Naar de inhoud Naar het menu

Freedom blokkeert Facebook, Instagram en WhatsApp

nieuws/meta-logo.png

Freedom stoort zich al langere tijd aan het privacy- en advertentiebeleid van Meta en zal de websites en apps van Mark Zuckerberg gaan blokkeren.

De apps (en websites) Facebook, Instagram, WhatsApp en Threads zullen daarmee niet meer bereikbaar zijn voor klanten van Freedom Internet.

Freedom Internet blokkeert de diensten niet omdat Freedom Mark Zuckerberg zijn nieuwe verjaardagscadeautje niet gunt, maar wel omdat de vele miljarden worden verdiend over de rug van de gebruikers van de platformen. Zij betalen met hun gegevens en privacy, veelal zonder dat ze het zelf door hebben (gehad).

Naast de blokkade, krijgen de modems van Freedom Internet een update waardoor apparaten in een straal van 50 meter (ook van niet Freedom klanten) geen gebruik meer kunnen maken van de diensten van Meta. 

Vanaf komende maandag zullen de wijzigingen van kracht worden.

Update 2 april:
Uiteraard was dit bericht een 1 april grap.
Hoe de websites van Meta (WhatsApp, Facebook Instagram en Threads) omgaan met de data van haar gebruikers is natuurlijk geen grap en wij vinden het goed om daar een beetje extra aandacht aan te geven.

Het op eigen houtje blokkeren van sites of content is natuurlijk totaal tegenstrijdig met de principes van Freedom Internet en zullen dit dan ook nooit doen.