Naar de inhoud Naar het menu

Nieuwsbrief 53

1. Crowdfunding succesvol afgerond

Alle 6.000 certificaten zijn verkocht en dat betekent dat we de crowdfunding via het platform CrowdAboutNow wederom succesvol hebben beëindigd. Maar liefst 1.016 investeerders zijn vanaf nu trotse eigenaar van een stukje Freedom. We willen bij deze iedereen ontzettend bedanken!

Tijd om het vertrouwen dat jullie ons wederom geven en hebben gegeven, verder waar te maken en te groeien. Samen zorgen we voor een meekijkvrij, veilig en open internet voor iedereen! 


2. Prijswijzigingen abonnementen Freedom

Per 1 februari 2023 voert Freedom een aantal prijswijzigingen door voor de internetabonnementen. Het betreffen zowel prijswijzigingen voor onze huidige als nieuwe klanten. Ben je klant van Freedom, dan heb je een e-mail ontvangen waarin wordt aangegeven over welk netwerk Freedom jouw internetabonnement levert met een link naar deze pagina, zodat je kan zien wat de nieuwe prijzen voor jou betekenen. 

Waarom zijn er prijswijzigingen?
Freedom voert prijswijzigingen door omdat we te maken hebben met tariefwijzigingen die zijn doorgevoerd door de netwerken, waarover wij de internetverbinding leveren. Vaak gaat het om een verhoging, veroorzaakt door de stijging van onder andere grondstof- en energiekosten en de hoge inflatie. Voor sommige verbindingen hebben leveranciers de prijzen juist verlaagd. Ook dan wijzigen de prijzen. In enkele gevallen verandert er niets.


3. Langzame uitfasering van DSL-netwerk door KPN

In heel Nederland ligt een DSL-netwerk waarover internetverbindingen worden geleverd. Dit netwerk wordt door KPN beheerd. Maar KPN legt de laatste jaren ook op veel plekken glasvezel aan. Voor een groot aantal huishoudens betekent dit dat zij zowel verbonden zijn met het DSL-netwerk als het glasvezelnetwerk. KPN heeft ervoor gekozen om op de plekken waar het beide ligt, het DSL-netwerk langzaam uit te faseren. Mocht je als Freedom klant tot deze groep behoren, dan krijg je daar vanzelf van ons een e-mail over. Je leest er in dit artikel alvast wat meer informatie over en ziet de antwoorden op veelgestelde vragen. 

Glasvezel is de standaard geworden als het gaat om internetverbindingen. Het is sneller, stabieler en betrouwbaarder. Glasvezel heeft bovendien als bijkomende voordelen dat de snelheid gegarandeerd is en de upload net zo hoog is als de download. Commercieel gezien is het ook aantrekkelijker om maar één netwerk te onderhouden en dat is uiteraard het nieuwe(re) glasvezelnetwerk.


4. Update gepauzeerde verbindingen Fiber Crew

In september lieten we al weten dat de aansluitingen van klanten via de nieuwe operator Fiber Crew op pauze worden gezet. Ook worden er tijdelijk geen nieuwe aanvragen aangenomen. Deze pauze was nodig, omdat er te vaak problemen ontstonden bij het opleveren van de nieuwe internetverbindingen. 

De laatste twee maanden is er zowel bij Fiber Crew als Freedom, en veelal gezamenlijk, gewerkt aan verschillende problemen. Technisch gezien zijn de meeste problemen opgelost. We zijn daarom voorzichtig optimistisch en hopen over enige tijd gecontroleerd weer klanten aan te kunnen sluiten. Wanneer dat precies is kunnen we nog niet zeggen, maar zodra er meer duidelijkheid is laten we het direct weten via een nieuwsbericht. 


5. Maandoverzicht december 2022

Ditmaal geen weekoverzicht maar een heus maandoverzicht. We kwamen er in deze laatste decembermaand namelijk niet aan toe jullie wekelijks te berichten. Het overzicht is daardoor goedgevuld met razend interessante onderwerpen, dus wacht niet langer en lees snel verder. 

In dit maandoverzicht lees je van alles over Nederlands gebruik van de Amerikaanse cloud, cyberdreiging, hoe privacytoezichthouders worden aangezet tot handhaving, de teloorgang van Twitter, de Nederlandse visie op Europese wetten, het belang van end-to-end encryptie en de breedbandmarkt.


6. Overstapwekker Freedom

Wil je graag overstappen naar Freedom, maar loopt je abonnement pas over een aantal maanden of zelfs een jaar af? Geen zorgen! Vul je gegevens bij de 'overstapwekker' in en we sturen je alleen een e-mail op het moment dat je kunt overstappen naar Freedom. Je kunt al een abonnement bij ons aanvragen vanaf 3 maanden voordat het internetabonnement bij je huidige provider afloopt.


7. Aangepaste openingstijden i.v.m. kerst

Freedom is op 2e Kerstdag, maandag 26 december, gesloten.