Naar de inhoud Naar het menu

Wat maakt Freedom anders?

nieuws/230317-freedom.png

We krijgen nog steeds dagelijks de vraag: Wat maakt Freedom anders? Een artikel dat afgelopen week naar buiten werd gebracht, maakt een van de punten waarin we ons onderscheiden maar weer eens glashelder. Toch begrijpen we dat dit niet voor iedereen zo gemakkelijk is uit te leggen! Hieronder 5 concrete punten, die Freedom onderscheidt van de Ziggo’s & KPN’s.

 1. Prijsverhoging voor je abonnement? Opzeggen mag! Wij snappen dat je een prijsverhoging heel vervelend vindt. We zouden het ook niet doorvoeren als we echt niet anders konden. Toch hebben we het onlangs in sommige gevallen een prijsverhoging moeten doen. Gelukkig was het ook mogelijk voor een aantal abonnementen de prijzen te verlagen. Degene waarvan de prijs van het abonnement verhoogd werd, gaven we in ieder geval de mogelijkheid om tot een bepaalde datum kosteloos voor het einde van je contract op te zeggen. Meer dan logisch vonden wij! Andere providers doen dit echter heel anders, zie bijvoorbeeld: www.emerce.nl/nieuws/ziggo-jaagt-klanten-weg-na-inflatiecorrectie en https://www.totaaltv.nl/nieuws/kans-voor-ziggo-en-andere-providers-alle-kpnklanten-kunnen-abonnement-opzeggen/ 
   
 2. Hulp nodig? Bel of mail ons! Bij Freedom vind je wél een telefoonnummer en e-mailadres op de homepage en andere plekken op de website. Wij verstoppen onze contactgegevens namelijk niet waar anderen dat wel doen. Jullie vragen en opmerkingen worden bij Freedom serieus genomen. We nemen de tijd voor je en doen niet aan een belscript.
   
 3. Stel jouw eigen e-mailadres op. Voor veel mensen is het lastig om over te stappen, omdat ze hun e-mailadres niet kwijt willen. Het kost natuurlijk ook wel even wat tijd en moeite, om iedereen te laten weten dat je een ander e-mailadres krijgt. Daarnaast moet je het e-mailadres wijzigen in verschillende accounts. We helpen je hiermee op weg met het abonnement Freedom Mail. Nog voordat je overstapt naar een internetabonnement kun je zo alvast al je e-mailzaken regelen. Dan ben je helemaal klaar voor je Freedom aansluiting. Bovendien krijg je een gratis .NL domeinnaam bij je internetabonnement. Daarmee kun je e-mailadressen aanmaken op je eigen gekozen domeinnaam en zit je niet vast aan je internetprovider. Wil je in de toekomst toch bij ons weg? Dan neem je deze domeinnaam en daarmee je e-mailadres, gewoon mee.
   
 4. Bij Freedom zorgen we ervoor dat jouw surfgedrag niet op tafel ligt. We loggen alleen gegevens voor operationele doeleinden en niet om het te gelde te maken. Als kers op de taart bieden we ook versleutelde DNS (DoT en DoH) aan. Hiermee kan je ook meekijkers binnen jouw eigen netwerk op afstand houden.
   
 5. Je krijgt van ons een vast IPv4 adres. Een vast IPv4 adres is heel handig voor mensen die bijvoorbeeld een eigen server thuis hebben draaien. Je kunt daar dan van buitenaf mee verbinden, omdat je precies weet welk adres je moet benaderen. Ook is een vast IPv4 adres makkelijk voor mensen die thuiswerken en waarvan de werkgever het IP-adres graag op de whitelist wil zetten. Een vast IPv4 adres scheelt dus een hoop gedoe en geeft een stuk meer zekerheid. Bij de meeste andere providers krijg je een dynamisch IPv4 adres, dat dus om de zoveel tijd wijzigt.

Dit zijn natuurlijk niet de enige redenen om je bij Freedom aan te sluiten. Meer informatie nodig? Lees ook eens de artikelen onder ‘Waarom Freedom’ of neem een kijkje op de pagina ‘Privacy & security’.