Naar de inhoud Naar het menu

Freedom Internet erkend deelnemer aan MANRS

nieuws/manrs.png

Sinds deze week is Freedom Internet erkend deelnemer aan MANRS (Mutually Agreed Norms for Routing Security). MANRS is een initiatief van o.a. de Internet Society om de kern van het internet beter te beveiligen. Als deelnemer aan MANRS dien je als Network Operator te voldoen aan een reeks eisen met betrekking tot routeringsbeveiliging en filtering.

Freedom Internet voldoet aan de eisen in alle vier de categorieën van het MANRS programma en draagt hiermee bij aan een veiliger en betrouwbaarder internet. 

De 4 eisen van het MANRS programma:

1: Voorkom verspreiding van onjuiste routing informatie:
Freedom heeft strikte RPKI-filtering geïmplementeerd met behulp van de rpki-client en gebruiken bovendien BGP-routefilters die zijn gegenereerd op basis van IRR-gegevens.


2: Voorkom verkeer met gespoofde IP-Adressen
Er worden prefix filters gebruikt om ervoor te zorgen dat er geen gespoofde (vervalste) ip adressen uit ons netwerk kunnen komen.


3: Faciliteren van wereldwijde operationele communicatie
Freedom zorgt ervoor dat alle relevante contactgegevens worden geregistreerd in de RIPE-database en houden de gegevens up-to-date in de PeeringDB. Op de website kan je de responsible disclosure procedure vinden.


4: Faciliteer de validatie van wereldwijde routinginformatie
Alle Freedom prefixes hebben een overeenkomstige ROA in de RPKI-database en we blokkeren RPKI-ongeldige prefixes op alle eBGP-sessies. We houden tevens de objecten in de RIPE IRR-database up-to-date.