Naar de inhoud Naar het menu

Wanneer je Freedom mail of internet hebt kun je gratis één .nl domein bij ons registreren. Daarnaast kun je tegen betaling ook eventueel extra of andere domeinnamen registreren. De domeinnaam kun je alleen registreren als deze nog niet door iemand anders is geregistreerd. Volg de stappen hieronder om een domeinnaam te registreren.

Wil je een domein dat je al hebt verhuizen naar Freedom? Ga dan naar de handleiding: hoe verhuis ik een domein naar Freedom?

Stap 1

Log in op MIJNfreedom. Je gebruikersnaam is je e-mailadres dat je hebt gekregen bij het aanvragen van je internetabonnement van Freedom. Ben je nog nooit ingelogd of ben je het wachtwoord vergeten? Klik dan op ‘Wachtwoord vergeten?’, zodat je je wachtwoord kunt instellen en vervolgens kunt inloggen.

Bekijk ook de pagina "Ik ben mijn wachtwoord vergeten" voor instructies.

Stap 2

Klik aan de linkerkant in het menu op ‘Domeinen’.

Stap 3

Klik op ‘+ Voeg toe’.

Stap 4

Je krijgt nu de keuze om een domein te koppelen of een nieuwe domeinnaam te registeren. Klik op de knop ‘Nieuwe domeinnaam’.

Stap 5

Vul op deze pagina in welke domeinnaam je wilt registreren en sluit af met de domein extensie (.nl, .com enz.). Er wordt vervolgens automatisch gecontroleerd of je domeinnaam nog beschikbaar is. Je kunt de beschikbaarheid van een domeinnamen ook checken op de website van SIDN (Stichting Internet Domeinregistratie Nederland).

Na het kiezen van de domeinnaam klik je op de knop 'Registreer deze domeinnaam'.

Tip: Een overzicht van wat bepaalde domein-extensies kosten, vind je hier.

Stap 6

Klik op ‘Domein toevoegen’ om je aanvraag in gang zetten.

Stap 7

We gaan de aanvraag van de domeinnaam nu verwerken. Dit kan enkele uren duren. Je wordt nu weer teruggezet naar het beginscherm van de MIJNfreedom omgeving. Je kunt dit scherm sluiten als je wilt.

Stap 8

In het menu van 'Domeinen' kun je de voortgang in de gaten houden. Je treft hierin een van de volgende statussen:

• Pending_register: de aanvraag wordt nog verwerkt. Kom later terug om gebruik te maken van het domein.
  • Active: de aanvraag is verwerkt. Je kunt nu gebruikmaken van het domein.