Naar de inhoud Naar het menu

Nieuwsbrief 16

nieuws/vanaf-nu-kan-iedereen-klant-worden-bij-freedom.png
  1. Freedom Internet voor iedereen in Nederland
  2. Freedom gaat leveren over glasvezelnetwerk T-Mobile
  3. Naar rato retourbetaling aan Founding Members 
  4. Omruilactie tv-ontvangers gestart
  5. Computable awards 2020 -> Stem op Freedom!

1. Freedom Internet voor iedereen in Nederland

Het is zover! Vanaf nu kan iedereen bij Freedom een internetabonnement bestellen, met of zonder TV en Bellen. Kijk welke snelheid beschikbaar is op jouw adres en meld je aan. Klanten die 1 jaar vooruitbetalen krijgen 1 maand korting.

Tot voor kort konden alleen Freedom Founding Members internet bestellen bij Freedom. Zij kunnen zich uiteraard blijven aanmelden; Founding Members behouden hun status van Founding Member. Kijk hier voor meer informatie.

2. Freedom gaat leveren over glasvezelnetwerk T-Mobile

Freedom werkt aan nieuwe internetdiensten en aan uitbreiding van het internetabonnement. Zodra we daar meer over kunnen aankondigen, melden we dat via onze nieuwsbrief. 

Vanaf januari 2021 gaan Freedom Internet en T-Mobile samenwerken. Freedom wil via het T-Mobile glasvezelnetwerk 1 GB internetverbindingen aanbieden voor € 49,- per maand. Freedom klanten kunnen straks kosteloos switchen tussen netwerkleveranciers en hoeven geen nieuw jaarcontract af te sluiten. T-Mobile is gestart met de aanleg van een glasvezelnetwerk in Den Haag en recentelijk ook in Eindhoven. Verdere uitbreidingsplannen voor andere regio’s zijn in de maak. Hier vind je de samenwerking met T-Mobile.

3. Naar rato retourbetaling aan Founding Members 

Toen Freedom op 11 november 2019 haar website opende, meldden duizenden Founding Members zich voor een e-mailaccount. Zij betaalden eenmalig € 50,-. Freedom beloofde het abonnementsgeld ‘naar rato’ retour te storten, zodra zij hun eenmalige aanschaf omzetten in een vast internetabonnement. Klanten ontvangen een creditfactuur en krijgen het naar rato bedrag teruggestort op het rekeningnummer dat bij ons bekend is of het wordt verrekend met een openstaande factuur. De naar rato retourbetaling geldt alleen voor de Founding Member abonnementen die worden omgezet in een internetabonnement. 
 
Sommige Founding Members willen het naar rato bedrag niet retour en willen het schenken aan Freedom. Dat is echt heel aardig, maar voor ons lastig te verwerken. Doneren aan Bits of Freedom is altijd een goed alternatief. Zo draag je direct bij aan de maatschappelijke initiatieven waar ook Freedom zich sterk voor maakt. 

4. Omruilactie tv-ontvangers gestart

De eerste Freedom klanten met een TV-abonnement hebben een tv-ontvanger in bruikleen gekregen die niet voldoet aan onze kwaliteitsnormen. Nieuwe klanten krijgen sinds kort de nieuwe tv-ontvanger en die werkt veel beter. Omdat we iedereen goede kwaliteit willen leveren, zijn we een omruil actie gestart voor alle klanten met een oude tv-ontvanger. 

Alle klanten met een oude tv-ontvanger hebben inmiddels bericht gehad. Zij krijgen tussen 30 september en 3 oktober 2020 een nieuwe tv-ontvanger op hun thuisadres bezorgd. In een overzichtelijk stappenplan leggen we uit hoe we de omruilactie opzetten. Klanten die meerdere tv-ontvangers hebben, sturen we natuurlijk meerdere vervangende tv-ontvangers op. 

Speciaal voor deze omruilactie hebben we een community geactiveerd. De Freedom Helpdesk levert geen ondersteuning voor de omruilactie. 

5. Computable awards 2020 -> Stem op Freedom!

“Freedom kiest er bewust voor om hoogwaardige technologische diensten en state of the art beveiliging na te streven. Waar andere providers veelal inzetten op 3-in-1 pakketten, waarbij gemak en winstmaximalisatie de belangrijkste uitgangspunten zijn, streeft Freedom naar maximale beveiliging, staat het beschermen van privacy en de strijd tegen datadeling bovenaan en wordt actief een maatschappelijke positie ingenomen op het gebied van digitale burgerrechten. De consument wordt hierbij dus niet als klant gezien, maar meer als lid van een gemeenschap die vecht voor belangrijke waarden.“
 
Dat staat in het lovende juryrapport van de Computable Awards, waar Freedom Internet is genomineerd in de categorie ‘startup van het jaar 2020’. Om te kunnen winnen moeten we nu zoveel mogelijk online stemmen verzamelen; geen eenvoudige taak voor een internetprovider die klanten waarschuwt en beschermt tegen het delen van data.
 
Uiteraard hebben we Computable vakkundig aan de tand gevoeld om zéker te zijn dat zij alle gegevens verkregen via het stemproces nooit met derden zal delen en uitsluitend zal gebruiken om achteraf te kunnen aantonen dat de uitkomst van de Award rechtsgeldig is. 
 
Heb jij nog niet op Freedom gestemd? Help ons dan winnen en stem!

Met hartelijke groet,
Team Freedom Internet