Naar de inhoud Naar het menu

Modems

Alle Freedom internetverbindingen zijn inclusief de huur van een FRITZ!Box modem. Freedom bepaalt welk huurmodem bij jouw bestelling past. 

Eigen modem

Freedom biedt je de keuzevrijheid om een eigen modem te gebruiken. Heb je een eigen modem, geef dit dan aan tijdens het bestelproces. Je ontvangt in dat geval € 2 korting per maand op je abonnement.

Een FRITZ!Box modem kopen

Je kunt er ook voor kiezen de FRITZ!Box modem te kopen voor € 150. Geef tijdens het bestelproces aan dat je de modem wilt kopen en welk type modem je wilt kopen. Je ontvangt in dat geval € 2 korting per maand op je abonnement. 

De garantie is 1 jaar. Als er iets mankeert aan je modem na dat eerste jaar, dan krijg je van ons een vervangend huurmodem. Zo kun je gebruik blijven maken van je internetverbinding.

FRITZ!Box van je huidige provider

Je kunt er in sommige gevallen ook voor kiezen de FRITZ!Box modem over te nemen van je huidige internetprovider. Je kunt navragen bij je huidige provider of dat mogelijk is en wat de kosten daarvan zijn. Controleer voor je deze keuze maakt of er nog beveiliginsupdates uit worden gebracht voor dat modemtype. Wanneer er voor dat type modem geen updates meer worden uitgebracht, dan koop je namelijk een potentieel veiligheidslek. Controleer hier of jouw type modem nog wordt ondersteund met nieuwe beveiligingsupdates.

De FRITZ!Box modems van Freedom

FRITZ!Box 5530

Dit modem is voor glasvezelverbindingen van de typen AON en GPON waarbij de glasvezel direct op de 'fiber-poort' wordt aangesloten. Op het glasvezelaansluitpunt zit in dit geval een patchcover en geen NTU (mediaconverter). Uit de patchcover komt een kabeltje die op de fiber-poort van de FRITZ!Box wordt aangesloten.

Meer info over de FRITZ!Box 5530

FRITZ!Box 7590

Dit modem is geschikt voor glasvezelverbindingen met een GPON- of XGSPON-ONT, een NTU (mediaconverter) en natuurlijk voor DSL (koper) verbindingen.

Meer info over de FRITZ!Box 7590 

Let op, dit modem is niet geschikt voor DSL-verbindingen met pairbonding.

FRITZ!Box 7583

Dit modem is speciaal voor DSL met pairbonding en wordt geleverd in combinatie met de Y-kabel. De FRITZ!Box 7583 is ook te gebruiken op normale DSL-verbindingen en op glasvezelverbindingen met een NTU (mediaconverter).

Meer info over de FRITZ!Box 7583