Naar de inhoud Naar het menu

Nieuwsbrief 09

nieuwsbrief/512.png

In deze nieuwsbrief:

  1. Voortgang aansluiten Founding Members
  2. Nieuwe website voor Freedom
  3. Stemmen op Kirsten
  4. Update Corona App

1. Voortgang aansluiten Founding Members

De 256-bètatest is in volle gang. Met nieuwe klanten (zonder tv) hebben we eerder aangebrachte verbeteringen in onze processen getest. Nu sluiten we de klanten aan die internet met televisie hebben besteld. Ter afronding vullen alle overstappers onze enquête in, waardoor we ook feedback ontvangen op de ‘zachte factoren’ van onze dienstverlening. Een bijkomend voordeel van de bètatests is dat de Freedom medewerkers steeds beter op elkaar ingespeeld raken. We hebben pret en we zijn klaar voor de 512-bètatest.
 
Op 3 juni neemt Freedom de aanloop naar de derde bètatest. In deze test introduceren we nieuwe opties in het Freedom-bestelproces en optimaliseren we bestaande systemen. Voorafgaand aan de 512-test zetten we onze nieuwe website live. Daar kunnen Founding Members geheel geautomatiseerd hun internetverbinding bestellen, met of zonder tv-abonnement. Op de uitgebreide supportpagina’s vind je instructies over het instellen van e-mail, FRITZ!Box-modems en tv-ontvangers. Lees alle details in het nieuwsbericht over de 512 bèta-test.

2. Nieuwe website voor Freedom

Freedom heeft een nieuwe website op www.freedom.nl. Deze website is gemaakt in nauwe samenwerking met Two Kings en Eend, die samen tekenden voor interactie-ontwerp, vormgeving en webdevelopment. WIM Ontwerpers heeft ons logo aangepast. We hebben de ballon van het start-up logo ingeruild voor een ‘tag’ in het nieuwe scale-up logo.

De nieuwe website van Freedom houdt maximaal rekening met jouw privacy. Er staan geen trackers op onze website; er wordt geen informatie geslurpt en dus ook geen informatie doorverkocht aan derden. Freedom gebruikt Matomo (voorheen Piwik) om webstatistieken bij te houden. We slaan je ip-adres geanonimiseerd op. We slaan gedurende anderhalf uur een sessie cookie op om de website gebruiksvriendelijker aan jou te presenteren. We sturen niets door aan andere partijen, tenzij we daar wettelijk toe verplicht worden.

Samen met onze collega’s bij Two Kings en Eend gaan we de website verder optimaliseren en uitbreiden met o.a. MIJNfreedom, een webshop, extra pagina’s en uiteraard nieuwe diensten. Alle informatie daarover delen we uitsluitend via onze website en nieuwsbrief. 

3. Stemmen op Kirsten 

Kirsten Verdel, de initiatiefnemer van actiecomité XS4ALL Moet Blijven is als een van de pioniers betrokken bij de start van Freedom Internet. Zij heeft de finale van de verkiezing Communicatieman/vrouw van 2020 bereikt. Een vakjury deelt 6 van de 7 stemmen uit die de winnaar moeten bepalen. Het publiek heeft ook een stem. 
 
In de podcast die de organisatie van de verkiezingen met haar opnam, blikt Kirsten terug op een jaar lang actievoeren en de oprichting van Freedom Internet.
 
Wij zien het als een blijk van erkenning als Kirsten, in haar Freedom t-shirt, die prijs in ontvangst mag nemen. Willen jullie helpen Kirsten op de eerste plaats te laten eindigen? Tot 13 juni kun je op Kirsten stemmen op https://cday.nl/stemmen/communicatieman-vrouw-2020/?vid=2509. Het gevraagde e-mailadres wordt alleen gebruikt ter verificatie, om te voorkomen dat mensen niet meerdere keren kunnen stemmen. Verder wordt er niks mee gedaan.

4. Update Corona App

Stukje bij beetje hervindt het gewone leven weer zijn gang en komen we in de volgende fase van de aanpak van de Corona-pandemie. Op één onderwerp is het in de media nog redelijk stil de laatste tijd; de ontwikkeling van een app tegen Corona. Op 8 april publiceerde Freedom samen met een collectief van betrokken ondertekenaars www.veiligtegencorona.nl. Op deze site staan de 10 uitgangspunten waarop we de ontwikkeling van de app zullen beoordelen.

Wereldwijd experimenteren landen nu met verschillende manieren waarop zo’n app ontwikkeld en getest wordt. De Nederlandse overheid heeft net als andere landen gekozen voor een API gebaseerd op Google/Apple. In hoeverre dit voldoet aan de open source gedachte valt nog te bezien. We houden jullie op de hoogte en we houden het in de gaten.
 
Met hartelijke groet,
Team Freedom Internet