Naar de inhoud Naar het menu

Nieuwsbrief 44

 1. Jouw privacy voorop - onze privacy officer studeert ervoor
 2. Superheld(desker) gezocht!
 3. Tactical Media Meetup #1
 4. DSA komt dichterbij
 5. Deepfake - laat je niet misleiden!
 6. De paden op, de lanen in
 7. Aangepaste openingstijden
   

1. Jouw privacy voorop - onze privacy officer studeert ervoor
Onze privacy officer is nu een echte privacy pro! Na een geslaagd examen is het certificaat ‘Certified Information Privacy Professional Europe’ (CIPP/E) binnen. Een hele mond vol en bovendien is het volgens de IAPP dé Europese standaard voor privacy certificering. Lees meer...


2. Superheld(desker) gezocht!
Onlangs lieten we jullie weten dat we een aantal tickethons organiseerden; een tijdelijke oplossing om in korte tijd met het hele team veel tickets te behandelen. Het gaat namelijk goed met Freedom en we groeien hard. Maar dat betekent ook meer vragen en mails, die allemaal opgepakt moeten worden door onze helddeskers.

Deze tijdelijke oplossing heeft ervoor gezorgd dat we een flinke deuk in de ticketbox konden slaan. Maar er zijn ook structurele oplossingen nodig. Hier zijn we dan ook hard mee aan de slag gegaan. Een van die oplossingen is extra versterking en daarom zoeken we nu een supportmedewerker voor de afdeling helpdesk. Ken je iemand of ben je iemand die ons kan komen versterken? Bekijk de vacature...


3. Tactical Media Meetup #1
De Tactical Media Room (TMR) is afgelopen februari opgericht, nadat Rusland Oekraïne binnenviel. De TMR onderzoekt initiatieven en verbindt verschillende initiatiefnemers die ondersteuning bieden aan onafhankelijke pers, journalisten, redacties en burgerinitiatieven uit Oekraïne, Rusland en Belarus.
Op 28 april organiseert de TMR haar eerste Tactical Media Meetup van 20.00 tot 22.00 uur in de Waag, Amsterdam. Lees meer...


4. DSA komt dichterbij
Er is overeenstemming bereikt over een nieuwe Europese wet, de DSA. Ben je benieuwd wat de DSA ook alweer inhoudt, waar Tracking Free Ads voor staat en waarom Freedom actie voert? Lees dan hier verder...


5. Deepfake - laat je niet misleiden!
Deepfake is een verzamelnaam voor software, waarmee je nepvideo’s kunt maken die (vaak) bijna niet van echt te onderscheiden zijn. Door middel van AI-technologie en ‘machine learning’, oftewel machinaal leren, kan de computer gezichten verwisselen of de stem van iemand vervangen. Dit wordt bijvoorbeeld gebruikt voor entertainment doeleinden, zoals in films. Helaas wordt deze techniek ook gebruikt om mensen te misleiden.

Ben je benieuwd wat deepfake precies is en hoe je het kunt herkennen? Bekijk dan de video waarin Suus meer uitlegt en ook het resultaat van deepfake laat zien.  


6. De paden op, de lanen in
Wanneer Freedom glasvezelinternet kan leveren in een nieuw gebied, werken we vaak samen met onze bevriende internetproviders om te zorgen dat bewoners weten uit welke abonnementen ze kunnen kiezen. Er wordt bijvoorbeeld een advertentie geplaatst in de lokale krant of we staan op een glasvezelmarkt. Daarnaast staan de andere providers ook regelmatig met een (camper)bus op een centrale locatie in het gebied. Bewoners kunnen dan vrijblijvend langslopen om vragen te stellen of een abonnement aan te schaffen.

Freedom kon natuurlijk niet achterblijven en besloot ook een bus aan te schaffen. Achter de schermen en in onze weekenden, zijn we daarom flink aan het zwoegen en zweten geweest. En met succes! Bekijk hier resultaat van onze 'Moka' (mobiele kantoor) en lees waar we binnenkort te vinden zijn.


7. Aangepaste openingstijden
I.v.m. met de feestdagen is Freedom gesloten op de volgende dagen:

 • Woensdag 27 april 2022 i.v.m. Koningsdag
 • Donderdag 26 mei 2022 i.v.m. Hemelvaartsdag 
 • Maandag 6 juni 2022 i.v.m. 2e Pinksterdag
 • Maandag 26 december 2022 i.v.m. 2e Kerstdag