Naar de inhoud Naar het menu

Nieuwsbrief 56

1. Freedom mag blijven!

In de vorige nieuwsbrief schreven we dat KPN de merknaam XS4ALL vanaf zaterdag 1 april aan ons schenkt. Het merendeel van de lezers had direct door dat het een 1 aprilgrap betrof, maar er waren ook veel mensen die dachten - en misschien zelfs hoopten - dat het geen grap was. Deze mensen moeten we helaas teleurstellen, want Freedom Internet behoudt echt haar eigen naam. Lees het hele persbericht op onze website. 


2. Een nieuwe ledendag, wat zijn jouw wensen?

Ieder jaar organiseert Freedom een ledendag. Tijdens de ledendag blikken we niet alleen even kort terug en vooruit, maar vinden we het belangrijk dat onze leden vragen kunnen stellen of een discussie kunnen aangaan met onze medewerkers. De afgelopen twee ledendagen waren qua vorm en inhoud net iets anders. Dat kwam mede door corona, maar ook omdat afgelopen jaar de ledendag samen werd gehouden met het Freedom Festival.

Aankomend jaar organiseren we voor de derde keer een ledendag. De ledendag draait om jullie, onze leden. We zijn daarom benieuwd wat jullie wensen en verwachtingen zijn. Vandaar dat we een kleine enquête hebben opgesteld, waarin je dit kunt aangeven. Je vindt de link naar de enquête in het nieuwsbericht op de website.


3. Uitslag stellingen Freedom deel 1

In november 2022 organiseerde Freedom het Freedom Festival en de jaarlijkse ledendag in één. Tijdens de avond kwamen we er helaas i.v.m. de tijd niet meer aan toe een aantal stellingen voor te leggen over Freedom. We stuurden deze daarom na in een enquête aan de bezoekers. De komende tijd delen we de resultaten met je in verschillende artikelen. In dit artikel delen we de uitslag van de eerste twee stellingen.


4. Security nieuws: tijd voor een beveiligingsupdate!

Beveiligingonderzoekers èn makers van software vinden doorlopend kwetsbaarheden in allerlei computerprogramma's en apparaten. Makers brengen gelukkig regelmatig beveiligingsupdates uit. Zo ook in de afgelopen week. Graag zetten we een paar belangrijke updates voor je op een rij. Voer de beveiligingsupdate uit, om ervoor te zorgen dat je apparaat of programma zo veilig mogelijk is.


5. Internetvrijheid wordt verder beperkt

'Wat is de overheid nu weer van plan', horen we je denken. Nou, dit keer is het niet de overheid, maar een grote commerciële partij die meer grip krijgt op ons vrije verkeer van informatie. Wat speelt er precies? Je leest erover in het artikel op onze website.


6. Extra vrijkaartjes Privacyrede 19 april 2023

Ieder jaar wordt de Privacyrede georganiseerd door Setup i.s.m. SURF in Tivoli Vredenburg te Utrecht. Zo ook dit jaar op woensdag 19 april om 20.00 uur, met als titel ‘Hybrid Humans’. Gedurende de avond wordt de vraag “Hoe leer je leven als mens-machine?” beantwoord door schrijver Edwoud Kieft en Hybrid Human Harry Parker.  Wil jij er graag bij zijn? Claim hier je kaartje. 

Let op: De voertaal van het programma is in het Engels.


7. Freedom nu op nog meer adressen beschikbaar

Afgelopen jaar lieten we weten dat Freedom via het netwerk van DELTA Fiber een internetverbinding kan leveren. Het betreft alleen nog de vraagbundelingsgebieden die starten in oktober 2022 of later. Er zijn inmiddels een paar nieuwe gebieden aan toegevoegd! Woon je in een plaats in Weststellingwerf, de hoogbouw in Hollands Kroon, "Hemd" van Almkerk, Blaricum of Eemnes, doe dan nu de postcodecheck en plaats een pre-order. Lees meer over de tarieven in het nieuwsbericht op onze website.

We kregen veel vragen over andere gebieden waar DELTA glasvezel aanlegt of aangelegd heeft. Je vindt hier een aantal antwoorden op veelgestelde vragen. 


8. Televisie updates: wijziging menu

Sinds vorige week zijn er een aantal wijzigingen doorgevoerd in het hoofdmenu van Canal Digitaal. Dit geldt zowel voor de TV-App, webbrowser, TV-ontvanger als Apple TV. Lees het artikel op onze website om te zien wat er veranderd is en hoe dit er uitziet.