Naar de inhoud Naar het menu

De strijd van Moonback tegen de Big-Tech

Freedom Internet koos bij de oprichting voor het bedrijfsmodel Steward Ownership. Steward Ownership is een eerlijk en duurzaam bedrijfsmodel waarbij de missie leidend is. We vinden het dan ook heel mooi om te zien dat er steeds meer bedrijven ontstaan waarbij de missie voorop staat. Op deze manier kun je als bedrijf ook echt impact maken. Een van die bedrijven is Moonback. Opgericht door Niels Meijssen naar aanleiding van een post op LinkedIn. In deze post werd vermeld dat een Big-Tech bedrijf kon rekenen op een enorme staatsteun in Corona-tijd. Dit terwijl er miljarden aan dividend aan de aandeelhouders van het bedrijf werd uitgekeerd. Vanwege veel kritiek werd de steun terugbetaald.

Niels ontving veel support op zijn post en besloot Moonback op te richten, een eerlijk boekingsplatform zonder winstmaximalisatie. Moonback laat hiermee in de hotelwereld zien dat het anders kan. Met eerlijke prijzen en annuleringsvoorwaarden voor iedereen en een lagere commissie dan andere boekingssites.

Een dappere strijd tegen een grote Big-Tech reus. Om hun missie voort te zetten, zijn zij net als wij afgelopen jaar, een crowdfunding gestart. Voor alle duidelijkheid, Freedom heeft geen belang in dit platform of in deze crowdfunding, maar we vinden het initiatief het vermelden waard. Of je Moonback wel of niet steunt is uiteraard geheel jouw eigen keuze.

Wil je meer weten? Ga naar https://crowdaboutnow.nl/campagnes/moonback voor het hele verhaal.