Naar de inhoud Naar het menu

Freedom biedt maatwerk hostingdiensten vanaf 1 oktober

nieuws/cellnex.jpg

Freedom Internet gaat vanaf 1 oktober hostingdiensten leveren aan de zakelijke markt. Daarvoor gaan we samenwerken met Koen de Jonge van ProcoliX. De samenwerking richt zich vooralsnog op de zakelijke markt met maatwerkdiensten als managed hosting en colocation. In een later stadium zal Freedom ook de verhuur van virtuele machines toevoegen aan haar portfolio zakelijke diensten. 

“De samenwerking is op een organische en logische manier tot stand gekomen,” zegt Anco Scholte ter Horst, algemeen directeur Freedom Internet. "Wij maken ons beiden sterk voor een vrij en veilig internet en gebruiken waar mogelijk open source software. Koen de Jonge werkt ook op basis van het principe ‘open source, tenzij …’. We zijn allebei sterke aanhangers van netneutraliteit. Beide organisaties kennen elkaar goed en hebben elkaar op projectmatige basis in het verleden leren kennen. Dat wordt nu een standaard samenwerking; een partnership waar we veel belang aan hechten.”

Koen de Jonge, directeur ProcoliX: “het samenwerken met Freedom loopt heel soepel, alsof we dat al jaren doen. ProcoliX verzorgt al 20 jaar hosting op basis van open source en open standaarden. Vrijwel alle onze IT-infrastructuur is gebouwd met open source software. Samen met Freedom gaan we nu hostingoplossingen aanbieden op de zakelijke markt."

ProcoliX is gespecialiseerd het hosten van high traffic websites. Zij host onder andere stemwijzer.nl groene.nl themoscowtimes.nl tientallen theaters voor Peppered waaronder dekleinekomedie.nl luxortheater.nl hnt.nl en dedoelen.nl 

ProcoliX gebruikt de hoogste kwaliteit datacenters in Nederland en is hard aan het uitbreiden. Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de datacenters in de Cellnex torens in Wormer, Amsterdam en IJsselstein. Met de toevoeging van deze datacenters en de bestaande plekken van Freedom Internet komt het aantal datacenters in totaal op zeven.