Naar de inhoud Naar het menu

Nieuws archief

Freedom is jarig!

Vandaag bestaat Freedom Internet precies 1 jaar. Op 11 november 2019 om 11:11 lanceerden we deze nieuwe provider na een succesvolle crowdfunding campagne...

Steun voor The Privacy Collective groeit hard

Freedom Internet steunt de rechtszaak van Stichting The Privacy Collective tegen Salesforce en Oracle al een tijdje. Inmiddels wordt de lijst van organisaties die hun steun uitspreken steeds groter, met onder meer de Datavakbond, Bits of Freedom, Privacy First en de Qiy Foundation. Ook Access Now Europe en NOYB - de organisatie van data privacy activist Max Schrems - hebben zich aangesloten. 

Omruilactie tv-ontvanger groot succes

De omruilactie die Freedom initieerde voor alle tv-klanten met een oude tv-ontvanger was een groot succes. Binnen 24 uur installeerden en activeerden alle klanten hun nieuwe tv-ontvanger(s).

Freedom Internet verzorgt hosting coronamelder.nl

Het Ministerie van VWS heeft Freedom Internet gevraagd voor de hosting van website coronamelder.nl vanwege het solide Freedom hosting platform dat extreme piekbelasting moeiteloos moet afhandelen.

Freedom Internet voor iedereen in Nederland

Vanaf nu kan iedereen bij Freedom een internetabonnement bestellen, met of zonder TV en Freedom Bellen. Founding Members kunnen zich natuurlijk altijd nog aanmelden en behouden hun status van Founding Member.

Omruilactie tv-ontvangers gestart

De eerste groep Freedom klanten met en tv-abonnement heeft een tv-ontvanger in bruikleen gekregen die niet voldoet aan onze kwaliteitsnormen. In de week van 29 september tot 4 oktober krijgen zij de nieuwe tv-ontvanger automatisch thuisbezorgd.

Naar rato retourbetaling aan Founding Members

Op 11-11-2019 meldden duizenden Founding Members zich voor een e-mailaccount. Freedom beloofde het abonnementsgeld van € 50,- ‘naar rato’ retour te storten bij aanschaf van een vast internetabonnement.

Freedom Internet levert vanaf januari 2021 op glasvezelnetwerk van T-Mobile

Freedom zal vanaf januari 2021 via het T-Mobile glasvezelnetwerk 1 GB internetverbindingen aanbieden voor € 49,- per maand. Freedom klanten kunnen straks kosteloos switchen tussen netwerkleveranciers en hoeven geen nieuw jaarcontract af te sluiten. 

Freedom biedt maatwerk hostingdiensten vanaf 1 oktober

Freedom Internet gaat vanaf 1 oktober hostingdiensten leveren aan de zakelijke markt. Daarvoor gaan we samenwerken met Koen de Jonge van ProcoliX.

Ddos-aanval Freedom Internet

In de avond van 26 augustus was Freedom doelwit van een Ddos-aanval.

Kom met ons in actie tegen real time bidding!

Ben je het ook zo zat dat je online zoekgeschiedenis wordt bijgehouden waardoor je telkens dezelfde advertenties ziet? Je online gedrag wordt gevolgd, dat is niet correct en niet volgens de wet.

Website Freedom scoort Triple Perfect op internet.nl

Freedom is de eerste ISP in Nederland met de Triple Perfect Score; de volle 100% score in de website-, mail én verbindingstest van Platform Internetstandaarden..

Freedom lanceert DOH en DOT

Naast de normale DNS dienst en Reverse DNS biedt Freedom nu ook DNS over HTTPS (DoH) en DNS over TLS (DoT) aan. Dit is een moderne vorm van DNS, die ervoor zorgt dat de privacy van de gebruikers verbetert.

FRITZ!Box modems van AVM relatief goed beveiligd

Freedom levert FRITZ!Box modems van AVM bij haar internetverbindingen. AVM scoort aanzienlijk beter dan de andere leveranciers in de test van FKIE, maar ook AVM is niet perfect. 

Nu ook Bellen via Freedom Internet

Freedom Internet introduceert de dienst Freedom Bellen. De dienst Freedom Bellen levert een vaste verbinding op basis van VoIP.

1 sept livegang Nederlandse Coronamelder-app

Na een ruwe start en een hobbelig traject heeft minister de Jonge aan de tweede kamer laten weten dat de Nederlandse Corona-app op 1 sept live zal gaan.

Freedom biedt installatie door monteur

Klanten die internet bestellen bij Freedom Internet kunnen voortaan kiezen voor ‘installatie door monteur’. Voor de monteursservice werkt Freedom samen met BNS Logistics en Roamler Tech.

Freedom neemt aanloop naar derde bètatest

Op 3 juni neemt Freedom de aanloop naar de derde bètatest. De 512-bèta heeft een andere opzet dan de eerdere testen.

Veel belangstelling voor internet met tv

In welgeteld 8 minuten heeft een groep van 256 Founding Members zich aangemeld voor de tweede test van Freedom Internet.

Binnenkort BBC in tv-basispakket

Canal Digitaal past op 1 juni 2020 de zenders aan. BBC komt erbij. Eurosport en Discovery verdwijnen. 

Freedom test zeer succesvol

In slechts 2 minuten heeft de eerste groep van 128 Founding Members zich aangemeld voor een internetverbinding bij Freedom Internet. 

Samenwerking Freedom Internet & Cambrium

Hierdoor kan Freedom straks 1 Gb-verbindingen aanbieden voor slechts 49,- euro per maand in verschillende regio’s in Nederland.

Freedom live op 1 mei

Op 1 mei start Freedom Internet haar eerste consumententest voor internettoegang. 

Freedom genomineerd voor Computable Awards 2020

Samen met 19 andere start ups is Freedom Internet genomineerd voor de Computable Awards 2020.

Freedom zeer sceptisch over proces Corona-apps

Als er één moment in de geschiedenis is dat schreeuwt om open source oplossingen, is dat nu.

Freedom en breedbanddiensten van KPN

Op 17 maart oordeelde het College van Beroep van het Bedrijfsleven dat KPN en Ziggo niet verplicht zijn om hun netwerken open te stellen voor diensten van derden. 

Groot onderhoud mailplatform

In de afgelopen weken is het mailplatform stapsgewijs gemigreerd naar een nieuwe omgeving.

De thuiswerk tips van Freedom

Kies voor de juiste software  voor o.a. video conferencing 

Freedom internet straks uit te breiden met tv van Canal Digitaal

Canal Digitaal en Freedom hebben een gezamenlijke verantwoordelijkheidsovereenkomst afgesloten. Daardoor is de privacy van freedom-klanten die een abonnement nemen bij Canal Digitaal maximaal geborgd.

Founding Member abonnement langer beschikbaar

Nu Freedom de lanceerdatum van de eerste internetverbindingen heeft moeten opschuiven, is ook het Founding Member abonnement langer beschikbaar. 

Feest gaat niet door

Op 12 maart is bekend gemaakt dat bijeenkomsten in Nederland met meer dan 100 personen worden afgelast vanwege de dreiging van het Corona-virus.

De eerste internetverbinding is aangevraagd!

Feest! We hebben we de eerste internetverbinding aangevraagd voor Freedom Internet.

Launch party Freedom in Paradiso UITVERKOCHT

Op zondag 29 maart vindt de launch party van Freedom Internet plaats in Paradiso in Amsterdam.

Providers geven ex-klanten 6 maanden toegang tot oud e-mailadres

Nederlandse internetproviders zullen vanaf komende zomer klanten die naar een andere partij overstappen zes maanden lang toegang tot hun oude e-mailadres geven.

Informatieavond glasvezel amstelveen

Glasvezelaanbieder E-Fiber houdt 20 en 21 januari een informatieavond over glasvezel in Amstelveen.

Eindejaarsnieuws over Freedom!

Anderhalve maand geleden ging Freedom Internet van start. We zijn anderhalve maand verder, dus hoog tijd voor een update! 

BIT voorziet Freedom van serverruimte

Voor onze IT-apparatuur maken we gebruik van de serverruimtes van BIT. We kennen de mensen van BIT al ruim 20 jaar en weten wat ze in huis hebben.

De eerste 10 dagen van Freedom

Wát een tien dagen waren dat! We hoopten na een week 5.000 founding members te hebben, maar zitten inmiddels op een cijfer met vier nullen er achter… Wauw!

Freedom Internet gaat samenwerken met Voys

Vanaf het eerste kwartaal van 2020 zal Freedom internet, televisie en telefonie aanbieden via ADSL en glasvezel

We zijn live!

Eindelijk is het zover, we zijn live!

Crowdfunding campagne levert 2,5 miljoen euro op

De crowdfunding campagne voor Freedom Internet heeft in 3,5 dag tijd maar liefst 2,5 miljoen euro opgeleverd.