Naar de inhoud Naar het menu

Internet

Freedom Internet biedt glasvezel en DSL internetverbindingen over verschillende netwerken. Je krijgt altijd ondersteuning van onze deskundige helpdesk bij je internetabonnement, ongeacht de snelheid of netwerkleverancier waarvoor je kiest.

Wat zit er bij je internetabonnement inbegrepen?

*Kies je ervoor je eigen hardware te gebruiken, dan ontvang je € 2,- korting per maand. 

Verschillende netwerken

Freedom Internet is beschikbaar via diverse netwerken en hanteert mede om die reden verschillende prijzen. De prijzen zijn zelfs op dezelfde netwerken soms verschillend, doordat er gebruik wordt gemaakt van een andere belichter. Hoe dit precies werkt, lees je in het artikel: "Verschillende prijzen en diverse glasvezelnetwerken, hoe zit dat?".

Benieuwd welk abonnement we op jouw adres leveren? Doe dan de postcodecheck!

Modems

Alle Freedom internetverbindingen zijn inclusief de huur van een FRITZ!Box modem. Freedom bepaalt welk huurmodem bij jouw bestelling past. 

Wil je een modem kopen in plaats van huren? Dan heb je in de meeste gevallen de keus tussen twee modems. Doe de postcodecheck om te kijken welk modem we bij jouw abonnement leveren. 

Installatie door monteur voor 25 euro

Wanneer je een internetabonnement aanschaft van Freedom dan kun je ervoor kiezen een monteur de installatie van de internetverbinding en één TV-ontvanger te laten verrichten. Je betaalt voor deze dienst eenmalig € 25 aan Freedom. 

Waarom kies je Freedom?

Freedom Internet is een internetprovider die jouw privacy en online veiligheid serieus neemt. We bieden je namelijk niet alleen snelle en stabiele internetverbindingen via glasvezel en DSL, digitale TV en bellen, maar vechten voor een veilig en vrij internet. Lees alles over ons verhaal op 'Waarom Freedom'.

Meer dan alleen internet

Freedom vindt een veilig, open en meekijkvrij internet erg belangrijk. Je internetabonnement bevat daarom meer dan alleen een internetverbinding. Je krijgt ook:


1. Een eigen domeinnaam

Bij Freedom krijg je een eigen .nl domeinnaam. Je kunt een nieuw domein registreren of een bestaande domeinnaam koppelen aan je e-mail. Met je eigen domeinnaam kun je gemakkelijk in de toekomst wisselen van provider, zonder dat je e-mailadres wijzigt.

Bekijk hier hoe je gebruikmaakt van jouw eigen domeinnaam.


2. Meekijkvrije e-mail

Met 'Freedom Mail' mail je veilig vanaf en naar beveiligde servers. Je kunt kiezen om te mailen vanaf @freedom.nl of vanaf @jouwgekozendomein.nl. Bij een internetabonnement zit er standaard Freedom Mail in. Je kunt er ook voor kiezen Freedom Mail los aan te schaffen.

Meer over Freedom Mail.

3. F-Secure beveiligingssoftware

Bij Freedom hechten we veel waarde aan veilig internetten. Daarom geven we alle Freedom klanten het uitgebreide pakket beveiligingssoftware van F-Secure bij hun internetverbinding cadeau.

Meer over F-Secure beveiligingssoftware4. Een vast IPv4 adres

Een vast IPv4 adres is heel handig voor mensen die bijvoorbeeld een eigen server thuis hebben draaien. Je kunt daar dan van buitenaf mee verbinden, omdat je precies weet welk adres je moet benaderen. Ook is een vast IPv4 adres makkelijk voor mensen die thuiswerken en waarvan de werkgever het IP-adres graag op de whitelist wil zetten. Een vast IPv4 adres scheelt dus een hoop gedoe en geeft een stuk meer zekerheid. Bij de meeste andere providers krijg je een dynamisch IPv4 adres, dat dus om de zoveel tijd wijzigt.5. Optioneel: versleutelde DNS

Bij Freedom zorgen we ervoor dat jouw surfgedrag niet op tafel ligt. We loggen alleen gegevens voor operationele doeleinden en niet om het te gelde te maken. Als kers op de taart bieden we ook versleutelde DNS (DoT en DoH) aan. Hiermee kan je ook meekijkers binnen jouw eigen netwerk op afstand houden.

Bekijk de handleiding om je Reverse DNS in te stellen.