Naar de inhoud Naar het menu

Nieuwsbrief 02

nieuws/mobiel-scherm.jpg

d.d. 11 februari 2020

 1. Voortgang aansluiten eerste verbindingen
 2. 29 maart launch party in Paradiso
 3. Freedom Founding Member abonnement – nog tot 29 maart beschikbaar
 4. Freedom abonnement met e-mail – vanaf 30 maart beschikbaar
 5. Glas en DSL-internetverbindingen
 6. Televisie en telefonie via Freedom
 7. Pairbonding
 8. E-mailadressen na overstap van de ene naar de andere provider
 9. Expositie Hackerspace Hack42 

1. Voortgang aansluiten eerste verbindingen

Freedom Internet gaat vanaf 30 maart 2020 live! Vanaf dat moment gaan we internetverbindingen leveren over glasvezel en DSL voor de particuliere en kleinzakelijke markt. Er wordt op dit moment op alle vlakken nog hard gewerkt om alles op tijd af te krijgen. De stappen die we nog moeten zetten:

 • We maken momenteel afspraken met diverse leveranciers over internettoegang (glasvezel en DSL), met modemleveranciers en monteurs;
 • We beslissen welke diensten we exact gaan leveren en tegen welke tarieven;
 • We maken een nieuwe website met uitgebreide supportpagina’s;
 • We bouwen ons netwerk volgens onze standaarden op het gebied van security en privacy;
 • We doen nog duizend-en-een dingen die noodzakelijk zijn om Nederlands nieuwste internetprovider te lanceren.

Ondertussen verwelkomen we dagelijks nieuwe Founding Members. Zij mogen als eerste hun internetverbinding bestellen. Daarbij maken we geen onderscheid of je Founding Member bent geworden op 11-11-2019 of op 29-03-2020. Pas als alle Founding Members kans gehad hebben hun bestelde verbinding succesvol te activeren, zetten we de website open voor nieuwe klanten. Founding Member worden kan nog tot 29 maart 2020 via de website

Freedom heeft een klein team en er zijn op dit moment ruim 10.000 Founding Members. Daar zijn we heel erg blij mee, maar het zal een hele uitdaging zijn om deze groep te gaan aansluiten. Dat zal in het begin langzaam gaan omdat we álle klanten goed willen helpen, zonder concessies te doen aan kwaliteit en service. Zodra we meer ervaring opdoen, kan het tempo omhoog en kunnen we steeds sneller en steeds meer Founding Members online helpen. Het is een enorme klus die zich nog niet eerder heeft voorgedaan. Het zal vermoedelijk tot eind 2020 duren voordat alle Founding Members aangesloten zijn op glas of DSL. 
 
Houd er dus rekening mee dat het allemaal minder snel gaat dan je verwacht. We gaan vaker nieuwsbrieven uitsturen, zodat we jullie geïnformeerd houden over voortgang. Zaken die nog niet in de nieuwsbrief staan, zijn vragen waar we zelf ook nog geen antwoord op kunnen geven. “Meer informatie volgt in de volgende nieuwsbrieven. We vragen jullie begrip en geduld” zal ons standaardantwoord zijn. Het stellen van vragen over abonnementen of beschikbaarheid op jouw locatie, als de orderstraat tijdelijk dicht is, zal het tempo van uitlevering vertragen.

2. 29 maart launch party in Paradiso

Op zondag 29 maart is de Freedom launch party in Paradiso. We vieren onze oprichting samen met de crowdfunders die genereus geld hebben geïnvesteerd en met de vrijwilligers die zich belangeloos hebben ingezet om Freedom in de lucht te krijgen. Voor ons een belangrijk moment, na een periode van hard werken en plannen maken is er tijd voor feest. Er zijn inmiddels 1500 kaarten besteld, waarmee de avond sowieso uitverkocht zal zijn. 1000 kaarten zijn toegewezen aan de eerste 500 deelnemers aan de crowdfund actie die minimaal 1000 euro hebben geïnvesteerd. De overige 500 kaarten worden verloot. Tijdens de avond maken we een videoregistratie, die we online zetten. 

3. Freedom Founding Member abonnement – nog tot 29 maart beschikbaar

Wil jij ook als eerste een verbinding via Freedom aanvragen? Of ken je iemand die dat wil, maar nog geen Founding Member is? Ga dan snel naar de website en bestel nu een Founding Member abonnement. Dat kan nog tot 29 maart via de website. Dit abonnement kost slechts 50 euro per jaar (4 euro per maand). Als je het Founding Member abonnement omzet naar een abonnement met internetverbinding, verrekenen we de resterende kosten van het Founding Member abonnement met je nieuwe abonnement. Dan betaal je niet dubbel. 

4. Freedom Member abonnement – vanaf 30 maart beschikbaar

Vanaf 30 maart 2020 bieden we het Freedom Member abonnement voor 60 euro per jaar (5 euro per maand). Het bevat dezelfde functionaliteiten als het Founding Member abonnement. Freedom e-mail voldoet aan onze eisen voor Safety First: we verzenden uitsluitend over beveiligde verbindingen. Mail je naar een onbeveiligde mailserver dan moet je als gebruiker een extra stap doen. In Freedom e-mail strippen we het IP-adres en andere informatie uit de headers als je e-mail verstuurt, zodat deze onnodige informatie niet uitlekt. 
 
Het Freedom Member abonnement wordt in de toekomst steeds uitgebreid. Zo overwegen we standaard VPN, een wachtwoordmanager en POP-mail. Ook willen we het -na 30 maart- mogelijk maken meer @freedom.nl e-mailadressen te koppelen aan het e-mailabonnement. Via MIJNfreedom maken we stapsgewijs nieuwe diensten beschikbaar. Met het Freedom Member abonnement draag jij bij aan ondersteuning van maatschappelijke initiatieven, gerelateerd aan online privacy en security. De toekomstige uitbreidingen zijn uiteraard ook beschikbaar voor alle Founding Members. 

5. Glas en DSL-internetverbindingen

Freedom levert vanaf 30 maart diverse glasvezel en DSL-internetverbindingen over verschillende netwerken. Vanaf 50 euro per maand is er een glasvezelverbinding van 1 Gigabit. DSL is beschikbaar vanaf 47,50 euro per maand. Prijzen zijn afhankelijk van locatie, gekozen snelheid en het netwerk waarover Freedom jouw verbinding gaat leveren. Alle glasvezelverbindingen worden aangesloten door een monteur. Voor de DSL-abonnementen kun je kiezen voor een monteur of een doe-het-zelf-pakket. 

Je kunt per maand of per jaar betalen. Kies je voor een jaarabonnement, dan krijg je 1 maand gratis en help je ons. Want met jouw vooruitbetaalde abonnement kunnen wij veel sneller meer klanten aansluiten. Daardoor bereikt Freedom nog sneller economisch bestaansrecht. Als eenmaal gevestigde speler op de ISP-markt, kunnen we nog beter opkomen voor jouw belangen, betere deals sluiten met toeleveranciers en jouw abonnement verrijken met kwaliteitsdiensten die jouw privacy en security ondersteunen. 

6. Televisie en telefonie via Freedom

Het is de bedoeling om vanaf 30 maart ook televisie aan te bieden, maar het kan zijn dat we een beetje extra tijd nodig hebben om die dienst te kunnen leveren. We willen zeker zijn van de beste dienstverlening volgens ónze standaarden. We overleggen hierover nog met aanbieders. Als we niet direct tv-pakketten kunnen bieden, kun je al wel je internetverbinding bestellen. Nadat je internetlijn is geleverd, kun je via MIJNfreedom een tv-pakket toevoegen aan je abonnement. Tarieven variëren van 15 tot 25 euro per maand, afhankelijk welk zenderpakket je kiest. Meer informatie volgt in de volgende nieuwsbrieven. In het 2e kwartaal verwacht Freedom ook telefonie te kunnen bieden aan particulieren. In het 3e of 4e kwartaal volgt dan bellen voor de kleinzakelijke markt. Meer informatie over tarieven en uitgebreide beschrijving van de dienst volgt in de volgende nieuwsbrieven.

7. Pairbonding

We krijgen heel veel vragen over pairbonding, waarmee je de snelheid van een DSL-verbinding kunt vergroten. Bij Freedom zijn we transparant in onze tarieven. Pairbonding kunnen we straks tegen een meerprijs van 12,50 euro per maand leveren. Een nieuwe aanvraag van pairbonding vergt veel begeleiding van onze (nog) kleine helpdesk. Maar we willen eerst zo veel mogelijk Founding Members aansluiten. Daarom zetten we vanaf 30 maart alleen bestaande DSL-verbindingen met bestaande pairbonding over naar Freedom. Aanvragen voor nieuwe pairbonding aansluitingen (dus een hardware wijziging van de situatie op dat adres) zullen -helaas- moeten wachten tot de Founding Members zijn aangesloten. 

8. E-mailadressen na overstap van de ene naar de andere provider

Vanaf komende zomer gaan Nederlandse internet-, telefonie- en tv-aanbieders nádat een klant is overgestapt aan consumenten nog een half jaar lang toegang tot hun oude e-mailadres(sen) bieden. Deze afspraak binnen de sector is onderdeel van een breder pakket aan maatregelen van staatssecretaris Keijzer (Economische Zaken en Klimaat) om overstappen naar een andere provider voor consumenten en mkb’ers eenvoudiger en aantrekkelijker te maken. Natuurlijk zal ook Freedom zich aan deze afspraak houden als klanten willen overstappen naar een andere provider. Bij Freedom kun je gratis een domeinnaam registreren/koppelen. Zo kun je jouw e-mail voor altijd op je eigen domeinnaam ontvangen en hoef je nooit meer je e-mailadres te veranderen. Meer informatie lees je via de rijksoverheid website.

9. Expositie Hackerspace Hack42 

Hack42 is een niet-gesubsidieerde stichting, opgericht in april 2010. Zij faciliteert raakvlakken tussen creativiteit, techniek en kunst. Dit doet ze in de vorm van een hackerspace: een gezamenlijke werkplaats. Tot en met 15 februari 2020 is er in Arnhem een expositie om het gedachtegoed van de verdwenen hacker Arjen Kamphuis levend te houden. Het gedachtegoed van Arjen is vervat in het boek 'Infosecurity (Gran knows why)'. Het boek is te koop en binnenkort ook gratis te downloaden in PDF en ePUB via https://www.granknowswhy.com.

Zodra we meer nieuws kunnen melden, doen we dat via onze Freedom Nieuwsbrief. We vragen jullie om geduld en begrip, terwijl we de nieuwste internetprovider van Nederland bouwen. 
 
Met hartelijke groet,
Team Freedom Internet 

Ben je nog geen abonnee op onze nieuwsbrief? Schrijf je hier in!