Naar de inhoud Naar het menu

De thuiswerk tips van Freedom

nieuws/startup-krew-call.jpg

Video conferencing 

Bij freedom zijn we tegenwoordig natuurlijk ook aan het thuiswerken. Hierdoor worden er op dit moment bij ons vele uurtjes in de verschillende videoconference-omgevingen doorgebracht. Om dit dragelijker en beter te maken hebben we de volgende tips opgesteld die we zelf ook gebruiken, doe er je voordeel mee.

Gebruik een webcam schuifje

Hoeven je collega’s of klasgenoten niet te zien dat jij (nog) in je pyjama achter je computer zit? Gebruik dan om het zeker te weten een webcam schuifje. Dit schuifje zorgt er natuurlijk ook voor dat ongenodigde meekijkers geen gebruik kunnen maken van je camera.

Maak een video conference lingo-bingo 

“Gebruik je mute knop!”, “Sorry, mijn wifi valt weg.”, “Kunnen jullie me verstaan?”.
Dit zijn zomaar eens zinnen die in een video conference worden gebruikt. Wij hebben een bingo kaart gemaakt van de meest voorkomende zinnen. Naast de bovenstaande zinnen hoor je ook nog wel eens “BINGO!” tijdens een meeting. Valse bingo’s zijn alleen wat lastig te controleren…

Klik hier om de Freedom bingo te downloaden.

Zorg voor de juiste achtergrond

Soms wil je niet je hele huisraad aan iedereen laten zien of heb je geen zin om je kamer op te ruimen. Gebruik dan de ingebouwde “blur achtergrond” functie in je software, als deze beschikbaar is. Is deze niet beschikbaar? Doe dan als onze Reinoud en kies je eigen achtergrond.

Maak gebruik van soundboards 

Soms heb je stille momenten in je vergadering. Mensen weten even niets te vertellen of wachten op iemand die de stilte doorbreekt. Je kunt dit oplossen door iemand gespreksleider te maken, maar nog veel leuker is een soundboard. Hoeveel leuker is het om op een stil moment sad-violin.wav of badumtsss.wav te horen!

Kies voor de juiste software

Ok. Nu worden we serieus. Vraag jezelf af of de software die je gebruikt geen misbruik maakt van je gegevens of stiekem meekijkt. Informeer jezelf en laat je adviseren. Voor inspiratie bezoek je bijvoorbeeld https://www.security.nl/posting/648354/Skype+alternatief of https://en.wikipedia.org/wiki/Comparison_of_web_conferencing_software

Bastiaan had bijvoorbeeld Jitsi binnen 3 minuten op zijn eigen server geïnstalleerd. Het enige wat je nodig hebt is een Ubuntu installatie en wat copy-and-paste skills. Soms kun je niet zelf kiezen voor de juiste software, vraag dan aan je beheerder om de best mogelijke optie te kiezen die rekening houdt met de standaarden op het gebied van privacy en online security.