Naar de inhoud Naar het menu

Tactical Media Meetup #1 op 28 april 2022 om 20:00 @ Waag

Hoe navigeer je door het landschap van (des)informatie?

nieuws/220422-tactical-media-meetup.png

De Tactical Media Room is afgelopen februari opgericht, nadat Rusland Oekraïne binnenviel. De TMR onderzoekt initiatieven en verbindt verschillende initiatiefnemers, die ondersteuning bieden aan onafhankelijke pers, journalisten, redacties en burgerinitiatieven uit Oekraïne, Rusland en Belarus. Op 28 april organiseert de TMR haar eerste Tactical Media Meetup van 20.00 tot 22.00 uur in de Waag, Amsterdam. 

Tijdens deze eerste publieke bijeenkomst wordt de TMR geïntroduceerd door Marleen Stikker. Vervolgens komen experts met een verschillend perspectief aan het woord. Hoe baan je je een weg in het huidige (des)informatielandschap? Hoe bepaal je objectiviteit? En hoe vindt je support tijdens de complexe geopolitieke oorlogsvoering tegen de menselijkheid die momenteel in Europa plaatsvindt? Samen met de bezoekers wordt onderzocht wat de impact is op het publieke bewustzijn en hoe toegang tot betrouwbare informatie in tijden van oorlog mogelijk blijft. 

Zien we je daar?
Freedom staat voor vrijheid van informatie en maakt zich hard voor persvrijheid. Daarom dragen we al vanaf de oprichting bij aan de Tactical Media Room. We zijn daarom uiteraard van de partij. Zien we jou ook op de Technical Media Meet-up?

Voor meer informatie en het bestellen van tickets kun je terecht op de website van Waag: https://waag.org/en/event/tactical-media-meetup-1-how-navigate-disinformation-landscape