Naar de inhoud Naar het menu

Nieuwsbrief 59

1. Beste alles-in-1 provider volgens Consumentenbond

Het is feest bij Freedom! Freedom Internet glasvezel is met een 8 voor de derde keer door de Consumentenbond uitgeroepen tot de Beste uit de Test ‘Alles-in-1 Provider’ in juli 2023! Een topprestatie waar we heel erg trots op zijn. Dank aan alle Founding Members, Crowdfunders en klanten voor het vertrouwen dat jullie in ons tonen! Lees er meer over en bekijk het filmpje in het artikel op onze website.

2. Freedom start strategische samenwerking

Freedom Internet en TriNed slaan de handen ineen en gaan een strategische samenwerking aan. Samen maken we ons sterk tegen het commerciële geweld van de grote vier internetproviders in Nederland. De concurrentie is hevig. De vier grote providers gooien miljoenen in de strijd om extreme kortingen te bieden en met grootschalige marketing- en salescampagnes zoveel mogelijk klanten te verleiden. Samenwerken is hét middel om weerstand te bieden.

3. De maatschappelijke initiatieven van Freedom

Freedom Internet is een internetprovider die jouw privacy en online veiligheid serieus neemt. We bieden je namelijk niet alleen internet, televisie en bellen, maar vechten voor een veilig en vrij internet. Ben je benieuwd met welke maatschappelijke initiatieven we ons bezighouden? Bekijk dan de pagina 'Maatschappelijke initiatieven' op onze website. 

4. Scriptieprijs Responsible Internet

Een veilig en meekijkvrij internet, dat is waar Freedom naar streeft en waar we dagelijks hard aan werken. Sinds de oprichting van het internet heeft het zich dusdanig ontwikkeld dat zich de vraag voordoet of het niet aan grondige herziening toe is. Maar hoe zou het internet van de toekomst eruit moeten zien? En hoe kunnen we daar op een verantwoorde manier vorm aan geven, zodat het internet van de toekomst veiliger, toegankelijker en beter is ingericht voor iedereen? Samen met SIDNfonds en Mijndomein zijn we op zoek naar de scriptie die deze vragen het beste beantwoord heeft.  

5. Freedom was hier de afgelopen tijd

Zo vlak voor de zomer vinden organisaties het gezellig om extra veel evenementen te organiseren. In twee weken tijd waren we daarom een aantal keer op verschillende locaties in Den Haag en in Amsterdam. Benieuwd waar we waren en wat we daar zoal hebben geleerd? Lees dan snel verder op onze website.

6. De internetsnelheid van je abonnement, hoe zit dat?

Internet is niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. We worden er steeds meer afhankelijk van. Dat betekent dat stabiel maar ook een sneller internet belangrijk is. Met de komst van glasvezel is het internet aanzienlijk verbeterd. Je kunt bij een glasvezelinternetabonnement ook kiezen voor een hogere internetsnelheid dan bij DSL of kabel. 1 Gbit/s is vaak de hoogst aangeboden snelheid, maar er zijn ook abonnementen waarbij je kunt kiezen voor 100 Mbit/s. Wat houdt internetsnelheid in, wat kun je ermee en waarom haal je - in het geval van een 1 Gbit/s abonnement - niet altijd die volledige snelheid? Tijd om hier wat dieper op in te duiken!

7. Freedom pre-order bestelbaar op netwerk Open Dutch Fiber

Goed nieuws! Je kunt nu een pre-order plaatsen voor een internetabonnement van 1 Gbit/s voor 51 euro per maand* in een aantal gebieden op het netwerk van Open Dutch Fiber (ODF). In deze gebieden ligt nu minimaal één jaar het glasvezelnetwerk van ODF en dat betekent dat de exclusiviteit, waarbij T-Mobile als eerste en enige provider internet mag leveren, voorbij is. Freedom gaat nu hard aan de slag met de technische implementatie voor de levering van je internetabonnement op dit netwerk. Naar schatting is dat binnen nu en enkele maanden. Anco, CEO van Freedom, is erg blij met deze ontwikkeling. "Het doet ons deugd dat na meer dan een jaar wachten de eerste delen van het netwerk opengaan. Zo is er eindelijk sprake van eerlijke concurrentie.” legt hij uit. Benieuwd naar de gebieden? Lees het artikel of doe de postcodecheck.

8. Wijzigen e-mailadres voor factuur

Wanneer je klant wordt van Freedom dan krijg je daar een @freedom.nl e-mailadres bij. Standaard staat bij ons ingesteld dat je factuur naar dat e-mailadres wordt verzonden. Dat komt omdat je @freedom.nl mail meekijkvrije e-mail is. Maar als je de factuur liever op een ander e-mailadres ontvangt, omdat je die zelf het meeste gebruikt, is dat geen probleem! Je kunt dit heel gemakkelijk zelf wijzigen via de volgende stappen: “hoe pas ik het e-mailadres aan waarop ik mijn factuur ontvang?”.