Naar de inhoud Naar het menu

Waar Freedom voor staat

Freedom gaat door het vuur voor een veilig en vrij internet. Vrij van datahebzucht, vrij van de macht van het geld, vrij om het internet te gebruiken zoals het ooit bedoeld was. Dit zie je terug in onze diensten, in onze samenwerkingen, maar ook in onze medewerkers. Bij Freedom werken bevlogen, betrouwbare en deskundige mensen met een hart voor een beter internet. 

Ethisch ondernemerschap en privacybescherming

We streven naar een nieuw en verantwoord type onderneming. Een bedrijf dat vasthoudt aan idealen. Een bedrijf die klanten een goed product levert met de beste service. Een bedrijf zonder aandeelhouders die de dienst uitmaken en die winst belangrijker vinden dan kwaliteit.

Privacybescherming is een van de pijlers van de kwaliteit van de dienstverlening van Freedom. Ons verdienmodel is het verkopen van abonnementen, niet van persoonsgegevens. We verwerken nooit méér persoonsgegevens dan strikt noodzakelijk is voor de dienstverlening. We loggen en bewaren persoonsgegevens minimaal. En bij een vraag of wijziging van je abonnement, houden de medewerkers zich strikt aan het verificatiebeleid. 

Vasthouden aan idealen

Freedom Internet BV valt onder Stichting Appeltaart. De stichting bewaakt het ideologisch gehalte van de BV en houdt deze continu actueel. Deze bijzondere juridische structuur zorgt ervoor dat we ons niet verliezen in commerciële verleidingen. De stichting zorgt er ook voor dat er geen vijandelijke of anderszins ongewenste overnames plaatsvinden.

Daarnaast dienen de medewerkers van Freedom zich aan te sluiten bij de idealen van Freedom. Tot slot hebben we de domeinnaam freedom.nl in bruikleen van Bits of Freedom. Zij kunnen deze domeinnaam terugeisen wanneer we niet bij de les blijven. We hebben er dus letterlijk baat bij om onze idealen na te streven! 

Oprechte aandacht voor klanten

Freedom ziet klanten als leden, en die behandelen we met aandacht en respect. Daarom nemen we gewoon de tijd die nodig is om iemand goed te helpen. Wij geloven niet in een callcenter met scripts. De bevlogenheid van onze medewerkers onderscheidt ons van veel andere bedrijven. Onze helpdesk bestaat uit professionals die de tools en kennis hebben om problemen echt op lossen. Jaarlijks organiseren we een 'ledenvergadering' waarin klanten kunnen meepraten over het gevoerde en te voeren maatschappelijk beleid. 

Veiligheid en technische vrijheid

We kopen alleen topkwaliteit hard- en software in en hebben hierdoor een van de veiligste netwerken. We garanderen onze leden maximale technische vrijheid en autonomie. Denk aan hardware, encryptie, VPNs, bescherming tegen spyware en andere tools voor privacybescherming.