Naar de inhoud Naar het menu

Nieuwsbrief 62

1. Freedom bestaat 4 jaar

Op 11 november 2023 blies Freedom alweer 4 kaarsjes uit. En zoals elk jaar organiseerden we daarom ook dit jaar de ledendag. Een verjaardag is natuurlijk een mooi moment om terug te kijken en vooruit te blikken! Op de ledendag waren veel van onze fantastische teamleden aanwezig en dat maakte het gebeuren extra gezellig. Lees op onze website een kort verslag van de avond

2. Internet als basisvoorziening, kies voor Freedom

Internet als basisvoorziening, veilig en meekijkvrij. Dat is waar wij voor staan. Stem Freedom. Klik hier voor ons (verkiezings)programma;-)

3. The Privacy Collective heeft jouw hulp nodig

The Privacy Collective komt op voor de privacy van internetgebruikers en heeft jouw hulp nodig.

Steun de rechtszaak
Al eerder hadden we het over de rechtszaak tegen techreuzen Salesforce en Oracle. De rechtbank heeft de zaak niet in behandeling willen nemen. Daarom heeft de stichting namens miljoenen Nederlandse internetters hoger beroep ingediend. Om het hoger beroep te laten slagen werkt Freedom mee. Maar nu hebben we ook jouw hulp nodig!

Teken de petitie
Grote hoeveelheden persoonsgegevens van internetgebruikers worden nog sneller verzameld doordat tracking technologie voortdurend in ontwikkeling is. Big tech verdient miljarden door massaal onze privacyrechten te schenden. Ze verkopen gebruikersprofielen aan de hoogste bieder, achter onze rug om en zonder toestemming. The Privacy Collective is daarom met partners een petitie gestart: bescherm Nederlandse burgers tegen online tracking.

4. Onze internetveiligheid is weer in het geding

In een open brief gaf een grote groep internationale wetenschappers en experts begin deze maand aan zich grote zorgen te maken over het wetsvoorstel EIDAS. Dit wetsvoorstel zou onze internetveiligheid verzwakken.

Europarlementariër en rapporteur cybersecurity Bart Groothuis (VVD) geeft na last minute onderhandelingen aan goede hoop te hebben dat er positieve aanpassingen worden gedaan aan de EU-voorstellen.

5. De websitefunctie op MIJNFreedom stopt 

Vanaf 1 januari 2024 stoppen we met het aanbieden van de websitefunctie op MIJNFreedom. De functie wordt aangeboden door onze mailpartner Soverin. Het ondersteunen en onderhouden van de websitefunctie op MIJNFreedom blijkt te arbeidsintensief voor Soverin. In verhouding weegt de hoeveelheid werk niet op tegen het aantal gebruikers van de dienst en daarom is besloten hiermee te stoppen.

6. Freedom is aangesloten op het netwerk van Open Dutch Fiber

Goed nieuws! Vanaf nu is Freedom aangesloten op het netwerk van Open Dutch Fiber. Dat betekent dat degenen die een pre-order hebben geplaatst èn een glasvezelaansluiting hebben in de woning, worden overgezet naar Freedom Internet. Zij ontvangen spoedig een mail met meer informatie over hun nieuwe internetabonnement.

Let op: nog steeds geldt dat we alleen in de gebieden kunnen leveren waar nu minimaal één jaar of langer het glasvezelnetwerk van ODF ligt en actief is. Dit betekent dat de exclusiviteit, waarbij Odido (voorheen T-Mobile) als eerste en enige provider internet mag leveren, in deze gebieden voorbij is. Je leest er meer over in een eerder nieuwsbericht.

7. Bestel nu een goedkoper glasvezelabonnement in Gooise Meren

Freedom levert sinds een tijdje ook glasvezel internetabonnementen via de belichter Fiber Crew over het netwerk van KPN. Door de samenwerking met Fiber Crew kan Freedom Internet een goedkoper internetabonnement aanbieden op het netwerk van KPN. Fiber Crew is al actief in een aantal plaatsen. En we hebben goed nieuws! Bussum en Naarden, oftewel de Gooise Meren, kunnen nu namelijk ook aan dit rijtje plaatsnamen worden toegevoegd. Je ontvangt dan al een 1 Gbit/s glasvezel internetabonnement voor 51 euro, waar je tot voor kort nog 76 euro moest betalen voor dezelfde snelheid.

Daarnaast is Veenendaal ook toegevoegd aan de gemeentes waar we direct een abonnement kunnen leveren.

Benieuwd welk abonnement er op jouw adres leverbaar is? Doe de postcodecheck