Naar de inhoud Naar het menu

Sponsoring

Freedom ondersteunt een aantal organisaties en evenementen via sponsoring. Soms met geld en soms op een andere manier. Hieronder vindt je een overzicht.

Je leest meer over Freedom op de pagina maatschappelijke initiatieven

noyb

noyb is opgericht door Max Schrems in 2019 en gevestigd in Wenen. noyb staat voor 'non of your business'. Deze non-for-profit organisatie voert actie, dient klachten in en stapt naar de rechter om de verplichtingen uit de privacywet af te dwingen. Ze noemt zichzelf een handhavingsplatform. Om dit voor elkaar te krijgen werkt noyb samen met IT security, privacy NGO's en consumentenbeschermers. 

De organisatie wil onafhankelijk van de overheid opereren, daarom neemt zij geen subsidie aan. noyb bestaat door giften, lidmaatschap en via sponsoring. Niet elk bedrijf kan sponsor worden! Ook wij moesten duidelijk maken wat onze intenties zijn en hoe wij ons werk als commercieel bedrijf met idealen precies uitvoeren. De eerste ontmoeting tussen noyb en Freedom ging gelukkig erg goed. Daarom zijn we sinds 2021 trotse sponsor van noyb!

Wil je meer lezen over noyb? Check dan het dossier op onze website.

Petities.nl

Freedom Internet en Vereniging Open Domein zijn een overeenkomst aangegaan voor de hosting van de website petities.nl, hét platform in Nederland waar iedereen makkelijk en eenvoudig zelf een petitie kan starten. De site blijft onverminderd populair in het gebruik om maatschappelijke vraagstukken aan de kaak te stellen. Aangezien Freedom deze website een belangrijke bouwsteen vindt voor een vrij en open internet, verzorgt Freedom voor petities.nl voor een betrouwbare en privacyvriendelijke hostingomgeving voor de komende jaren.

Sinds oktober 2020 werken we samen met Procolix om kwalitatief hoogstaande hosting aan te bieden, met maximale aandacht voor veiligheid. De sponsoring van Petities.nl is voor ons niet meer dan logisch: de oorsprong van Freedom ligt in de petities van XS4ALL Moet Blijven uit 2019, we delen de passie voor het strijden om digitale burgerrechten en het ondersteunen van maatschappelijke acties vanuit burgers.

De pagina wordt nog verder gevuld met informatie over sponsoring.