Naar de inhoud Naar het menu

Nieuwsbrief 54

1. Terugblik 2022

We kijken bij Freedom graag vooruit, maar soms is het ook goed om juist even stil te staan en terug te kijken naar alles wat je het afgelopen jaar gedaan hebt. De overgang van het oude naar het nieuwe jaar, was een mooi moment voor een overzicht van 2022! Lees je mee? 

2. Word je of ken je onze nieuwe collega?

Freedom groeit en ook het helpdesk team wordt groter. Het aantal medewerkers groeit relatief minder hard dan het aantal vragen dat we dagelijks ontvangen van klanten. We zijn daarom weer op zoek naar een nieuwe collega die deze afdeling komt versterken. Lijkt deze vacature jou op het lijf geschreven of ken je iemand die dit wel ziet zitten? Bekijk en deel de vacature. Reageren kan t/m woensdag 8 februari 2023.

3. Dag van de privacy 2023

Op zaterdag 28 januari was het de dag van de gegevensbescherming: data protection day. Deze dag is je misschien beter bekend als de dag van de privacy. In dit artikel vertellen we je meer over de gehele week die in het teken van de privacy stond met onder andere de nationale privacy conferentie en privacycamp.

4. Securitybeleid is nooit af

Eind 2022 is er een security-audit uitgevoerd bij Freedom. Bij een security-audit wordt gekeken naar kwetsbaarheden in de systemen en de organisatie van een bedrijf. Zwakke plekken en blinde vlekken worden zichtbaar en kunnen direct door het bedrijf worden aangepakt. Aan de hand van het onderzoek wordt het bestaande securitybeleid aangescherpt. Om dit onderzoek goed te doen is een kritische blik door een externe nodig. De security-audit bij Freedom werd uitgevoerd door onderzoeker en ethical hacker Jesse van der Berg. 

5. Goed nieuws over internetverbindingen via Fiber Crew

Sinds 27 januari is het weer mogelijk om een verbinding via Fiber Crew bij ons aan te vragen. De orderaanvraag is enige tijd stopgezet vanwege problemen bij het leveren van de verbinding. Eind november gaven we hierover de laatste update. In de tussentijd hebben we nauw samengewerkt met Fiber Crew om deze problemen te verhelpen. We zijn blij nu te kunnen melden dat alles is opgelost en leggen je in dit bericht graag meer uit over de problemen en oplossingen. 

6. Freedom via Open Dutch Fiber Netwerk?

Sinds enige tijd legt Open Dutch Fiber (ODF) in veel gebieden een glasvezelnetwerk aan. Ze hebben als doel binnen enkele jaren ruim 1 miljoen huishoudens te voorzien van een glasvezelaansluiting. Freedom krijgt daarom veel vragen of, en zo ja wanneer, we ook op dit netwerk een internetverbinding kunnen leveren. We geven je daarom graag een update op onze website. 

7. Televisie updates

Nieuwe tv-zenders:
Vanaf 7 februari zijn er twee nieuwe tv-zenders toegevoegd aan de zenderlijst:

  • Basis pakket: Dreamworks - kanaal 91
  • Entertainment pakket: E! Entertainment - kanaal 510

Update: Canal Digitaal meldt dat de launch vandaag niet door kan gaan. De tv-zenders worden toegevoegd op 7 maart. 

Nieuwe weergave televisie:
Canal Digitaal heeft aangekondigd in februari enkele wijzigingen door te voeren in de weergave bij het kijken van televisie. Dat betekent dat wanneer je televisiekijkt via Canal Digitaal de knoppen op een andere manier worden weergegeven op je scherm. Je vindt er meer informatie over in het nieuwsbericht op de website.