Naar de inhoud Naar het menu

Een goed nieuw jaar... begint met een update!

nieuws/220107-tijd-voor-een-update.png

En dan bedoelen we niet een update over de ontwikkeling van Freedom. Die heb je natuurlijk eind vorig jaar al kunnen lezen. Nee, we bedoelen updates die je apparatuur beveiligen. Zorg ervoor dat al je apparaten up-to-date zijn, die zijn verbonden met het internet. Dan ben je veiliger online.

Lees hieronder verder wat Freedom voor je doet en wat je zelf kunt doen.

FRITZ!Box modem

Freedom levert een FRITZ!Box modem. Via dit apparaat is je thuisnetwerk verbonden met het internet. Het is eigenlijk je persoonlijke toegangspoort. Je eigen deurtje naar het internet.

Verbonden zijn met het internet betekent dat je risico loopt. Een goede beveiliging is dus erg belangrijk! Zo houd je je thuisnetwerk veiliger. Het thuisnetwerk bestaat uit al je apparaten die met elkaar verbonden zijn. Denk dan aan je computer (PC of laptop), tablet, telefoon, enz. 

Automatisch updaten

De FRITZ!Box modem is door ons zo ingesteld dat updates automatisch plaatsvinden. Wat betekent dat eigenlijk?

De modem is hardware, een plastic apparaatje met wat chips erin. Die chips zijn een soort mini computers. Om die mini computers te kunnen laten werken is een programma nodig. Dat programma heet de software en dat wordt altijd doorontwikkeld. Het is eigenlijk nooit af. En daarom moet je updaten.

Een update is een nieuwe versie van de software. Door regelmatig een update te doen, zorg je er dus voor dat je altijd de nieuwste versie hebt. Je bent dan dus ook 'up-to-date', oftewel: bij de tijd.

Moet ik zelf nog iets doen?

De FRITZ!Box modem ontvangt automatisch updates. Maar het kan zijn dat je de instellingen zelf hebt veranderd. Wil je automatisch updates ontvangen? Zet de modem dan terug naar de fabrieksinstellingen. Dat zijn de standaardinstellingen die wij in de FRITZ!Box hebben neergezet. Bekijk hier de korte handleiding.

Om instellingen te veranderen, moet je eerst inloggen op je modem. Heb je dat nog nooit gedaan? Neem dan vooral eens een kijkje. Je kunt rustig rondkijken zonder iets te wijzigen. En geen nood, je kunt altijd terug naar de fabrieksinstellingen.

Het thuisnetwerk up-to-date

Zorg ervoor dat je al je apparaten up-to-date houdt. Stel waar het kan automatische updates in via de instellingen van het apparaat.

Maak eventueel een lijstje met al je slimme apparaten* in huis en check of ze allemaal up-to-date zijn. Denk bijvoorbeeld aan: je weegschaal, je horloge, je verwarming, je koelkast, je slimme meter, je zonnepanelen, je babyfoon, je beveiligingscamera's en je alarm.

*Slimme apparaten zijn apparaten die verbonden zijn met het internet.

Herinnering!

Ons advies: wacht niet langer en kom direct in actie! Wij zullen je af en toe helpen herinneren. Daarbij kun je zelf natuurlijk ook een alarm zetten of een herinnering aanmaken. Blijf up-to-date, dan ben je altijd bij de tijd.

Door je thuisnetwerk up-to-date te houden, maak je trouwens niet alleen je eigen online leven veiliger. Je draagt direct bij aan de veiligheid van de hele online samenleving! Mooi meegenomen, toch? 

Echt een goed begin van een nieuw jaar :)