Naar de inhoud Naar het menu

Alle medewerkers

Anco Scholte ter Horst

Anco Scholte ter Horst

CEO

Anco is de Algemeen Directeur (CEO) van Freedom Internet B.V. Hij werkte bij XS4ALL tussen 2001 en 2005. Eerst als hoofd van de afdeling verantwoordelijk voor de IT van de orderomgeving, later als sales manager. Na zijn vertrek bij XS4ALL is hij als ondernemer verder gegaan.

“Toen ik begon met ‘Plan B: een nieuwe provider starten’ had ik niet verwacht dat Freedom er echt zou komen. Maar het vertrouwen van de Crowdfunders en de Fouding Members sterkte mijn overtuiging dat Freedom gewoon moet! Met de community, ons team en de Stichting Appeltaart hebben we de expertise en het vertrouwen om Freedom te laten slagen.”

Anco is bestuurder en (mede-) eigenaar van een aantal bedrijven en bestuurder van Stichting Hartekind, dat onderzoek financiert naar hartafwijkingen bij kinderen.

Frédérique van Gulik

Frédérique van Gulik

COO

Frédérique is Directeur Operations (COO) bij Freedom Internet. Ze was tussen 2000 en 2005 PR-manager bij XS4ALL en regisseerde de eerste reclamecampagne met ‘de professionals’. Het was de periode van het proces tegen Scientology, gratis internet, (te) veel aanbieders, domeinnaam kaping en de introductie van ADSL. In 2005 was de ADSL-markt verzadigd en verliet ze XS4ALL.

Daarna was Frédérique 15 jaar zelfstandig ondernemer. Als projectmanager bouwde ze internetomgevingen en e-commerceplatforms. Als interim programmamanager leidde ze digitale transformaties.

“Een vrij, open en toegankelijk internet is randvoorwaarde voor een goed functionerende democratie. Dat besef leeft gelukkig in een grote community in Nederland. Freedom gaat bijdragen door heilige graal van ‘veiligheid, privacy en kwaliteit’ in ere te herstellen. Dat doen we voor onszelf en voor de volgende generaties.”

Jochem de Ruig

Jochem de Ruig

CFO

Jochem is Financieel Directeur bij Freedom Internet. Hij heeft 15 jaar gewerkt als CFO bij RIPE NCC (de Regionale Internet Registry voor Europa en Midden Oosten). Sinds 2018 is hij zelfstandig ondernemer. Hij heeft een bestuursfunctie bij Stichting NLNetlabs als penningmeester en is ook commissaris bij BND PPI in de financiële sector.

"Het is een voorrecht om betrokken te zijn bij een Freedom. Het is een ISP die de basiswaarden van het Internet en zijn gebruikers als uitgangspunt heeft. De bezieling en het geloof dat achter Freedom zit, is fantastisch. Ik ben blij dat ik mijn steentje kan bijdragen. Samen met de medewerkers en klanten gaan we Freedom Internet een succes maken."

Bart Scholten

Bart Scholten

Public Affairs & woordvoering

Bart is onze woordvoerder en hij is verantwoordelijk voor Communicatie en Public Affairs. Ook hij is een oudgediende, van 2002 tot 2008 was hij hoofd Communicatie van XS4ALL. “Mee mogen doen met Freedom is een kans die ik niet aan me voorbij kán laten gaan. Nederland heeft behoefte aan een ISP die de privacy en security van hun klanten op één zet. Sterker nog, niet alleen voor de eigen klanten maar voor iedere gebruiker van het internet. Sinds het begin van het internet is er veel veranderd maar het belang van krachtige Public Affairs is alleen maar sterker geworden. Nieuwe bedrijven en initiatieven moeten de status quo uitdagen. Omdat het beter kan en omdat het beter moet! Digitale rechten zijn burgerrechten” 

Twan Welboren

Twan Welboren

Manager Digital

Twan is bij Freedom de Manager Digital. Hij werkte voorheen bij bedrijven o.a. gespecialiseerd in het verzamelen en verwerken van persoonlijke data. Daar besefte hij hoe vilein klanten worden beïnvloed tot aankoop en meningsvorming. Dat begon snel te jeuken. Twan ging daarna werken bij XS4ALL en vond daar gelijkgestemden. Zodra bekend werd dat XS4ALL volledig geïntegreerd zal worden door KPN, is Twan naar Freedom overgestapt.

“Ik denk dat het tijd is voor een tegengeluid. Als diensten gratis zijn, dan ben jij het product, dus wees op je hoede welke informatie je deelt en met wie. Ik wil het beste internet leveren, waarbij we onze leden bewust maken van de risico’s van het internet en ze bij te staan waar mogelijk. En dan niet alleen in woorden, maar ook oprecht in daden.”

Shon

Shon

Sr Support Engineer

Shon werkte 4,5 jaar bij XS4ALL als multifunctionele troubleshooter. Hij was daar storingscoördinator en de schakel tussen systeembeheer en helpdesk.     

"Ik wil bij Freedom werken omdat ik geloof in een veilig en vrij internet voor iedereen. Er zijn in Nederland eigenlijk geen providers meer die genoeg lef hebben om echt een eigen mening te verkondigen over privacy en veiligheid. Terwijl dit juist zo belangrijk is in deze tijden van datalekken en verzameling van persoonsgegevens. Ik wil dat Freedom wél gaat zeggen waarop het staat. Als Senior Support Engineer wil ik de klant weer kundig maken, dat is mijn missie. "

Maks

Maks

Sr Support Engineer

Voordat Maks bij Freedom begon, bemenste hij vier jaar de technische helpdesk van XS4ALL. Daarnaast was hij jarenlang actief bij De Vondelbunker in Amsterdam, een autonoom cultureel centrum gerund door vrijwilligers met de gedeelde overtuiging dat (leef)ruimte een politiek concept is.

Maks is een bevlogen mens. Hij strijdt actief voor zijn idealen en tegen onrecht. “Ik ben bij Freedom komen werken omdat ik het belangrijk vind dat er een tegengeluid moet zijn op het Groot Kapitaal. Een geluid waarbij mensen eerst komen en geld slechts bijzaak is! Privacy, kwaliteit en vrijheid moeten voorop staan! Freedom belooft mij een fatsoenlijke werkomgeving voor personeel. Als Senior Support Engineer kan ik onze leden zo goed mogelijk helpen en kennis bijbrengen over hun eigen mogelijkheden op internet.”

Joshua Zijp

Joshua Zijp

Sr Support Engineer

Joshua is Senior Support Engineer bij Freedom. Voorheen werkte hij zeven jaar op de XS4ALL-helpdesk. Hij coachte helpdesk-medewerkers en was de laatste hoop voor klanten met Echt Ingewikkelde Technische Problemen.

“Al aan het begin van de hele discussie over het voortbestaan van XS4ALL binnen KPN, wist ik dat het voor mij aflopende zaak was. Het ging namelijk alleen maar over geld en niet om de klanten. Daarom ben ik meteen overgestapt naar Freedom. Mensen helpen is mijn passie en dat op een leuke en eerlijke manier doen, met de menselijke maat en samen met eigenwijze en lieve collega’s, dat is waar ik gelukkig van word.”

Bibi

Bibi

Sr Support Engineer

Bibi heeft nooit eerder gewerkt voor een internetprovider. Hoe verfrissend is dat! Bibi werkte een aantal jaar als jurist in het vreemdelingenrecht. Zij is ook actief geweest in het bestuur van de Piratenpartij Amsterdam. Daar begon zij zich te verdiepen in digitale burgerrechten. Bibi werkt nu op de Freedom helpdesk en laat zich omscholen tot internetjurist.

"Eerst was ik vooral bezig met mensenrechten in het algemeen. Maar sinds een paar jaar zie ik overal hoe de digitale rechten van burgers met voeten worden getreden. Daar wil ik iets tegen doen. Ik vind het heel bijzonder dat ik deze start up periode bij Freedom mag meedoen."

Bastiaan

Bastiaan

Sr Support Engineer

Bastiaan staat bekend als een gadget freak, firmwarefanaat en beeldschermverzamelaar. Bastiaan was ooit hoofd techniek in een bioscoop. Daarna werkte hij van 2012 tot eind 2019 bij XS4ALL. Daar coachte Bastiaan medewerkers op de helpdesk. De liefde voor techniek, kwaliteit en service zijn onderdeel van zijn persoon. “Het is echt leuk om samen gecompliceerde problemen op te lossen. Hier bij Freedom werken we allemaal aan dat grote doel: eerlijk internet voor Nederland. Ik zit hier als Senior Support Engineer weer tussen de techneuten die houden van oude en nieuwe techniek. Dat is genieten.”

Andre Meij

Andre Meij

Developer

Andre is één van de oprichters van Soverin. In 2014 is hij begonnen met deze privacy bewuste e-mailprovider. Hij heeft een sterk gevoel dat een privacy bewust en onafhankelijk e-mailadres voor iedereen begrijpelijk en beschikbaar moet zijn, ook voor mensen zonder technische achtergrond. Toen Andre in contact kwam met de mensen achter Freedom was hij meteen verkocht. “Freedom trekt mijn waarden voor onafhankelijk en privacybewuste e-mail door naar de internetverbinding en dat vind ik een gouden combinatie. Bij Freedom kan ik bouwen aan voor iedereen begrijpelijke privacy en innovatie.” 

Albert Keizer

Albert Keizer

Developer

Developer Albert Keizer werkte tussen 1998 en 2014 bij XS4ALL o.a. als programmeur. Hij twijfelde geen moment toen hem werd gevraagd Freedom te komen bouwen. “Natuurlijk ben ik hier! Freedom is noodzakelijk voor internet en Nederland. Het is méér dan belangrijk dat niet alleen commercieel belang een stem heeft in de vorming van internet. Een menselijk internet. En de rebelse mentaliteit van toen is nog springlevend. Dus ik kom helpen bouwen. Leuk!”

Xander

Xander

Junior Developer

Xander is onze 26-jarige stagiair development en systeembeheer. Hij studeert Software Engineering aan de Hogeschool van Amsterdam en combineerde dat in 2019 met intensief actievoeren voor ‘XS4ALL moet blijven’. 

“Wij zijn thuis al sinds 1996 klant bij XS4ALL. Ik voel me erg betrokken bij online privacy en security. Dus toen de actie ‘XS4ALL moet blijven’ startte, besefte ik dat de principes over privacy en security serieus in gevaar zijn. Dan ga ik niet aan de kant toekijken. Dan kom ik wel meehelpen met spandoeken maken enzo.”

Tijdens zijn stage bij Freedom gaat Xander o.a. meebouwen aan het ordermanagementsysteem, nodig om Freedom-klanten aan een internetverbinding te kunnen helpen. Over zijn bevindingen moet Xander een scriptie schrijven. Hij wil in juni 2020 afstuderen en zal zijn scriptie publiceren op de website.

Reinoud van Leeuwen

Reinoud van Leeuwen

Infrastructuur & architectuur

Reinoud werkte bij XS4ALL tussen 2001 en 2008 op de afdeling unixbeheer. Reinoud wordt bij Freedom verantwoordelijk voor de infrastructuur en architectuur, die de basis gaan zijn voor diensten die de gebruiker hun vrijheid op Internet zal kunnen laten heroveren.

"Bij Freedom voel ik weer de originele bevlogenheid die toen bij XS4ALL afnam. Freedom is een bedrijf dat meedenkt over waar het internet naartoe gaat. Dat de belangen van de eindgebruiker stelt boven de verkoopbaarheid van hun gegevens."

Yvan

Yvan

Infrastructuur & architectuur

Yvan zit op de HAVO. Na schooltijd en in de vakanties werkt hij bij Freedom op netwerkbeheer. Yvan beheert, automatiseert en ontwikkelt (server-)applicaties. Hij is nogal efficiënt, en daarom optimaliseert hij regelmatig de workflow door nieuwe koppelingen te bouwen tussen veel gebruikte services. “Het leek me wel tof om eens bij Freedom binnen te kijken. Dus ik stuurde voor de grap een mailtje dat ik wel wilde komen helpen. Van het één kwam het ander en nu werk ik bij Freedom Internet. Geweldig."

Jesse

Jesse

Linux beheerder

Jesse is Linux beheerder bij Freedom internet BV. Hij heeft ruim 10 jaar telecom ervaring nadat hij in 2009 is begonnen op de helpdesk van XS4ALL. Hij heeft altijd in technische en ondersteunende functies gezeten en is vanaf de helpdesk intern doorgegroeid naar beheer. Als Linux beheerder houd Jesse zich, los van de servers en hardware, ook graag bezig met de processen en diensten waar de klanten mee te maken hebben om zo'n goed mogelijke service aan klanten te leveren. 
"De missie om iedereen toegang te geven tot het internet is in Nederland geslaagd. Het ervoor zorgen dat dit een open en vrij internet is, is iets waar de komende jaren hard aan gewerkt moet worden. In mijn ideale wereld zou vrijwel alles wat we doen opensource zijn zodat we elkaar als collectief verder kunnen helpen. Wat mij betreft moet je het opensource gedachtegoed breder trekken dan enkel software".

Ariën

Ariën

Infrastructuur & architectuur

Ariën leerde als elektrotechneut het internet kennen als een vroege klant van Hacktic. Met bibliotheekboeken bij de hand hield hij zijn telefoonlijn uren bezet, zodat hij alles over de techniek achter dat nieuwe internet te weten kon komen. Een paar jaar later werkte hij bij het AT&T Internetworking Center of Expertise. Daarna was hij 15 jaar lang in dienst van de Amsterdam Internet Exchange. Daar heeft Ariën heeft belangrijke bijdragen geleverd. Mede daardoor kon Amsterdam uitgroeien tot een van de grootse en meest vooraanstaande internetknooppunten ter wereld. Ariën is sinds 2017 zelfstandig ondernemer. Hij leverde technische adviezen en oplossingen aan diverse bedrijven. 

"Ik ben hartstikke vereerd om bij Freedom Internet te mogen werken. Het is leuk en uitdagend hier. Bij alles wat we hier doen wordt nagedacht over veiligheid, en privacy. Niet altijd even makkelijk voor een techie, maar met z'n allen komen we er altijd uit. Het is prachtig om deel uit te maken van zo'n fijn en integer team. Samen bouwen hier iets van waarde op."

Annemarie Hilbrands

Annemarie Hilbrands

Tekstschrijver

Annemarie begon in een ver verleden (laten we het houden op de jaren 90) bij XS4ALL op de afdeling Sales, er volgde een fase 'webteam' en daarna werd er een afdeling Communicatie opgericht waar zij tot 2015 werkte als tekstschrijver/redacteur. Daarnaast werd zij bestuurslid van de Stichtingen Internet4all en XS4ALL.

“Sinds mijn bezoek aan het kantoor van Freedom weet ik het zeker: oude tijden herleven! En dat is maar goed ook. Aandacht voor en bescherming van het vrije internet en de digitale burgerrechten zijn hard nodig. En lang leve de leuke en slimme nerds en nerdettes in zwarte t-shirts en hun easter eggs– ik heb me meteen express laten rickrollen.”

Naast het schrijven van teksten is Annemarie professioneel bezig met zang en muziek; sinds 10 jaar heeft zij een zanglespraktijk en inmiddels werkt ze aan een album met eigen nummers.