Naar de inhoud Naar het menu

Nieuwsbrief 37

nieuws/1637234073_211110-freedom-2-jaar.png

1. Affiliates belonen? Freedom doet het anders!

Freedom strijdt voor een veilig en vrij internet. Het online volgen van mensen, persoonsgegevens opslaan en profilering, dat vinden wij maar niks. Maar we moeten onze motor wel draaiende houden en daarvoor hebben we o.a. leden nodig. Via diverse manieren brengen we onze naam onder de aandacht, zodat steeds meer Nederlanders ons kennen en overstappen.

Een mooi nieuw voorbeeld is het affiliate programma. Stiekem zijn we best wel trots op deze unieke nieuwe samenwerking, we vertellen je er graag meer over! Lees verder…

2. Uitslag Providermonitor Consumentenbond

Wauw! Freedom is 2e en 4e alles-in-1 provider geworden in de Consumentenbond Providermonitor. Zonder TV maakt ons dat stiekem zelfs de beste 'internet provider' en 'internet & telefonie provider' ;-). We zijn supertrots op de gemiddelde providerwaardering van een 9,8 voor DSL en een 9,7 voor Glasvezel. En ook onze helpdesk scoort weer een dikke 8,5 gemiddeld. Op de kwaliteit van televisie scoren we een stuk lager, en dat is zoals de Consumentenbond zelf al vermeldt: een punt van aandacht. Ondanks dat er al vele verbeteringen zijn doorgevoerd, kan het nog steeds beter en daar blijven we dan ook hard aan werken samen met Canal Digitaal. 

Ondertussen werken we, vol goede moed en met een feestelijk gevoel, verder aan vele mooie projecten. Benieuwd waar we op dit moment mee bezig zijn? Houd onze community in de gaten, we vertellen er daar meer over in het item ‘What’s cooking?’.

3. Terugblik Freedom Ledenavond

Freedom is een 'social enterprise', het is een organisatie die (zeker sinds de crowdfunding van afgelopen juni) echt van de community is. Een ledenavond is daarom erg belangrijk, niet alleen om iedereen mee te nemen in de afgelopen tijd, maar ook om samen vooruit te blikken. Daarnaast waren er ook diverse mogelijkheden tot het stellen van vragen. En kon het publiek in het Veur Theater zich naderhand onder het genot van een borrel, mengen onder diverse medewerkers van Freedom. Heb je het gemist? Bekijk de film of lees de samenvatting hier.

4. Drukte op de helpdesk

De afgelopen maanden zijn er een aantal nieuwe toppers aan het helpdesk-team toegevoegd. Die zijn inmiddels ingewerkt en lekker op stoom. Helaas pakt de (gewone) griep aardig om zich heen. Daarnaast worden vakanties afgewisseld. Ondanks dat wordt er aardig door gebuffeld. In de stroom van tickets worden de vragen over internet-storingen direct opgepakt, omdat we willen dat iedereen optimaal kan thuiswerken. De minder urgente vragen blijven daardoor wel soms wat langer liggen. Heb je een ticket openstaan? Dan vragen we je heel even wat geduld te hebben. Onze helddeskers werken er echt aan om jullie snel van antwoorden te voorzien! 

5. ECP Festival

Afgelopen week was Freedom aanwezig als bezoeker op het ECP festival. ECP is de organisator van het festival en vormt een samenwerkingsverband tussen wetenschap en onderwijs, overheid, maatschappelijke organisaties en bedrijven. Het programma van het festival draait om de kansen (digido's) en punten van aandacht (digidon'ts) in een digitale samenleving die zich razendsnel ontwikkelt. Naast een digitaal zeer bewuste en vaardige overheid, is ook het moreel besef bij de burger belangrijk. Daarom is in het programma ook veel aandacht voor ethiek. Lees meer...

6. Privacy en online games 

Op 12 en 13 november vonden de ‘Nationale Game Cultuur dagen’ van 2021 plaats in het Nationaal VideoGame Museum. Freedom mocht hierbij aanwezig zijn en sprak over “Privacy in online games”. Een belangrijk aspect in de samenleving, want we spelen steeds meer online games door de lockdown- en coronaperikelen. Het is daarom belangrijk om hier meer aandacht aan te besteden. Lees meer...

7. TV wijzigingen 

Radio
De volgende lokale radiozenders zijn toegevoegd aan de zenderlijsten van Canal Digitaal:
 
774 – BredaNu
776 – GL8 Media
777 – LOM TV
778 – mfm
781 – TV 350
783 – RTV Amstelveen
784 – Slotstad
785 – KempenTV
786 – ZO!34 TV
787 – L-FM
788 – Hoeksche Waard
789 – Omroep Tilburg TV
790 – avulo

TVE app (Canal Digitaal app)
Vanaf volgende week is er voor iedereen een nieuwe versie (8.1) van de TVE app beschikbaar in de Google Play Store en iStore (Apple). De webversie is vanaf 18 november al beschikbaar voor iedereen. De belangrijkste veranderingen zijn:

  • Multi-language ondersteuning;
  • Gloednieuwe uitstraling van de speler (automatische volledige schermweergave bij het afspelen en eenvoudig scrollen door de lijst van overige zenders tijdens het kijken);
  • Integratie met Google Chromecast is verbeterd;
  • Cast-icoon is verplaatst;
  • Diverse bugs zijn opgelost en de stabiliteit is verbeterd.