaard bij elk Freedom abonnement
1. Freedom verschuift datum voor aanvragen internetverbindingen
Het lukt ons niet om onze nieuwe website op 30 maart te lanceren. Door gebeurtenissen rond het coronavirus schuift de lanceerdatum door naar een later tijdstip. Zodra we weten op welke datum de eerste 128 Founding Members zich kunnen aanmelden, communiceren we dat tijdig via onze website en nieuwsbrief.

2. Freedom kiest Canal Digitaal voor televisiediensten 
Freedom Internet heeft gekozen voor Canal Digitaal voor televisiediensten. De samenwerking is het resultaat van een diepgravende dialoog over privacy. Canal Digitaal en Freedom hebben een gezamenlijke verantwoordelijkheidsovereenkomst afgesloten. Daardoor is de privacy van Freedom-klanten die een abonnement nemen bij Canal Digitaal maximaal geborgd.
 
Klanten van Freedom Internet kunnen hun internetabonnement straks uitbreiden met Interactieve TV. Er is keuze uit twee tv-pakketten en drie themapakketten. Interactieve TV kan ook mobiel of via tablet of PC worden gekeken. In Nederland en in andere Europese landen. Het televisie abonnement is inclusief 1 ontvanger. Uitbreiding is mogelijk tot 5 ontvangers per abonnement. 
 
Pakketten:
 • Basis pakket € 15,95 per maand 
 • Entertainment pakket € 21,95 per maand
Aanvullende pakketten:
 • Ziggo Sport Totaal € 13,95 per maand
 • Fox Sports International € 9,95 per maand
 • Film1 € 15,- per maand
Lees verder voor meer informatie over zenders, interactieve TV en extra tv-ontvangers.

3. Freedom beschikbaar op alle E-fiber glasvezelnetwerken
Freedom Internet biedt haar internetdiensten voortaan ook aan via alle glasvezelnetwerken van E-fiber. Daarmee vergroot Freedom haar dekkingsgebied in Nederland. Freedom heeft onlangs een pilot gedaan met E-fiber in Amstelveen en dat is heel goed bevallen. We geloven beiden in een open glasvezelnetwerk waarop meerdere internetaanbieders hun diensten kunnen aanbieden. Dan kan de consument zelf de afweging maken tussen prijs en geboden kwaliteit van alle aanbieders. Zo is dat in Amstelveen afgelopen.

4. Tips van Freedom voor video conferencing 
Bij Freedom zijn we tegenwoordig natuurlijk ook aan het thuiswerken. Hierdoor worden er op dit moment bij ons vele uurtjes in de verschillende videoconference-omgevingen doorgebracht. Om dit dragelijker en beter te maken hebben we deze tips opgesteld die we zelf ook gebruiken. Doe er je voordeel mee!

5. Aangepaste openingstijden Freedom helpdesk
Onze telefonische helpdesk is bereikbaar tussen 11:00 en 17:00 uur. Door thuiswerkende medewerkers zijn we tijdelijk telefonisch verminderd bereikbaar. Je kunt je vraag het best via mail sturen naar helpdesk@freedomnet.nl. We zullen je zo snel mogelijk een antwoord sturen. Check hier onze contact gegevens.

6. Crowdfunding en belastingaangifte 
Enkele crowdfunders, die hebben bijgedragen aan de lening van 2,5 miljoen euro, informeren bij ons hoe zij die investering fiscaal moeten verwerken. Bij Freedom werken geen belastingadviseurs. Daarom raden we je aan advies in te winnen bij een fiscaal specialist. De zin “een investering kan opgegeven worden als eigen vermogen in box 3 tegen nominale waarde” is een startpunt voor een goed gesprek.

7. Bij elk Freedom abonnement standaard een FRITZ!box
Bij Freedom worden straks alle internetabonnementen geleverd inclusief een FRITZ!box. Ondersteuning van onze supportdesk is standaard inbegrepen bij het Freedom abonnement.
 
Freedom levert straks typenummers:
 • FRITZ!box 7590
 • FRITZ!box 7583
 • FRITZ!box 5490

Wil je je eigen modem gebruiken. Geen probleem bij Freedom! Het zou raar zijn als we niet voor vrije modemkeuze zijn met onze naam. ;)

Met hartelijke groet, 
Team Freedom Internet

 

27 maart 2020