Naar de inhoud Naar het menu

Freedom werkt samen met diverse partijen die bewezen hebben kwalitatief hoogstaande diensten te kunnen leveren en die onze doelstellingen onderschrijven.

E-mail
Voor e-maildiensten werkt Freedom intensief samen met Soverin, een bedrijf dat gespecialiseerd is in veilige e-mail. De beheerders van Soverin werken zo intensief samen met Freedom, dat we hen als collega's beschouwen. We delen opvattingen over eerlijk internet, waarbij de klant betaalt voor een dienst en de aanbieder de privacy van de klant volledig respecteert

Internet
Freedom Internet had niet kunnen starten zonder de hulp van Cambrium. In de avonduurtjes werden de eerste netwerkschetsen samen met Cambrium gemaakt. Ook niet onbelangrijk, Freedom kon gebruikmaken van het WBA-contract van Cambrium. Hierdoor kon Freedom vanaf het begin een vangnet bieden voor alle XS4ALL klanten op het KPN netwerk die wilden overstappen naar Freedom. Daarnaast is Freedom steeds op steeds meer glasvezelnetwerken actief. Landelijk via het netwerk van KPN en Glaspoort en regionaal via diverse andere partijen. Je vindt het overzicht van de netwerken op deze pagina

Televisie
Freedom internet heeft gekozen voor CANAL+ als leverancier voor televisiediensten. De samenwerking is het resultaat van een diepgravende dialoog over privacy. CANAL+ en Freedom hebben een gezamenlijke verantwoordelijkheidsovereenkomst afgesloten. Daardoor is de privacy van Freedom-klanten die een abonnement nemen bij CANAL+ maximaal geborgd.

Telefonie
De telefonie-abonnementen van Freedom worden geleverd in samenwerking met Voipgrid, de leverancier van Voys. Voipgrid is een partij die ruime expertise heeft in het leveren van vaste telefonie over het internet. Voys wilde dat het XS4ALL-gedachtegoed behouden bleef en een nieuwe provider starten leek hen daarbij het juiste plan. Toen het actiecomité overging tot 'Plan B - We beginnen Freedom Internet', ondersteunde Voys Freedom Internet op meerdere manieren. Zo hebben ze ook bijgedragen aan de crowdfunding-campagne.

Hosting
Voor de dienst shared webhosting van Freedom werken we samen met Procolix en Metaregistrar

Modems
AVM is de leverancier van onze modems. AVM is een gespecialiseerde partij die veel ervaring heeft met internetproviders. Freedom levert bij alle abonnementen uitsluitend FRITZ!Box modems. Deze modems worden vooraf klaargemaakt met de juiste software, zodat je heel eenvoudig het doe-het-zelf pakket kunt installeren. Je kunt natuurlijk ook je eigen modem gebruiken. Lees hier meer over onze modems.

Logistieke partner
Freedom heeft BNS geselecteerd als partij voor de logistiek. BNS is een ervaren organisatie, met een goede reputatie en veel ervaring in de logistiek bij internetproviders. BNS denkt proactief mee om de privacy van onze abonnees te beschermen.

Merchandise
Eigen Label ontwerpt en levert de kledinglijn voor Freedom medewerkers en onze monteurs. Op ons wensenlijstje staat om de T-shirts, vesten, hoodies en caps in de toekomst ook te verkopen via een Freedom webshop.

Betalingen
Bluem faciliteert voor Freedom het e-mandaat. Dat is de digitale machtiging die je aan ons afgeeft via je eigen bank. BlueM is een geaccrediteerde partij. Het systeem dat BlueM voor de machtiging gebruikt heet ViaMijnBank. Je wordt verwezen naar de beveiligde omgeving van je eigen bank en handelt de machtiging daar af. Dit is dus een veilige manier om ons te machtigen het abonnementsgeld af te schrijven.  

Mollie is onze betaaldienstprovider. Founding Members konden zich aanmelden voor een Freedom mailadres en betalen via Mollie. Nu gebruiken we Mollie om je een betaallinkje te sturen. Je wordt via de link verwezen naar een pagina van Mollie waar je kunt kiezen voor betaling via creditcard of via iDeal. De betaling wordt afgehandeld in de beveiligde omgeving van je eigen bank of creditcard maatschappij.

Strategische samenwerking
TriNed en Freedom werken samen op het gebied van inkoop, support, techniek en nog te ontwikkelen diensten.

Partners vanaf de start
Vanaf het prilste begin werkt Freedom samen met partijen met een enorme idealistische drive, open culturen en technisch zeer hoogstaande kennis:

Community
Daarnaast zijn er heel veel mensen die vrijwillig meehielpen aan de totstandkoming van Freedom. Niet alleen zij, maar ook alle nieuwe Freedom vrienden, helpen ons om de dromen van Freedom werkelijkheid te maken. Deze hechte Freedom-community draagt continu bij aan het realiseren van onze maatschappelijke en bedrijfsmatige doelen. Dank daarvoor!