Naar de inhoud Naar het menu

Nieuwsbrief 52

1. Stukje Freedom kopen? Wees er snel bij! 
Twee weken geleden startten we een nieuwe crowdfunding. En met succes! De 'stukjes Freedom' in de vorm van certificaten gaan als warme broodjes over de toonbank. De teller staat inmiddels al op 1.177.750 van de 1,5 miljoen euro. We zijn blij dat zovelen van jullie geloven in Freedom en onze missie om het internet veilig en vrij te maken. Onze dank is heel erg groot!

We gaan met volle energie verder om ons dienstenaanbod en service te verbeteren/uit te breiden én om onze stem te laten gelden als het gaat om digitale burgerrechten.

Heb je nog niet meegedaan, maar wil je wel graag eigenaar worden van een stukje Freedom? Wees er snel bij, er zijn niet meer zoveel stukjes Freedom beschikbaar!
 

2. Freedom klanten beschikken al over Internet Protocol versie 6! 
IPv6 staat voluit voor Internet Protocol versie 6. Het is de actuele versie van het systeem dat op alle computers ter wereld de verbinding met het internet mogelijk maakt. Het aantal IPv4 adressen is bovendien beperkt tot zo'n 4 miljard en in feite wereldwijd uitgeput. IPv6 biedt (veel) meer ruimte en is daarom de nieuwe veilige standaard. Freedom vond het daarom belangrijk vanaf de start alle klanten naast een IPv4 te voorzien van een 'IPv6 prefix'. De overstap van IPv4 naar IPv6 gaat echter langzaam. 

Uit onderzoek van Stichting IPv6 is gebleken dat Freedom van alle internetproviders in Nederland de hoogste score haalt als het gaat om IPv6 gebruik. Dit draagt bij aan een veiliger en efficienter internetverkeer en de groei van het internet. We zijn dan ook erg trots op deze score en danken Stichting IPv6 voor het feit dat zij als cadeautje hun lening van de crowdfunding uit 2019 om hebben gezet in een donatie! 


3. The Privacy Collective stelt hoger beroep in.
The Privacy Collective stelt hoger beroep in tegen de uitspraak van de Rechtbank Amsterdam in de zaak tegen Salesforce en Oracle. Freedom is samen met de stichting en andere betrokken organisaties nog steeds overtuigd van het belang van deze zaak. Lees op onze website nog even kort waar deze rechtszaak ook alweer over ging en wat het instellen van hoger beroep betekent in de nieuwsbrief die The Privacy Collective onlangs rondstuurde


4. Ben je op de hoogte?
Wekelijks plaatsen we op vrijdag nieuws over security, privacy en andere (online) mensenrechten. Hierin geven we zo nu en dan ook interessante kijk- en luistertips of gaan we net wat dieper in op de onderwerpen. In het overzicht van week 43 lees je bijvoorbeeld over eventuele uitsluiting van het leger en geheime diensten voor nieuwe Europese regels over kunstmatige intelligentie. In week 44 lees je onder andere over Oostenrijk die tegen de plannen van de Europese Commissie stemt om alle chatberichten van Europese burgers te controleren. In het overzicht van afgelopen week staan onder andere de 5 concrete doelen die op de digitale agenda van de overheid zijn gezet.  


5. Goed nieuws voor Venray en Holthees.
Woon je in de gemeente Venray of in Holthees dan hebben we goed nieuws! Freedom levert sinds kort ook over het glasvezelnetwerk van GlaswebVenray. Je kunt over dit netwerk in de kerkdorpen van Gemeente Venray en in Holthees een internetverbinding van 1 Gbit/s ontvangen vanaf 51,16 euro per maand. Hiervan betaal je 17 euro aan Freedom en de overige kosten – namelijk de gebruikskosten - aan het netwerk GlaswebVenray. Lees meer op onze nieuwspagina over de gebruikskosten en hoe je in deze regio naar glasvezel kunt overstappen als bestaande klant van Freedom.


6. Woon je in Midden-Brabant? Ook Freedom bij jou!
Freedom biedt vanaf nu ook een glasvezelabonnement in Midden-Brabant via het netwerk Midden-BrabantGlas. Midden-BrabantGlas heeft al een glasvezelaansluiting gerealiseerd in ruim 3800 woningen in het buitengebied van Baarle Nassau, Alphen-Chaam, Gilze en Rijen, Dongen, Waalwijk, Heusden, een deel van ‘s-Hertogenbosch, Vught, Haaren, een deel van Oisterwijk, Tilburg en Goirle. Woon je in een van deze gebieden, dan krijg je nu bij Freedom een internetverbinding van 1 Gbit/s vanaf 56 euro per maand. Hiervan betaal je 17 euro aan Freedom en de overige kosten – namelijk de gebruikskosten - aan het netwerk Midden-BrabantGlas. Lees meer op onze nieuwspagina over de gebruikskosten en hoe je in deze regio naar glasvezel kunt overstappen als bestaande klant van Freedom.


7. Televisie wijzigingen 
We weten dat televisie nog steeds een dienst is waar niet al onze klanten tevreden over zijn. We blijven hierover in gesprek met Canal Digitaal. Binnenkort zullen we de uitkomsten van de enquête met jullie delen.

Ondertussen ontwikkelt Canal Digitaal continu haar diensten en willen we je graag op de hoogte brengen van enkele recente wijzigingen.

Wijzigingen

  • Vanaf volgende week is het mogelijk om door te spoelen bij tv gemist en begin gemist op RTL 4 t/m 8, RTL Z, Net5, SBS6, SBS9 en Veronica/DisneyXD. Alleen door reclameblokken kan dan niet worden doorgespoeld.
  • De App van Canal Digitaal is vanaf nu ook beschikbaar op apparaten van Amazon Fire TV in Nederland.