Naar de inhoud Naar het menu

Nieuwsbrief 42

 1. Thanks for all the fish
 2. Verbetering e-mailplatform, migratie gestart
 3. Optimaal gebruikmaken van je wifi
 4. Eerste klant opgeleverd op het netwerk van Glasvezel Helmond
 5. Testimonial klant Freedom
 6. Wijzigingen tv
 7. Vanaf maandag is Freedom weer 'On Air'

1. Thanks for all the fish

We zijn aangekomen bij nieuwsbrief 42 en dat kunnen we niet ongemerkt voorbij laten gaan! We zullen je uitleggen waarom.

In het boek 'The Hitchhiker's Guide to the Galaxy' geeft de op een na grootste computer ooit gebouwd, na 7,5 miljoen jaar rekenen het antwoord op de ultieme vraag van het leven, het universum en alles (of de rest). Dat antwoord luidt 42. Maar vervolgens vragen de hoofdpersonen zich af wat die ultieme vraag eigenlijk precies is. Zonder een specifieke vraag kan het exacte antwoord eigenlijk niet gegeven worden. Een nieuwe zoektocht begint...

Sinds de komst van dit boek wordt het getal 42 (vooral voor de IT-gemeenschap) als antwoord gegeven op vragen die niet (snel) te beantwoorden zijn. En kijk daarnaast ook maar eens goed om je heen, het antwoord 42 kan op de vreemdste plekken opduiken! Ook hier bij Freedom.. en vandaar dat we nieuwsbrief 42 niet zomaar zonder tekst en uitleg naar jullie konden versturen. Wil je meer weten? Luister het hoorspel, lees het boek of bekijk de film. 

PS: We hopen dat je weet waar je handdoek is ;-)

2. Verbetering e-mailplatform, migratie gestart

Klanten van Freedom merkten de afgelopen tijd dat er vaak storingen waren op het gebied van e-mail. Zoals we al eerder schreven in een bericht op de Community, houdt Freedom dit nauwlettend in de gaten samen met Soverin, onze partner op het gebied van e-maildiensten. De plannen die in dit bericht zijn beschreven, over de weg naar verbetering, zijn in volle gang. Inmiddels kunnen we dan ook daadwerkelijk wat meer melden over de voortgang.

De migratie van Hetzner naar de Freedom Towers is gestart. En dat is goed nieuws, omdat de problemen met de connectiviteit veroorzaakt worden door de connectie met Hetzner. Zodra de migratie is afgerond wordt er gelijk doorgepakt met stap 2, namelijk het uitrollen van een nieuw mailplatform. Hiermee worden de issues met filtering en (onterechte) SPAM classificaties rechtgezet. Benieuwd wat hier zoal bij komt kijken? Lees dan het artikel op de Community.

3. Optimaal gebruikmaken van je wifi

"De wifi werkt niet of slecht, wat kan ik doen?", een vraag die vaak gesteld wordt. Wifi is echter een onderdeel van je thuisnetwerk, daar hebben wij van Freedom als jouw provider over het algemeen minder invloed op. Wel kunnen we je voorzien van handige tips, om ervoor te zorgen dat je het beste uit je wifi-verbinding kunt halen. We schreven er daarom een speciale pagina over. Lees meer...

4. Eerste klant opgeleverd op het netwerk van Glasvezel Helmond

Goed nieuws! In Helmond op het glasvezelnetwerk van Glasvezel Helmond, was het al mogelijk om een pre-order (definitieve voorinschrijving) te plaatsen. Vanaf nu wordt het wachten op de definitieve order beloond. De allereerste klant is namelijk opgeleverd op dit netwerk en de andere klanten die al een order hebben geplaatst, volgen snel. 

Woon je in Helmond en wil je graag een internetabonnement bij Freedom? Plaats dan vanaf nu een order op onze website.

5. Testimonial klant Freedom

Onlangs stelden we op onze Community de vraag of er mensen bereid waren een aantal vragen te beantwoorden over Freedom en de overstap. Bij Freedom vinden we het belangrijk dat hier een duidelijk en transparant beeld van is. Natuurlijk helpen wij graag en geven we tips, maar de ervaring van klanten zelf geeft wat ons betreft een nog beter beeld.

We ontvingen diverse reacties en delen hier de reactie van Wim met jullie. Wil je de andere verhalen teruglezen? Klik hier voor het verhaal van Hindrik en hier voor het verhaal van Kevin.

6. Wijzigingen tv

 • Per 1 maart stopt Canal Digitaal interactief met het uitzenden van SportsONE. 
 • Vanaf nu hangt de optie 'radio' onder het tabje ‘Live TV’.
 • Onlangs is de Amino geüpdatet naar versie 8.1.1. Het zou kunnen zijn dat je taalinstellingen zijn gewijzigd tijdens die update. Je kunt dit zelf handmatig weer wijzigen naar de taal die je wenst. 
 • Zoals we al eerder hebben vermeld in de nieuwsbrief is CNN gestopt met de doorgifte via Canal Digitaal. Dit komt omdat CNN de content voortaan internationaal alleen nog maar gaat aanbieden via een app (CNN+). Deze app is op dit moment nog niet beschikbaar. Uiteraard begrijpen we dat jullie zeker nu graag het nieuws goed willen volgen. Vanaf kanaal 200 vind je diverse nieuwskanalen zoals BBC World News, Euronews, Al Jazeera English en France 24.

7. Vanaf maandag is Freedom weer 'On Air'

Van 7 t/m 27 maart zijn de radioreclames van Freedom te horen op Radio 1 en Radio 4. Afgelopen jaar zijn dezelfde radioreclames te horen geweest in maart en november. Dit bleek een goede manier om te zorgen voor meer naamsbekendheid. We zijn heel benieuwd wat de stem van Anco ons dit keer gaat brengen ;-). Luister je mee? Schakel dan de komende weken over op Radio 1 of 4.