Naar de inhoud Naar het menu

Nieuwsbrief 22

nieuws/kerstkaart-omslag.png

1. 5 mailboxen ipv 1 mailbox
2. 12 aliassen per mailbox
3. Meerdere e-mailaccounts samenvoegen onder één internetabonnement
4. Webmail vernieuwd: stabieler en andere vormgeving
5. Haagse glasvezeloorlog tussen KPN en T-Mobile
6. Glasvezel via Freedom in Drenthe    


Wat een bijzonder jaar was 2020 voor de gehele maatschappij en voor Freedom. Op 29 maart zouden we met een feestelijke aftrap onze lancering vieren. Dat kon helaas door de coronamaatregelen niet doorgaan en werd de lancering van onze eerste internetaansluiting uitgesteld tot mei. Vanaf dat moment ging het snel. De diensten televisie, installatie service en bellen volgden elkaar snel op. We raakten gewend aan het thuiswerken maar missen elkaars aanwezigheid op kantoor. Zeker in de bouwfase waarin we ons met Freedom bevinden. Nu aan het eind van het jaar gaat het goed met Freedom en is het erg druk. We werken continu aan stabiliteit, meer supportcapaciteit en nieuwe features waar veel vraag naar is. De afgelopen week zijn een aantal hiervan beschikbaar gemaakt. Welke dat zijn lees je in deze nieuwsbrief. Op naar een veilig, vrij en open 2021!

Anco


1. 5 mailboxen ipv 1 mailbox

Velen van jullie gaven aan extra mailboxen op @freedom.nl aan te willen maken. Goed idee, vonden we. Per heden heb je op je @freedom.nl-account daarom niet langer één mailbox, maar vijf. Op Mijn Freedom maak je extra mailboxen aan. Hier vind je eventueel een handleiding.


2. 12 aliassen per mailbox

Een ander verzoek dat hoog scoorde, was het aan kunnen maken van extra e-mailaliassen (Een alias is een andere naam voor dezelfde mailbox. Zo kun je bijvoorbeeld de mail naar ditiseenalias@freedom.nl laten uitkomen in je mailbox accountnaam@freedom.nl). Goed nieuws, dat kan nu! Je kunt nu per mailbox 12 e-mailaliassen aanmaken. Deze nieuwe functionaliteit komt naast de 'catch-all' aliassen, die blijft dus gewoon bestaan.


3. Meerdere e-mailaccounts samenvoegen onder één internetabonnement

Nog iets waar veel vraag naar was: het samenvoegen van e-mailaccounts onder één Freedom abonnement. Ben je een Founding Member met meerdere e-mailaccounts, dan kun je die nu allemaal onderbrengen onder hetzelfde internetabonnement. Voor veel Founding Members die naast e-mailaccounts óók een internetabonnement hebben, wordt het leven hier een stuk eenvoudiger van. Hier lees je hoe je jouw e-mailaccounts samenvoegt.


4. Webmail vernieuwd: stabieler en andere vormgeving

Vorige week hebben we webmail een upgrade gegeven, naar Roundcube 1.4.9. Deze nieuwe versie is stabieler, fikste een aantal bugs en heeft een hele andere look & feel. Hier kun je direct inloggen.


5. Haagse glasvezeloorlog tussen KPN en T-Mobile

Ik wil niets liever dan overstappen van XS4ALL naar Freedom, maar de glasvezelboeren werken tot nu toe niet mee. In de Haagse wijk waar ik woon, het Regentessekwartier, is er een graafoorlog tussen T-Mobile en KPN. De straat, en de stoep voor mijn deur, is de afgelopen maanden drie keer opengebroken… Lees het hele blog artikel van Sjoera hier.


6. Glasvezel via Freedom in Drenthe

Wij weten donders goed dat veel van onze abonnees op glasvezel wachten. Woon je in de omgeving Hoogeveen? Dan heb je geluk: voor aansluitingen via RE-NET of Glasvezel de Wolden dan kun je per heden via Freedom internet bestellen. Doe de postcodecheck  om te kijken of het bij jou ook echt kan. Ondertussen gaan wij door met het aansluiten van lokale en regionale netwerken.