Naar de inhoud Naar het menu

Nieuwsbrief 18

nieuwsbrief/tpc-logo-colour.png
  1. Beslis en denk mee over de internetdiensten van Freedom
  2. Voortgang rechtszaak The Privacy Collective
  3. Freedom opent online community 
  4. Retour sturen oude tv-ontvanger
  5. Allerlaatste kans om te stemmen op Freedom

1. Beslis en denk mee over de internetdiensten van Freedom

Veel mensen hebben de overstap gemaakt naar een internetaansluiting van Freedom en daar zijn we heel blij mee. Toch hebben ook veel mensen de overstap nog niet gemaakt. We zijn heel nieuwsgierig waarom deze overstap nog niet gedaan is. Wat mis jij nog? Wat moeten we verbeteren? Laat het ons weten door de enquête in te vullen. Op basis van de antwoorden kan Freedom jullie wensen in de juiste volgorde bouwen. Zo werken we samen aan de verbeteringen van Freedom. Je vindt de enquête hier. Het invullen kost minder dan 1 minuut.

2. Voortgang rechtszaak The Privacy Collective

Freedom Internet steunt de rechtszaak van Stichting The Privacy Collective tegen Salesforce en Oracle al een tijdje. Inmiddels wordt de lijst van organisaties die hun steun uitspreken steeds groter, met onder meer de Datavakbond, Bits of Freedom, Privacy First en de Qiy Foundation. Ook Access Now Europe en NOYB - de organisatie van data privacy activist Max Schrems - hebben zich aangesloten. De AP is inmiddels ook akkoord met dit soort initiatieven.

We willen we onze abonnees oproepen zich ook hard te maken voor privacy en een einde te maken aan het onrechtmatig bouwen en verkopen van superprofielen door Oracle en Salesforce, waarbij je zoekgedrag in kaart wordt gebracht en gevolgd. Lees meer, of steun deze zaak direct hier.

3. Freedom opent online community 

In de Freedom community delen klanten hun kennis en ervaring over internet, tv en bellen en zijn ook regelmatig medewerkers van Freedom te vinden. Uiteraard is er in de Freedom Community ook ruimte voor de maatschappelijke initiatieven die we steunen, waaronder privacy gerelateerde onderwerpen. 

Voor toegang tot onze community moet je je eenmalig aanmelden met je @freedom.nl mailadres en een wachtwoord wat alleen geldt voor de community. Je kunt zelf een naam/alias kiezen. 

4. Retour sturen oude tv-ontvanger

Vorige maand kregen alle Freedom TV-klanten een nieuwe tv-ontvanger. De oude tv-ontvanger, stroomkabel en afstandsbediening moeten weer terug naar Canal Digitaal, zodat ze elders kunnen worden hergebruikt. Je mag de internetkabel en HDMI-kabel ook terugsturen, maar dat is niet verplicht.
 
Het retour zenden is eenvoudig: stop alle spullen in de doos, plak het retourlabel erop en geef de doos af op een PostNL-punt. Het adres is: BNS Data Logistics, Retouren, Antwoordnummer 42, 4100 VP Vianen. Het verzenden is gratis. We verwachten alle hardware uiterlijk 14 november retour. Hartelijk dank voor de medewerking!

5. Allerlaatste kans om te stemmen op Freedom

Eerder berichtten we over de Computable Awards, waar Freedom de finale heeft bereikt. Het gehele juryrapport kun je hier lezen. Als Freedom wint, levert dat extra waardoor Freedom harder kan groeien. Stemmen kan tot 31 oktober. Help Freedom, breng nu je stem uit!

Met hartelijke groet,
Team Freedom Internet