Naar de inhoud Naar het menu

Nieuwsbrief 63

1. Voor de 4e keer Beste uit de Test Alles-in-1 Provider

Het blijft feest bij Freedom, want we zijn voor de vierde keer door de Consumentenbond uitgeroepen tot de Beste uit de Test ‘Alles-in-1 Provider’! Een topprestatie waar we heel erg blij mee zijn. Wederom dank aan alle Founding Members, Crowdfunders en klanten voor het vertrouwen dat jullie in ons tonen en blijven tonen!

2. Scriptieprijzen responsible internet bekend

Enige tijd geleden lieten we weten dat Freedom samen met SIDNfonds en Mijndomein op zoek waren naar de beste scripties op het gebied van responsible internet. Op 29 november vond de uitreiking voor deze prijzen plaats.

De jury ontving in totaal 17 scripties in de categorie responsible internet en kende de eerste prijs toe aan Max van der Horst voor zijn scriptie ‘Global Vulnerability Vigilance: Timely Disaster Notification using Internet-Scale Coordinated Vulnerability Disclosure’. De tweede prijs ging naar Yan Cong, voor haar scriptie ‘Anonymous dissent outside the motherland: Transnational activism on Instagram among overseas Chinese’. Namens Freedom van harte gefeliciteerd aan de prijswinnaars!

3. Fiber Operator biedt alternatief voor netwerk Cambrium

In oktober lieten we jullie weten dat Tweak stopt als internetprovider en dat daarmee ook het netwerk Cambrium verdwijnt. Freedom levert een aantal internetverbindingen over dit netwerk en heeft een alternatief gevonden. Via Fiber Operator leveren we voortaan in het betreffende gebied AON-verbindingen. Lees er meer over in het nieuwsartikel op onze website. 

4. Pre-order nu ook beschikbaar in gebieden waar DELTA al ligt

Het team van Freedom is de afgelopen tijd hard bezig geweest met de technische implementatie van Freedom op het DELTA Fiber netwerk. De testperiode is met succes afgerond. Vanaf nu is het daarom ook mogelijk in de gebieden waar DELTA Fiber al ligt een pre-order te plaatsen. De pre-orders worden in kleine groepjes door Freedom doorgezet. Per mail zal dan binnen een paar dagen na het doorzetten een plandatum worden gecommuniceerd.

Doe de postodecheck om te kijken welke abonnementen we op jouw adres leveren. Heb je al een abonnement bij Freedom, maar wil je deze graag wijzigen, ga dan naar deze pagina voor meer informatie.

5. Goedkoper abonnement in deze gebieden

Freedom levert over verschillende netwerken door heel Nederland en werkt met verschillende belichters. Hoe dit precies zit lees je in het artikel "Verschillende prijzen en diverse glasvezelnetwerken, hoe zit dat?". In een aantal gebieden waar Freedom al internet levert is Fiber Operator vanaf nu ook actief als belichter. Dit betekent dat we in Eindhoven, Meierijstad, Midden-Drenthe, Rosmalen, Uden en Ypenburg nu al een glasvezelabonnement van 1 Gbit/s kunnen leveren voor 51 euro per maand i.p.v. 76 euro per maand. Een groot verschil!

Heb je nog geen abonnement bij Freedom, doe dan de postcodecheck. Heb je al wel een abonnement en wil je deze wijzigen, ga dan naar de handleiding waarin we precies uitleggen hoe je dat doet. 

6. Abonnementen op het netwerk van Open Dutch Fiber, hoe zit het? 

We lieten je al weten dat we internet kunnen leveren op het netwerk van Open Dutch Fiber. Dit roept nog veel vragen op. In dit nieuwsbericht geven we antwoord op de meest gestelde vragen.

7. Streamingdienst CANAL+ toegevoegd aan televisieabonnement

Wanneer je een televisieabonnement hebt bij Freedom dan ontvang je televisie van Canal Digitaal. Canal Digitaal heeft vanaf nu de streamingdienst CANAL+ beschikbaar gemaakt voor alle nieuwe en bestaande klanten met een televisieabonnement. Dat betekent dat je vanaf nu naar nog meer films en series kunt kijken. De prijs van het televisieabonnement verandert niet. Lees er meer over in het nieuwsbericht.