Naar de inhoud Naar het menu

Naar rato retourbetaling aan Founding Members

nieuws/naar-rato.png

Toen Freedom op 11 november 2019 haar website opende, meldden duizenden Founding Members zich voor een e-mailaccount. Zij betaalden eenmalig € 50,-. Freedom beloofde het abonnementsgeld ‘naar rato’ retour te storten, zodra zij hun eenmalige aanschaf omzetten in een vast internetabonnement. Bijna een jaar later hebben de eerste Founding Members een internetverbinding van Freedom. De eerste 'naar rato' bedragen worden vanaf nu terugbetaald. 

Berekening ‘naar rato’

Het Founding Membership loopt voor een jaar en kostte € 50,-. Je krijgt nu het bedrag retour van het aantal dagen dat het Freedom Internetabonnement en het Founding membership elkaar hebben overlapt. Een voorbeeld: als je negen maanden na aanschaf van het Founding Membership een Freedom internetverbinding hebt geactiveerd, krijg je 3 maanden Founding Membership retour. Dat is dan € 12,50 retour.

Terugbetaling

Freedom berekent het ‘naar rato’ bedrag en zorgt dat je het terugkrijgt. Je hoeft daar zelf niets voor te doen. Klanten ontvangen een creditfactuur en krijgen het naar rato bedrag teruggestort op het rekeningnummer dat bij ons bekend is of het wordt verrekend met een openstaande factuur. De naar rato retourbetaling geldt alleen voor de Founding Member abonnementen die worden omgezet in een internetabonnement. Daardoor is er per huishouden maximaal één naar rato retourbetaling.

Sommige Founding Members willen het naar rato bedrag niet retour en willen het schenken aan Freedom. Dat is echt heel aardig, maar voor ons lastig te verwerken. Doneren aan Bits of Freedom is een goed alternatief. Zo draag je  direct bij aan de maatschappelijke initiatieven waar ook Freedom zich sterk voor maakt.