Naar de inhoud Naar het menu

Nieuwsbrief 58

1. Anco in panel 'Misinformation in Wartime'

Anco was onlangs te gast bij Google op kantoor. Op uitnodiging van Kennedy van der Laan sprak hij op de mediarecht conferentie van MLRC. Hij zat samen met Giancarlo Fiorella van Bellingcat in het panel ‘Misinformation in Wartime’. Kennedy van der Laan is het advocatenkantoor dat ons ons helpt met onze rechtszaak. In dit panel werd o.a. onze rechtszaak besproken.


2. Adblockers: hoe werken ze en wat heb je eraan?

Al sinds mensen konden schrijven bestaan ze: advertenties. Op internet is dat eigenlijk niet anders; sinds het Web voor iedereen bereikbaar is geworden, halverwege de jaren '90, is online adverteren explosief gegroeid. Advertenties kunnen handig zijn, maar ook heel vervelend. Vandaar dat er zogenaamde 'Adblockers' bestaan, om te zorgen dat je zelf kunt bepalen wat je wel en niet te zien krijgt. We vertellen je er meer over in dit artikel! 


3. Meta moet betalen

Noyb (none of your business) uit Oostenrijk liet een paar weken geleden weten dat de Ierse toezichthouder met een baanbrekende beslissing is gekomen. De Ierse toezichthouder heeft namelijk bepaald dat Meta, het moederbedrijf van Facebook en Instagram, een boete moet betalen van 1,2 miljard euro. Ook moet Meta stoppen met het doorgeven van persoonsgegevens vanuit de EU naar de VS. Je leest er meer over in het artikel op onze website. 


4. Gewijzigde openingstijden

De openingstijden van Freedom zijn gewijzigd van 09.00 tot 17.00 naar 10.00 tot 18.00 uur. Meer informatie en onze contactgegevens vind je op onze website. 

Op 14 juli zijn we eenmalig een uurtje eerder gesloten i.v.m. een personeelsfeest.

We streven ernaar in de toekomst onze openingstijden uit te kunnen breiden. Zodra dat het geval is, laten we jullie dit uiteraard direct weten.


5. Wijziging tv-abonnement vanaf 1 augustus

Vanaf 1 augustus voegt Freedom een extra tv-abonnement toe aan het aanbod: TV Standaard. Dat betekent dat je vanaf dan kunt kiezen uit TV Standaard en TV Compleet. Daarnaast wijzigt vanaf 1 augustus ook de prijs van het huidige abonnement TV Compleet en van het optioneel toe te voegen pakket Entertainment. TV abonnees zijn hier per e-mail al over geïnformeerd. Meer informatie over het nieuwe aanbod en de prijzen vind je op onze website.


6. Update DELTA Fiber

Afgelopen jaar lieten we jullie weten dat Freedom internet gaat leveren over het glasvezelnetwerk van DELTA Fiber. Het betreft vooralsnog alleen glasvezelgebieden waar de vraagbundeling is gestart in oktober 2022 of later. Freedom is in de tussentijd druk bezig geweest met de technische implementatie en dat gaat goed. We gaan daarom nu de testperiode in. Zodra deze met succes is afgerond kan er een Freedom internetabonnement worden besteld in zowel de gebieden waar DELTA Fiber gaat aanleggen als de gebieden waar DELTA Fiber al ligt. We houden jullie op de hoogte. 

Ben je benieuwd welke abonnementen Freedom op het netwerk van DELTA gaat leveren? Op deze pagina vind je meer informatie.


7. Goedkoper glasvezelabonnement in Nijkerk

Freedom levert sinds kort ook glasvezel internetabonnementen via de belichter Fiber Crew over het netwerk van KPN. Door de samenwerking met Fiber Crew kan Freedom Internet een goedkoper internetabonnement aanbieden op het netwerk van KPN. Fiber Crew is al actief in een aantal plaatsen, namelijk Amersfoort, Almere, Hilversum, Soest, Leusden, Baarn en Lelystad. En we hebben goed nieuws! Nijkerk kan namelijk nu ook aan dit rijtje plaatsnamen worden toegevoegd! Je ontvangt dan al een 1 Gbit/s glasvezel internetabonnement voor 51 euro, waar je tot voor kort nog 76 euro moest betalen voor dezelfde snelheid.

Benieuwd welk abonnement er op jouw adres leverbaar is? Doe de postcodecheck.