Naar de inhoud Naar het menu

Samenwerking / onze partners

Freedom werkt samen met diverse partijen in de markt die bewezen hebben kwalitiatief hoogstaande diensten te kunnen leveren en die onze doelstellingen onderschrijven.

E-mail

Voor e-mail diensten werkt Freedom intensief samen met Soverin, een bedrijf dat gespecialiseerd is in veilige e-mail. De beheerders van Soverin werken zo intensief samen met Freedom, dat we hen als collega's beschouwen. We delen opvattingen over eerlijk internet, waarbij de klant betaalt voor een dienst en de aanbieder de privacy van de klant volledig respecteert

Televisie

Freedom internet heeft gekozen voor Canal Digitaal als leverancier voor televisiediensten. De samenwerking is het resultaat van een diepgravende dialoog over privacy. Canal Digitaal en Freedom hebben een gezamenlijke verantwoordelijkheidsovereenkomst afgesloten. Daardoor is de privacy van Freedom-klanten die een abonnement nemen bij Canal Digitaal maximaal geborgd.

Telefonie

De telefonie-abonnementen van Freedom worden geleverd in samenwerking met Voipgrid, de leverancier van Voys. Voipgrid is een partij die ruime expertise heeft in het leveren van vaste telefonie over het internet. Voys wilde dat het XS4ALL-gedachtegoed behouden bleef en een nieuwe provider starten leek hen daarbij het juiste plan. Toen het actiecomité overging tot 'Plan b - 'We beginnen Freedom Internet', ondersteunde Voys Freedom Internet op meerdere manieren. Ze heeft bijgedragen aan de crowdfundingcampagne en daarnaast zijn ze vooral op de achtergrond bezig geweest met voorbereidingen om de telefoniedienst van Freedom te kunnen faciliteren.

Hosting

Voor de dienst shared webhosting van Freedom werken we samen met Metaregistrar. Metaregistrar loopt voorop bij het implementeren van de nieuwste trends en ontwikkelingen in de markt. Ze bieden een betrouwbaar platform.

Serverruimte

Collega-provider BIT voorziet Freedom van serverruimte. Zij huisvesten de servers die het zoemend hart van Freedom vormen. BIT en de medewerkers van Freedom gaan ‘way back’. We vinden dezelfde kernwaarden belangrijk en nemen openlijke standpunten in als het gaat over politieke zaken die met internet te maken hebben. In 2005 stond we bijvoorbeeld zij-aan-zij op de barricades tegen de bewaarplicht. Alle kamerleden kregen een t-shirt met de tekst www.bezwaarplicht.nl toegestuurd. Met deze ludieke actie werden leden van het Nederlands parlement opgeroepen gehoor te geven aan de bezwaarplicht tegen de bewaarplicht. 

Modems

AVM is de leverancier van onze modems. AVM is een gespecialiseerde partij die veel ervaring heeft met internetproviders.  Freedom levert bij alle abonnementen uitsluitend FRITZ!Box modems. Freedom levert typenummers FRITZ!Box 7590, FRITZ!Box 7583, FRITZ!Box 5490, FRITZ!Box 5530.

Alle modems worden vooraf klaargemaakt met de juiste software waardoor het heel eenvoudig is om het doe-het-zelf pakket te installeren. Wil je liever je eigen modem gebruiken? Geen probleem bij Freedom, je kunt het abonnement ook zonder modem bestellen. Wij geven je dan € 2,- korting per maand op de abonnementsprijs. 

Logistieke partner

Freedom heeft BNS geselecteerd als partij voor logistiek. BNS is een ervaren organisatie, met een goede reputatie en veel ervaring met logistiek bij internetproviders. BNS denkt pro-actief mee om de privacy van onze abonnees te beschermen.

Merchandise

Eigen Label ontwerpt en levert de kledinglijn voor Freedom medewerkers en onze monteurs. De t-shirts, vesten, hoodies en caps gaan we in de toekomst ook verkopen via een webshop op de Freedom website.

Betalingen

Bluem faciliteert voor Freedom de eMandate. Dat is de digitale machtiging via je bank. BlueM is een geaccrediteerde partij, lees er hier meer over. Het systeem dat BlueM voor de machtiging gebruikt heet ViaMijnBank.

Partners vanaf de start

Vanaf het prilste begin werkt Freedom samen met partijen met een enorme idealistische drive, open culturen en technisch zeer hoogstaande kennis:

  • Stichting Bits of Freedom heeft ons het domein freedom.nl in bruikleen gegeven, door middel van een bijzondere constructie;
  • De promofilmpjes voor de crowdfunding zijn gemaakt door ClicknLink en Not Guilty Media;
  • WIM design ontwierp ons logo;
  • The Yellow Web maakte onze eerste website
  • Daarnaast zijn er heel veel mensen die vrijwillig meehielpen aan de totstandkoming van Freedom. Zij, en inmiddels vele nieuwe vrijwilligers, helpen ons om de doelen van Freedom werkelijkheid te maken. Deze hechte Freedom-community draagt continu bij aan het realiseren van onze maatschappelijke en bedrijfsmatige doelen. Dank daarvoor!