Naar de inhoud Naar het menu

Nieuwsoverzicht

Anoniem(er) online

Dagelijks gebruiken we steeds meer apparaten die verbonden zijn met het internet. We noemen dit ook wel slimme apparaten. In eerste instantie denk je wellicht alleen aan een mobiele telefoon of laptop. Maar ook een lamp, slot of robotstofzuiger die aan te sturen zijn via een app, behoren tot de slimme apparaten. Om deze app te gebruiken, maak je een account aan. Op dat account vul je allerlei (persoonlijke) gegevens in. Maar is dat wel echt nodig en zo ja, hoe ga je daar dan slim mee om? Bekijk onderstaande video waarin Sébas je voorziet van een aantal handige tips. 

Facebook loopt een blauwtje op Blue Monday

Vandaag is het naast ‘Blue Monday’ ook ‘Ditch New Years Resolution Day’. Waar de meeste mensen hun goede voornemens aan de kant zetten, zoals stoppen met roken, minder drinken of afvallen, doen we dat bij Freedom niet. Freedom heeft namelijk besloten om vanaf 2022 niet meer te adverteren op Facebook en Instagram.

De strijd van NOYB

Gisteren kwam NOYB met heugelijk nieuws: de toezichthouder in Oostenrijk heeft bepaald dat gebruik van Google Analytics de AVG schendt. In de klacht gericht aan de toezichthouder had NOYB gevraagd of Google en Facebook, na de uitspraak 'Schrems II', persoonsgegevens van Europese burgers mogen doorgeven aan de VS.

Wat houdt die uitspraak 'Schrems II' eigenlijk in?

Lees hieronder meer over de strijd die NOYB al jaren voert en wat dit betekent voor onze privacy.

Maand van de Privacy

Deze maand vieren we de privacy! Vieren jullie mee? Op 28 januari is de dag van de privacy. In de aanloop daar naartoe schrijven we extra veel stukjes over privacy en security. We geven tips, bespreken nieuws en geven aandacht aan bijzondere initiatieven.

Wil je verder praten over de thema’s privacy en security? Dan kun je terecht op onze community.

Een goed nieuw jaar... begint met een update!

En dan bedoelen we niet een update over de ontwikkeling van Freedom. Die heb je natuurlijk eind vorig jaar al kunnen lezen. Nee, we bedoelen updates die je apparatuur beveiligen. Zorg ervoor dat al je apparaten up-to-date zijn, die zijn verbonden met het internet. Dan ben je veiliger online.

Lees hieronder verder wat Freedom voor je doet en wat je zelf kunt doen.

Op naar een nieuw jaar!

Freedom kijkt terug op een mooi jaar en gaat vol energie door naar het nieuwe jaar. Onze roadmap is goed gevuld! We hebben daarnaast uiteraard nog veel meer ideeën en wensen, maar we kunnen niet alles tegelijk. Waar gaan we ons het komende jaar op focussen?

Freedom van oprichting tot nu

Het is het einde van het jaar, tijd voor een kleine terugblik. Hier lees je deel 2 van de geschiedenis van Freedom "Freedom van oprichting tot nu".
Hierin wordt de periode 2020 t/m 2021 samengevat en vooruit gekeken naar 2022.

Rechtbank oordeelt: stichting The Privacy Collective is niet ontvankelijk in haar vordering

Vlak voor het nieuwe jaar heeft de rechtbank zich uitgesproken in de massaschade claim tegen Oracle en Salesforce. In haar uitspraak van woensdag 29 december kwam de rechtbank tot de conclusie dat de ingestelde vordering van de stichting niet voldeed aan de formele vereisten. 

XS4ALL Moe(s)t Blijven

Gisteren kondigde KPN, de eigenaar van de internetprovider XS4ALL, aan dat vanaf 24 december mensen geen klant meer kunnen worden bij XS4ALL.

Kijk dit weekend gratis naar Ziggo Sport

Ziggo stelt van 9 december 12.00 uur t/m 14 december 12.00 uur al zijn kanalen open. Dat betekent dat alle klanten met een TV-abonnement niet alleen gratis kunnen kijken naar o.a. diverse voetbal-, tennis- en golfwedstrijden, maar ook live kunnen genieten van de spectaculaire ontknoping van de Formule1. 

Achter de schermen - wat doet Freedom voor je privacy?

We hebben er al vaak vragen over gekregen. Hoog tijd dus om er wat meer uitleg over te geven. Wat is nou toch dat sine nomine e-mailadres?

Tip: Veilig bestanden versturen

Wil je veilig bestanden versturen? Kijk dan eens naar Cryptify. 

Via Cryptify kun je bestanden versturen (tot 2 GB). Ze worden versleuteld in de browser vóór het verzenden. En ze komen precies daar waar je ze wilt hebben aan. De verzender en de ontvanger gebruiken hiervoor de IRMA app.  

Tijdelijke Film1 actie van Canal Digitaal

Sluit je vanaf vandaag t/m 31 december 2021 een abonnement af voor Film1 dan ontvang je deze voor € 5 per maand gedurende 6 maanden.

Update TV over Film1, NPO en start- en stoptijden

Een update vanuit Canal Digitaal over Film1, NPO zenders en start- en stoptijden van Fox, History en RTL Crime. 

Privacy en online games

Op 12 en 13 november vonden de ‘Nationale Game Cultuur dagen’ van 2021 plaats in het Nationaal VideoGame Museum. Freedom mocht hierbij aanwezig zijn en sprak over “Privacy in online games”. Een belangrijk aspect in de samenleving, want we spelen steeds meer online games door de lockdown- en coronaperikelen. Het is daarom belangrijk om hier meer aandacht aan te besteden.

Affiliates vergoeden? Freedom doet het anders!

Freedom strijdt voor een veilig en vrij internet. Het online volgen van mensen, persoonsgegevens opslaan en profilering, dat vinden wij maar niks. Maar we moeten onze motor wel draaiende houden en daarvoor hebben we o.a. klanten nodig. Via diverse manieren brengen we onze naam onder de aandacht, zodat steeds meer Nederlanders ons kennen en overstappen. Een mooi nieuw voorbeeld is het affiliate programma. Stiekem zijn we best wel trots op deze unieke nieuwe samenwerking, we vertellen je er graag meer over! 

Jaarfestival 11 november 2021

Na de ledenvergadering van afgelopen woensdag zijn we in het Haagse blijven hangen. De volgende dag (11 november - onze verjaardag!) vond daar namelijk het ECP jaarfestival plaats. Het was een hybride festival. Het kon dus zowel in levende lijve als thuis online bezocht worden. Wij waren er in persoon en doen hier verslag. 

Uitslag Providermonitor Consumentenbond

Wauw! Freedom is 2e en 4e alles-in-1 provider geworden in de Consumentenbond providermonitor. Zonder TV maakt ons dat stiekem zelfs de beste 'internet provider' en 'internet & telefonie provider' ;-). We zijn supertrots op de gemiddelde providerwaardering van een 9,8 voor DSL en een 9,7 voor Glasvezel. En ook onze helpdesk scoort weer een dikke 8,5 gemiddeld. Over de kwaliteit van internet en telefonie zijn de deelnemers eveneens te spreken, voor beide diensten geven zij gemiddeld een 9.

Freedom bestaat 2 jaar!

Freedom bestaat 2 jaar! Mede daarom leek het ons leuk om de eerste ledenavond te organiseren. Die vond daarom gisteren plaats in het Veur Theater en kon tevens online gevolgd worden. 

Freedom (online) ledenavond 10 november

In korte tijd is het Freedom gelukt een internetprovider neer te zetten die internet, tv en bellen biedt én als “Beste Alles-in-1 provider” werd getest door de Consumentenbond in april afgelopen jaar. Maar we zijn er nog niet, Freedom was toe aan de tweede fase en had geld nodig om verder te kunnen groeien. Vandaar dat we in juni een crowdfunding organiseerden. Wederom bleek dat we een hele trouwe achterban hebben, want het maximale bedrag van 4 miljoen werd al binnen 2,5 week opgehaald. Een aantal plannen is inmiddels bewerkstelligd, zoals webhosting, mail en de mogelijkheid om te verhuizen. Aan de overige plannen wordt hard gewerkt.

Achter de schermen bij Freedom..

Er komt van alles en nog wat voorbij op onze interne chat. Zo werd onlangs een bericht van nu.nl gepost door een collega over een Netflix serie. In de serie kwam een telefoonnummer in beeld dat daadwerkelijk door iemand in gebruik was. Deze persoon werd vervolgens plat gebeld door nieuwsgierige fans en deed daarvan beklag.

Het is niet de eerste keer dat zoiets gebeurt.

Feit dat een telefoonnummer is toegekend aan een consument maakt het een persoonsgegeven. Bij ons rijst daarom de vraag: is het mobiele nummer dat wij als standaard gebruiken eigenlijk ook een persoonsgegeven? (En waarom gebruiken we nou juist dat nummer?)

Bestel nu Freedom Webhosting!

Vanaf nu biedt Freedom webhosting aan! Eind maart liet XS4ALL weten dat ze zouden stoppen met het aanbieden van deze dienst. Freedom heeft er mede om die reden voor gezorgd dat webhosting vanaf nu in het assortiment kan worden opgenomen. XS4ALL klanten kunnen zodoende overstappen naar webhosting van Freedom met de hoge kwaliteit en service die zij gewend zijn.

Digital Future Summit - 30 september 2021

Eerder dit jaar sloot Freedom aan bij de Tracking Free Ads Coalition. Dit is een initiatief van een aantal MEP's (leden van het Europees parlement). Via die connectie kregen we een uitnodiging voor deze online conferentie. Heb je het programma gemist en wil je het terugkijken? Ga dan naar de website
Ben je benieuwd naar onze ervaring? Lees dan hieronder een kort verslag van twee panels waarbij wij aanwezig waren.  

Kijk nu gratis de Formule 1 in Zandvoort op Ziggo Sport!

Vanaf nu kunnen alle TV-abonnees van Freedom de trainingswedstrijden, het Formule 1 Café en de Dutch Grand Prix op Ziggo Sport bekijken.

Automatische datalek check

Wanneer je klant wordt bij Freedom dan ontvang je een @freedom e-mailadres. Tijdens het bestelproces kies je een gewenst e-mailadres en vul je een wachtwoord in die je daarvoor wilt gebruiken. Privacy en online veiligheid staan bij ons hoog in het vaandel. Vandaar dat Freedom vanaf nu een automatische check uitvoert op jouw gekozen wachtwoord.

Een extra ESPN-kanaal voor TV-abonnees

Vanaf 1 augustus krijgen alle TV-abonnees bij Freedom een extra ESPN-kanaal boven op de huidige drie kanalen die standaard in het pakket zitten. Het extra kanaal heet ESPN4 en maakt voortaan samen met de overige kanalen deel uit van het nieuwe ESPN pakket.

Doe mee als panellid Providermonitor Consumentenbond

De Consumentenbond verstuurt iedere maand een enquête naar minstens 10.000 panelleden van de providermonitor, om te kijken hoe de providers worden beoordeeld en wie er als beste uit de test komt. In april afgelopen jaar kwam Freedom als beste uit de test "Alles-in-1 Provider". Daar zijn we natuurlijk hartstikke blij mee! Want het is niet alleen heel leuk en bemoedigend om alle positieve reacties te lezen, maar ook waardevol om opmerkingen en suggesties te ontvangen voor verbetering. 

Er wordten regelmatig nieuwe enquêtes verstuurd door de Consumentenbond. Wil jij ook graag meedoen?

Update over rechtszaak van The Privacy Collective

Vorig jaar vertelden we jullie al iets meer over de rechtszaak van The Privacy Collective tegen Oracle en Salesforce. Hoe staat het daar nu eigenlijk mee? Tijd voor een update!

Crowdfunding Freedom Internet zeer succesvol

Freedom Internet, de internetprovider van Nederland die de focus legt op veiligheid en privacy, bewijst een grote achterban van trouwe fans te hebben. Het bedrijf startte iets meer dan twee weken geleden een crowdfundingcampagne via het platform CrowdAboutNow. Geïnteresseerden kregen de mogelijkheid ‘een stukje Freedom’ te kopen in de vorm van een certificaat en daarmee het missiegedreven bedrijf te helpen verder te groeien. Binnen korte tijd is het Freedom gelukt alle 16.000 certificaten te verkopen en daarmee het streefbedrag van vier miljoen euro op te halen.

Freedom start crowdfunding

In korte tijd is het Freedom gelukt een internetprovider neer te zetten die internet, tv en bellen biedt én als “Beste Alles-in-1 provider” werd getest door de Consumentenbond. Maar we zijn er nog niet en zijn toe aan de tweede fase: groeien en verder uitbouwen, want iedereen heeft recht op veilig en vrij internet. Om dat te bewerkstelligen is extra geld nodig. Vandaar dat wij starten met een grote crowdfunding. Help jij ons de ambities waar te maken? 

Update over TV

Het is tijd om uitgebreid terug te komen op televisie. Want het is natuurlijk fantastisch om te zien dat Freedom als "Beste Alles-in-1 Provider" uit de test van de Consumentenbond is gekomen, maar televisie blijft met een schamele 5,9 wel achter bij de concurrentie. Dit i.c.m. de eerdere reacties die wij ontvingen, vinden we bij Freedom uiteraard zorgelijk. We willen jullie daarom graag bij deze meer toelichting geven. Open en transparante communicatie is immers heel belangrijk voor ons.

Freedom biedt nu glasvezel internet via KPN-netwerk vanaf € 49,- p/m!

Vanaf nu heb je al een glasvezel internetabonnement voor 49 euro per maand via het glasvezelnetwerk van KPN! Voorheen leverden we via dit netwerk alleen glasvezel internet vanaf 100 Mbit/s voor € 59,- p/m, maar vanaf nu kun je ook kiezen voor 50 Mbit/s voor € 49,- p/m. Op deze manier hopen we het internet toegankelijker te maken voor iedereen! Bovendien krijg je de eerste 3 maanden € 15,- korting.

Telefoniepartner van Freedom wint rechtszaak

Providers zijn verplicht elke 24 uur aan Justitie te vertellen welke persoon bij een IP-adres en/of telefoonnummer hoort. De Overheid verzamelt op deze manier adresgegevens, het IP-adres en telefoonnummer van bijna iedereen met een internet- of telefoonabonnement via het Centraal Informatiepunt Onderzoek Telecommunicatie (CIOT). Onze telefoniepartner VoIPGRID weigerde jarenlang gegevens aan te leveren wegens privacy.

XS4ALL stopt met subnetten, Freedom Internet biedt oplossing

Vandaag maakte XS4ALL bekend te stoppen met het aanbieden van subnetten aan klanten. Subnetten zijn reeksen van IP-adressen die door een groot aantal bedrijven en hobbyisten wordt gebruikt, zodat hier bijvoorbeeld een eigen e-mail-, file- of backup-server op kan worden gedraaid. Freedom Internet was al bezig met voorbereidingen voor het aanbieden van subnetten voor klanten, maar gaat deze oplossing nu binnen enkele maanden versneld aanbieden voor zowel particulieren als organisaties.

Overstappen is nog nooit zo makkelijk geweest!

Overstappen is nog nooit zo eenvoudig geweest! Freedom biedt vanaf nu ook overstapservice. 

Consumentenbond: Freedom Internet is Beste uit de Test Alles-in-1 Provider

Freedom Internet is volgens de Consumentenbond de Beste uit de Test Alles-in-1 Provider! Een unieke prestatie waar we supertrots op zijn. We willen daarom alle Founding Members, Crowdfunders en Freedom klanten heel erg bedanken voor het vertrouwen en mogelijk maken van deze droom!

KPN zegt sponsoring op, Petities.nl verhuist van XS4ALL naar Freedom Internet

In november lieten we jullie al weten dat Freedom en Vereniging Open Domein een overeenkomst waren aangegaan voor de hosting van de website Petities.nl. Vandaag is het dan zover! De servers van Petities.nl worden verhuisd van XS4ALL naar Freedom Internet. De verhuizing is noodzakelijk na eenzijdige opzegging van het sponsorcontract met Petities.nl door KPN. Dit gebeurde toen een journalist wees op het XS4ALL-logo onder de petitie 'XS4ALL Moet Blijven’. 

NIEUW! Anco's voicemail service

Vanaf vandaag levert Freedom een nieuwe dienst: Anco's voicemail service. 

Freedom start binnenkort met shared webhosting

Freedom Internet is constant in ontwikkeling; vóór september 2021 starten wij daarom met het aanbieden van shared webhosting, naast het leveren van onze internetdiensten. Dit doen wij natuurlijk voor iedereen, maar zeker ook voor het grote aantal klanten van XS4ALL dat per 1 oktober hun hosting pakket verliest.

Nieuwe DNS servers

Onlangs heeft Freedom nieuwe DNS servers geïnstalleerd. Als klant merk je hier in principe niet veel van; het zorgt er onderaan de streep voor dat je nét even wat sneller een website in beeld krijgt wanneer je een URL intypt in je browser en hier naartoe surft.

Vanaf nu geleverd! De FRITZ!Box 5530

Vanaf nu leveren we de FRITZ!Box 5530 op glasvezelverbindingen zonder NTU. De 5530 is de opvolger van de 5490. Wanneer je dit modem huurt wordt hij door Freedom geconfigureerd voor jouw type glasvezel aansluiting.

Een kabinet met meer aandacht voor digitalisering; gaat het eindelijk lukken de komende 4 jaar?

Freedom geeft je natuurlijk geen stemadvies, dat is immers helemaal aan jou! Als Internet serviceprovider die vecht voor een veilig en vrij internet zijn we wel heel benieuwd naar de plannen van de politieke partijen. We zijn daarom álle verkiezingsprogramma’s ingedoken.

Veilig online (thuiswerken) tips

Veel mensen werken op dit moment thuis. Bovendien brengt iedereen ook veel van zijn vrije tijd thuis door. Dat betekent dat we nog meer ‘online’ zijn. Vraag jij je wel eens af wat je zou kunnen doen om thuis ‘online’ wat privacy bewuster te zijn?

Een beetje encryptie is geen encryptie

Een beetje encryptie is geen encryptie

Een beetje encryptie bestaat niet! Daarom ondersteunen wij het initiatief 'Stimuleer encryptie'. Benieuwd wie dit nog meer ondersteunen en wat het precies inhoudt? Check de site en bekijk de video.

FRITZ!Box security tip

Freedom levert de FRITZ!Box vanwege de uitgebreide mogelijkheden voor de eindgebruiker, die bij misbruik echter veiligheidsrisico’s met zich mee kunnen brengen op het moment dat je je modem extern bereikbaar maakt op het internet.

#IRanASignalProxy

Toen een aantal weken geleden Signal de top 1 hit werd in de iOS en Playstore heeft de Iraanse overheid besloten Signal te blokkeren.

Je servers op hoogte!

Vanaf vandaag zijn de Freedom Towers helemaal gereed voor colocation.

Groningen here we come!

Altijd zijn we op zoek naar nieuwe samenwerkingen om onze dekkingsgraad voor glasvezel te vergroten. Deze keer is Groningen aan de beurt.

Reuring over WhatsApp: hoe stuur je meekijkvrije berichten?

Bij Freedom zijn we blij met elke discussie over online privacy, want wij vinden dat dit onderwerp veel meer aandacht verdient

Providermonitor Consumentenbond

Freedom wil natuurlijk dolgraag meedingen naar de titel 'beste provider’ van de consumentenbond.

Freedom wenst je veilige feestdagen

Freedom wenst je veilige feestdagen en een open en vrij 2021!

Meerdere e-mailaccounts samenvoegen onder één internetabonnement

Ben je een Founding Member met meerdere e-mailaccounts, dan kun je die nu allemaal onderbrengen onder hetzelfde internetabonnement.

Nog een cadeautje: Nu 12(!) aliassen per mailbox

Gisteren gaven we aan dat er veel vraag is naar extra mailboxen, die zijn inmiddels beschikbaar.

Freedom nu beschikbaar in omgeving Hoogeveen

Goed nieuws! Freedom is nu ook beschikbaar via de regionale netwerken RE-NET Hoogeveen en Glasvezel de Wolden.

Nieuwe webmail voor iedereen!

Vanaf vandaag is de nieuwe Freedom webmail toegankelijk voor iedereen! We hebben de webmail geupgrade naar Roundcube versie 1.4.9

Uitslag enquête

Eind oktober stuurden we een enquête uit onder alle nieuwsbrief-abonnees. Bijna 2000 reacties ontvingen we, waar we dankbaar doorheen hebben gespit.

Freedom verzet zich tegen verzoeken van stichting BREIN

Stichting BREIN heeft vandaag bekend gemaakt dat zij weer eens naar de rechter stapt om internet providers in Nederland zo ver krijgen om e-mailadressen van klanten af te staan.

Dubbele 100% score voor Freedom!

Gerben Klein Baltink, voorzitter Platform Internetstandaarden, reikte tijdens ECPJaarfestival een Award uit aan Anco Scholte ter Horst van Freedom Internet

Freedom sponsort petities.nl

Freedom Internet en Vereniging Open Domein zijn een overeenkomst aangegaan voor de hosting van de website petities.nl.

Freedom Internet wint Computable award!

Computable reikte vandaag voor de vijftiende keer de Computable awards uit. Freedom won in de categorie “Tech start-up van het jaar.

Freedom borgt privacy hostingklanten met datacenters Cellnex

Freedom biedt vanaf 1 november hostingdiensten aan de zakelijke markt. We zijn hiervoor een samenwerking aangegaan met hostingprovider ProcoliX. 

Freedom is jarig!

Vandaag bestaat Freedom Internet precies 1 jaar. Op 11 november 2019 om 11:11 lanceerden we deze nieuwe provider na een succesvolle crowdfunding campagne...

Steun voor The Privacy Collective groeit hard

Inmiddels wordt de lijst van organisaties die hun steun uitspreken steeds groter, met onder meer de Datavakbond, Bits of Freedom, Privacy First en de Qiy Foundation. 

Omruilactie tv-ontvanger groot succes

De omruilactie die Freedom initieerde voor alle tv-klanten met een oude tv-ontvanger was een groot succes. Binnen 24 uur installeerden en activeerden alle klanten hun nieuwe tv-ontvanger(s).

Freedom Internet verzorgt hosting coronamelder.nl

Het Ministerie van VWS heeft Freedom Internet gevraagd voor de hosting van website coronamelder.nl vanwege het solide Freedom hosting platform dat extreme piekbelasting moeiteloos moet afhandelen.

Freedom Internet voor iedereen in Nederland

Vanaf nu kan iedereen bij Freedom een internetabonnement bestellen, met of zonder TV en Freedom Bellen. Founding Members kunnen zich natuurlijk altijd nog aanmelden en behouden hun status van Founding Member.

Omruilactie tv-ontvangers gestart

De eerste groep Freedom klanten met en tv-abonnement heeft een tv-ontvanger in bruikleen gekregen die niet voldoet aan onze kwaliteitsnormen. In de week van 29 september tot 4 oktober krijgen zij de nieuwe tv-ontvanger automatisch thuisbezorgd.

Naar rato retourbetaling aan Founding Members

Op 11-11-2019 meldden duizenden Founding Members zich voor een e-mailaccount. Freedom beloofde het abonnementsgeld van € 50,- ‘naar rato’ retour te storten bij aanschaf van een vast internetabonnement.

Freedom biedt maatwerk hostingdiensten vanaf 1 oktober

Freedom Internet gaat vanaf 1 oktober hostingdiensten leveren aan de zakelijke markt. Daarvoor gaan we samenwerken met Koen de Jonge van ProcoliX.

Ddos-aanval Freedom Internet

In de avond van 26 augustus was Freedom doelwit van een Ddos-aanval.

Kom met ons in actie tegen real time bidding!

Ben je het ook zo zat dat je online zoekgeschiedenis wordt bijgehouden waardoor je telkens dezelfde advertenties ziet? Je online gedrag wordt gevolgd, dat is niet correct en niet volgens de wet.

Website Freedom scoort Triple Perfect op internet.nl

Freedom is de eerste ISP in Nederland met de Triple Perfect Score; de volle 100% score in de website-, mail én verbindingstest van Platform Internetstandaarden..

Freedom lanceert DOH en DOT

Naast de normale DNS dienst en Reverse DNS biedt Freedom nu ook DNS over HTTPS (DoH) en DNS over TLS (DoT) aan. Dit is een moderne vorm van DNS, die ervoor zorgt dat de privacy van de gebruikers verbetert.

FRITZ!Box modems van AVM relatief goed beveiligd

Freedom levert FRITZ!Box modems van AVM bij haar internetverbindingen. AVM scoort aanzienlijk beter dan de andere leveranciers in de test van FKIE, maar ook AVM is niet perfect. 

Nu ook Bellen via Freedom Internet

Freedom Internet introduceert de dienst Freedom Bellen. De dienst Freedom Bellen levert een vaste verbinding op basis van VoIP.

1 sept livegang Nederlandse Coronamelder-app

Na een ruwe start en een hobbelig traject heeft minister de Jonge aan de tweede kamer laten weten dat de Nederlandse Corona-app op 1 sept live zal gaan.

Freedom biedt installatie door monteur

Klanten die internet bestellen bij Freedom Internet kunnen voortaan kiezen voor ‘installatie door monteur’. Voor de monteursservice werkt Freedom samen met BNS Logistics en Roamler Tech.

Freedom neemt aanloop naar derde bètatest

Op 3 juni neemt Freedom de aanloop naar de derde bètatest. De 512-bèta heeft een andere opzet dan de eerdere testen.

Veel belangstelling voor internet met tv

In welgeteld 8 minuten heeft een groep van 256 Founding Members zich aangemeld voor de tweede test van Freedom Internet.

Binnenkort BBC in tv-basispakket

Canal Digitaal past op 1 juni 2020 de zenders aan. BBC komt erbij. Eurosport en Discovery verdwijnen. 

Freedom test zeer succesvol

In slechts 2 minuten heeft de eerste groep van 128 Founding Members zich aangemeld voor een internetverbinding bij Freedom Internet. 

Samenwerking Freedom Internet & Cambrium

Hierdoor kan Freedom straks 1 Gb-verbindingen aanbieden voor slechts 49,- euro per maand in verschillende regio’s in Nederland.

Freedom live op 1 mei

Op 1 mei start Freedom Internet haar eerste consumententest voor internettoegang. 

Freedom genomineerd voor Computable Awards 2020

Samen met 19 andere start ups is Freedom Internet genomineerd voor de Computable Awards 2020.

Freedom zeer sceptisch over proces Corona-apps

Als er één moment in de geschiedenis is dat schreeuwt om open source oplossingen, is dat nu.

Freedom en breedbanddiensten van KPN

Op 17 maart oordeelde het College van Beroep van het Bedrijfsleven dat KPN en Ziggo niet verplicht zijn om hun netwerken open te stellen voor diensten van derden. 

Groot onderhoud mailplatform

In de afgelopen weken is het mailplatform stapsgewijs gemigreerd naar een nieuwe omgeving.

De thuiswerk tips van Freedom

Kies voor de juiste software  voor o.a. video conferencing 

Freedom internet straks uit te breiden met tv van Canal Digitaal

Canal Digitaal en Freedom hebben een gezamenlijke verantwoordelijkheidsovereenkomst afgesloten. Daardoor is de privacy van freedom-klanten die een abonnement nemen bij Canal Digitaal maximaal geborgd.

Founding Member abonnement langer beschikbaar

Nu Freedom de lanceerdatum van de eerste internetverbindingen heeft moeten opschuiven, is ook het Founding Member abonnement langer beschikbaar. 

Feest gaat niet door

Op 12 maart is bekend gemaakt dat bijeenkomsten in Nederland met meer dan 100 personen worden afgelast vanwege de dreiging van het Corona-virus.

De eerste internetverbinding is aangevraagd!

Feest! We hebben we de eerste internetverbinding aangevraagd voor Freedom Internet.

Launch party Freedom in Paradiso UITVERKOCHT

Op zondag 29 maart vindt de launch party van Freedom Internet plaats in Paradiso in Amsterdam.

Providers geven ex-klanten 6 maanden toegang tot oud e-mailadres

Nederlandse internetproviders zullen vanaf komende zomer klanten die naar een andere partij overstappen zes maanden lang toegang tot hun oude e-mailadres geven.

Informatieavond glasvezel amstelveen

Glasvezelaanbieder E-Fiber houdt 20 en 21 januari een informatieavond over glasvezel in Amstelveen.

Eindejaarsnieuws over Freedom!

Anderhalve maand geleden ging Freedom Internet van start. We zijn anderhalve maand verder, dus hoog tijd voor een update! 

BIT voorziet Freedom van serverruimte

Voor onze IT-apparatuur maken we gebruik van de serverruimtes van BIT. We kennen de mensen van BIT al ruim 20 jaar en weten wat ze in huis hebben.

De eerste 10 dagen van Freedom

Wát een tien dagen waren dat! We hoopten na een week 5.000 founding members te hebben, maar zitten inmiddels op een cijfer met vier nullen er achter… Wauw!

Freedom Internet gaat samenwerken met Voys

Vanaf het eerste kwartaal van 2020 zal Freedom internet, televisie en telefonie aanbieden via ADSL en glasvezel

We zijn live!

Eindelijk is het zover, we zijn live!

Crowdfunding campagne levert 2,5 miljoen euro op

De crowdfunding campagne voor Freedom Internet heeft in 3,5 dag tijd maar liefst 2,5 miljoen euro opgeleverd.