Naar de inhoud Naar het menu

Nieuwsbrief 61

1. Waarom Freedom bestaat (en moet blijven bestaan)

Het is niet makkelijk om een internetprovider op te zetten. En al helemaal niet in deze tijd. Een paar grote partijen zijn dominant aanwezig en maken het voor de kleintjes praktisch onmogelijk om overeind te blijven. Dat merken wij ook! Mede hierdoor hebben we ervoor gekozen een strategische samenwerking aan te gaan met internetprovider TriNed. Ook schreven we afgelopen maand een brief aan toezichthouder ACM over de noodzaak van eerlijke toegang.

2. Tweak moet blijven?

Gisteren werden we verrast door het nieuws dat Tweak stopt als internetprovider. Wederom wordt een kleine provider opgeslokt door een grote provider, in dit geval: Odido (voorheen T-Mobile). Wij vinden het erg jammer dat deze sympathieke bevriende provider gaat verdwijnen. Tweak is voor ons erg belangrijk, zo heeft ze er mede voor gezorgd dat Freedom kon starten op het moment dat KPN de stekker uit XS4ALL trok. Ben je Tweak-klant en wil je eventueel overstappen? We hebben een cadeautje voor je om de pijn te verzachten.

3. Freedom start proeftuin om de digitale kloof te dichten

Freedom ziet internet als een basisvoorziening waar iedereen recht op heeft. We staan immers voor een open en veilig internet, dat voor iedereen toegankelijk moet zijn. “Dat is het op dit moment niet. We hebben daarom direct toegezegd toen 48percent.org ons in 2021 vroeg mee te doen aan Proeftuin Digitaal Meedoen Westerkwartier. Dit project draagt bij aan onze missie en staat ons daarom op het Freedom-lijf geschreven.” Legt Anco (CEO Freedom) uit. De proeftuin gaat na een uitgebreid vooronderzoek nu op zoek naar deelnemers. In dit artikel leggen we je meer uit over de proeftuin.

4. Verminderde bereikbaarheid i.v.m. vakanties en griepgolf

Op dit moment heeft Freedom helaas te maken met veel afwezigen i.v.m. zowel vakanties als een griepgolf. De wachtrijen kunnen om die reden iets verder oplopen dan normaal. Uiteraard zullen degene die aanwezig zijn hun best doen om jullie zo goed en snel mogelijk te helpen. 

5. Kom jij ook naar de Freedom ledendag 10 november?

In de vorige nieuwsbrief schreven we al over de ledendag. Wil je hierbij aanwezig zijn? Er zijn nog plekken! Bekijk het programma en meld je dan aan. 

Freedom organiseert ieder jaar een ledendag, zo ook dit jaar op 10 november 2023 bij BITMeetMe in Ede. Tijdens de ledendag blikken we niet alleen kort terug en vooruit, maar vinden we het belangrijk dat onze leden vragen kunnen stellen of een discussie kunnen aangaan met onze medewerkers.

6. Installatie vanaf nu door monteurs HetGlasvezelTeam

Sindskort werkt Freedom voor de installatieservice samen met HetGlasvezelTeam. Zij verzorgen de coördinatie, planning en leveren de monteurs aan. Freedom biedt de installatieservice aan wanneer je een abonnement besteld. Je kunt alleen gebruikmaken van de installatieservice in combinatie met een huurmodem of koopmodem van Freedom. 

Voorheen werkte Freedom samen met Roamler Tech. Vanwege de strategische samenwerking die Freedom onlangs is aangegaan met TriNed, is besloten vanaf nu gebruik te maken van de monteursdienst van TriNed 'HetGlasvezelTeam'. Door samen te werken kunnen we gezamenlijke inkoopvoordelen realiseren en nog efficiënter werken.

7. Freedom staat op een aantal glasvezelmarkten

Regelmatig wordt er op nieuwe plekken in Nederland glasvezel aangelegd. Bewoners van die regio hebben dan vaak keus uit een aantal internetproviders. Op deze manier is er voor iedereen een passend abonnement. Vaak organiseert het netwerk voor deze nieuwe gebieden een glasvezelmarkt of organiseren de providers zelf een infodag. Freedom is de komende tijd te vinden op een aantal verschillende glasvezelmarkten en informatieavonden. Bekijk de agenda hier.

Mocht je in een van deze gebieden wonen en een vraag hebben over glasvezel of over een internetabonnement, kom dan gezellig langs, we helpen je graag!

8. De Freedom appeltaart-test 

Regelmatig krijgen we appeltaart bij Freedom. Vaak willen klanten ons bedanken, een hart (lees appeltaart) onder de riem steken of neemt een Freedom-teamlid er eentje mee voor een verjaardag. We vonden het daarom leuk om een aantal appeltaarten aan een test te onderwerpen op 5 oktober, nationale appeltaartdag! Waarom ontvangt Freedom toch altijd appeltaarten en geen kersenvlaai? Lees op de website meer over de historie!