Naar de inhoud Naar het menu

Nieuwsbrief 10

nieuwsbrief/light-trails-on-highway-at-night-315938.jpg
 1. Update aansluiten nieuwe klanten
 2. De Corona spoedwet
 3. Freedom updates via RSS-feed
 4. Technisch nieuws
 5. Binnenkort beschikbaar
 6. Awards
 7. Xander afgestudeerd

1. Update aansluiten nieuwe klanten

We hebben de Founding Members die deelnemen aan de 512-bèta test aangesloten. Elke test levert ons waardevolle informatie, waarmee we onze diensten steeds beter afstemmen op jullie behoeften.
Freedom klanten die een verbinding bestellen over het KPN-netwerk worden inmiddels moeiteloos aangesloten. Daarnaast leveren we nu de eerste verbindingen over het netwerk van E-Fiber, waar 1 Gbit/s nog maar € 49,- kost. Onze helpdesk begeleidt deze bestellingen en ziet dat ook deze opleveringen voorspoedig verlopen. 
 
Vele internetters vinden het spannend om nu over te stappen naar Freedom omdat ze vrezen voor een periode zonder internetverbinding, terwijl ze vanuit huis moeten werken. Die angst blijkt ongegrond: van de eerste 1.000 overstappers naar Freedom was 95% minder dan 1 uur offline tijdens de overstap. De resterende 5% gebruikte veelal eigen apparatuur en kon rekenen op de persoonlijke begeleiding van Team Freedom.
 
Kortom: Freedom is klaar om snelheid te gaan maken. Alle Founding Members die internet willen bestellen, met of zonder tv, kunnen vanaf nu veilig hun verbinding bestellen op www.freedom.nl. We hebben voldoende modems op voorraad, onze processen op orde en onze medewerkers begeleiden je overstap naar Freedom. Wil je bestellen met een monteur, of Freedom Bellen erbij, dan raden we je aan nog héél even te wachten (zie artikel 5 van deze nieuwsbrief). 

2. De Corona spoedwet

Er is veel kritiek op de voorgestelde Corona spoedwet van minister de Jonge. Vanuit o.a. de politiek, de rechtspraak, de wetenschap en verschillende belangengroepen wordt gewaarschuwd voor de gevolgen van deze wet. Ook Freedom is kritisch op de manier waarop deze wetgeving wordt opgesteld, digitale rechten zijn burgerrechten. In de voorgestelde spoedwet zitten té weinig waarborgen die onze digitale rechten beschermen. Privacy opgeven voor bestrijding van een virus is een oneigenlijke vergelijking, het is niet nodig en het dient geen redelijk doel. Samen kunnen we ‘NEE!” zeggen tegen de spoedwet. Onderteken daarom deze petitie.

3. Freedom updates via RSS-feed 

Met een abonnement op de nieuwsbrief van Freedom blijf je op de hoogte van alle nieuwe diensten, tarieven en onze maatschappelijke initiatieven. Op de nieuwspagina lees je alle nieuwsberichten die we uitsturen. 

Wil je à la minute op de hoogte blijven, dan kun je gebruik maken van onze RSS-feed met nieuws, geplande werkzaamheden of storingen. Abonneren op de RSS-nieuws feed. Wil je alleen bericht in geval van storing, kies dan voor de RSS-storingen feed. Voor het lezen van de berichten download je een RSS-lezer naar keuze.

4. Technisch nieuws

De Freedom beheerders optimaliseren ons eigen netwerk en de aansluitingen die ons verbinden aan andere netwerken waarover Freedom diensten levert. Dat heeft geresulteerd in aanzienlijk hogere geleverde snelheden, zowel voor downloaden als voor uploaden. Onze systeembeheerders denken dat ze nog iets meer snelheid uit de lijnen kunnen persen. We bouwen ook verder aan nieuwe diensten, monitoringsystemen, kijken naar de inrichting van onze infrastructuur en passen deze aan op de wensen van de diensten die Freedom wil gaan bieden. 

5. Binnenkort beschikbaar

Freedom werkt hard aan nieuwe diensten. We verwachten op zeer korte termijn, onder andere: 
 • Installatie van nieuwe internetverbinding door een monteur:
 • Freedom Bellen;
 • F-secure antivirussoftware;
 • Reverse DNS;
 • Upgrade MIJNfreedom, inclusief de inloggegevens om Canal Digitaal te kijken op een ander apparaat;
 • Upgrade e-mail.
Freedom communiceert alle informatie over diensten uitsluitend via de website en nieuwsbrieven

6. Awards

Het meedoen aan verkiezingen voor awards is een eenvoudige manier voor Freedom om meer bekendheid te krijgen.  
 • Met jullie hulp heeft Kirsten Verdel de publieksprijs gewonnen in de verkiezing Communicatieman/vrouw van het jaar. Gefeliciteerd Kirsten! 
 • Freedom vindt het belangrijk om het internet voor iedereen toegankelijker, veiliger en betrouwbaarder te maken. Access-, hosting- en mailproviders moeten ervoor zorgen dat de moderne Internetstandaarden op de juiste manier ingesteld staan. Daarom maken we in onze website gebruik van moderne, betrouwbare internetstandaarden. Op internet.nl is Freedom opgenomen in de Hall of Fame.
 • Freedom is nu in de race voor de Computable Awards in de categorie ‘Start Up van het jaar 2020’. We zitten nu bij de laatste 20 en horen binnenkort of we door mogen naar de volgende ronde. We houden jullie op de hoogte!

7. Xander afgestudeerd

Onze stagiair Xander is vandaag afgestudeerd aan de Hogeschool van Amsterdam, leerroute informatica/software engineering. Xander programmeerde de backend koppeling tussen ons ordermanagement systeem en de dienst ‘Bellen’ van onze leverancier VoIPgrid/Voys. In zijn scriptie gaat Xander in op de zeven principes van Privacy by Design. Hartelijk gefeliciteerd Xander! 
 

Met hartelijke groet,
Team Freedom Internet