Naar de inhoud Naar het menu

Anoniem(er) online

nieuws/220119-anoniem-er-online.png

Dagelijks gebruiken we steeds meer apparaten die verbonden zijn met het internet. We noemen dit ook wel slimme apparaten. In eerste instantie denk je wellicht alleen aan een mobiele telefoon of laptop. Maar ook een lamp, slot of robotstofzuiger die aan te sturen zijn via een app, behoren tot de slimme apparaten. Om deze app te gebruiken, maak je een account aan. Op dat account vul je allerlei (persoonlijke) gegevens in. Maar is dat wel echt nodig en zo ja, hoe ga je daar dan slim mee om? Bekijk onderstaande video waarin Sébas je voorziet van een aantal handige tips. 

Sébas heeft het in het filmpje over verplichte velden. Een verplicht veld wordt meestal aangeduid met een sterretje bij het invulveld. Hij legt uit dat wanneer een veld niet verplicht is, je dit veld niet hoeft in te vullen. Maar wat moet je doen, wanneer een veld wel verplicht is? Voor een e-mailadres is een alias de oplossing. Bij een telefoonnummer en woonplaats wordt het lastiger.

Allereerst is het belangrijk na te gaan of er iets naar je wordt verstuurd. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een (tijdelijk) wachtwoord dat verstuurd wordt per sms of per post. Is dat het geval, dan kun je het beste jouw eigen gegevens invullen. Is dat niet het geval dan adviseren we bij het telefoonnummer '06-12345678' in te vullen en bij woonplaats een andere plaatsnaam te kiezen.